С какво ви дразнят свекървите- 54

• 47 785
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Кали, не пропускай момента. Нещата изцяло зависят от теб, всичко е в твоите ръце.
Последната дума е твоя. Който колкото  и да се сърди, последната дума  е твоя.
Ти си силната на деня. Поеми дълбоко въздух и се радвай на това чудо на природата да дадеш живот, за който много си се борила. Бъди щастлива и горда. Светът е в крата ти. Борбата ти се е увенчала с успех.
И разни там баби ,свекърви, и който щеш са прашинка в твоето щастие.
 Hug
Нахокай свекървата, и майка си строй профилактично. Всички да са в шпалир за прица. Ти си царицата.
Противно на всички останали лелки тук, за които майчинството е най-обикновеното нещо ти казвам, че ти си номер едно. Нека да им звучи пресилено.Ти имаш нужда от суперлативи.
 Щом не ти харесва нещо и те дразни, реагирай на момента, за да не се натрупва напрежение.
 Поставяй нещата по местата им в собствения си живот на време! За да не се озовеш в ситуацията да си чужд човек в собственото си домакинство и да живееш чужд живот.
 Heart Eyes Hug

# 346
  • град-държава
Поне два пъти на излизане от ЖК съм попадала в епицентъра на изписване и за мен няма разлика от да речем половин сватба, но щом още има кой да го влече, негов избор.
И защо никой не се притриса дали снахата няма да се обиди от едно, или друго... Mr. Green

Последна редакция: нд, 03 яну 2016, 19:00 от Vermilion`

# 347
Никой не се притриса , дали няма да се обиди и разсърди снахата, защото тя е добра и отстъпчива  и не всява респект. Wink
Но вече , както казват мамите, е създала живот и света се върти около нея.  Laughing
Това е моментът, в който ще се чуе нейния глас, защото няма как да възпита щастливо дете, ако тя самата
е нещастна. Heart Eyes

# 348
Поне два пъти на излизане от ЖК съм попадала в епицентъра на изписване и за мен няма разлика от да речем половин сватба, но щом още има кой да го влече, негов избор.
И защо никой не се притриса дали снахата няма да се обиди от това, или друго... Mr. Green
Не си попаднала на нашето изписване, аз, таткото, бебето, каката и шофьора който караше колата, наш приятел  Laughing
А на кой му пука от мнението на снахата, та тя само е родила "златното яйце" Laughing това не значи, че трябва да се съобразяват с желанията й, аааа ма ха, претенции  Whistling

# 349
Vermilion, обидни са ти писанията, едва ли не всички, които имат проблеми със свекървите са прекоонени главици, нямат мнение или са го допуснали! Какво толкова се изумяваш, че майка или свекърва могат да ти кажат да се облечеш, че е студено?! На мен пък твоето учудване ми е непонятно! Абсолютно независима съм от свекърва ми, от голям град съм, с работа, образование, имот, до скоро живеехме различни държави и пак ти казвам, че може да ти вдигне кръвното в безобиден наглед разговор или действия!
 Радвам се на твоята самоувереност, но и виждам малко от себе си, имай едно наум, не бъди толкова убедена в невъзможността да те ядоса някога. Не ти го пожелавам разбира се.
 И последно, без заяждане, с тази чудесна свекърва защо си в темата?

# 350
Vermilion,
нали знаеш има сватби за 10 души, за 50 души и за 100+ души. Същото е с кръщенето и изписването. Важно е кой как си го харесва.

# 351
Днес сте страшно активни. Не мога да смогна да ви чета. ooooh!
Свекървата на Кали най-много я лющим, милата. Мине-замине и само като се появи Кали изтрещяваме и говорим едно и също - на кой аджеба е имота, какво ше прави тя там, на коя колко и помагали и Трещерицата помъква дивана в темата. Хубаво го разтяга, опъва се с пуканките и от време на време казва "Hello, I'm here" Heart Eyes
Имам дежавю в тая тема. Joy

# 352
  • Варна
Днес сте страшно активни. Не мога да смогна да ви чета. ooooh!
Свекървата на Кали най-много я лющим, милата. Мине-замине и само като се появи Кали изтрещяваме и говорим едно и също - на кой аджеба е имота, какво ше прави тя там, на коя колко и помагали и Трещерицата помъква дивана в темата. Хубаво го разтяга, опъва се с пуканките и от време на време казва "Hello, I'm here" Heart Eyes
Имам дежавю в тая тема. Joy
  Laughing Точно написано... Понякога ми се иска да споделя нещо, но не пиша, защото конкретиката на това, което съм написала, неминуемо се прескача и всичко започва да се повтаря и потретва. Ааа, и задължително се появява някой, който е прочел два-три оста назад и понеже се чувства длъжен да се изкаже, си наглася останалата информация в главата както нна него му харесва и се хвърля да размахва пръст и да критикува...
Наистина дежа вю... Днес съжалих, че споделих. Станаха ли пак 10 страници?  ooooh!

# 353
  • град-държава
Зои, както казах никой не обиждам, напротив. За мен е истината, такава каквато я виждам през мирогледа си, опита и моята реалност.
На мен кръвното (макар и ниско) ми скача от раз, всичко и всички ме дразнят и ядосват ... особено в момента  Laughing , но от това не зависи нищо. Не определя кое и как да се случва в ежедневието ми, докато тук вие имате проблем именно с тази подробност. Докато се дразните някой друг решава и действа във вашите семейства.
Може някое момиче пък и да разбере, че с едно НЕ освен, че не идва края на света, но да 'и отпадне от главата някоя и друга простотия.
А аз тук си чеша клавиатурата, цъкам с език, от време на време се възмущавам, или забавлявам и пр. като във всяка една друга тема.

Последна редакция: нд, 03 яну 2016, 19:17 от Vermilion`

# 354
Кали, другия път, когато решиш да се оплачеш за нещо започни така "Здравейте, живея в жилището на свекърва си.." по-нататък напиши така "идйснгидужс гмлфуажснлглаках".
Същия ефект ще има.  Joy Sunglasses

# 355
Няма значение в чие жилище живееш, домакинството си е на домакинята и тя си го управлява.
 В началото, когато имах проблеми със свекървата, обяснявах си го, че по някакъв начин тя със зълвата винаги успяваха да убеждят мм, че те са правите. Манипулираха го с всички средства и надделяваха над мен и над нас.
 Винаги връзката майка-син-сестра надделяваше над всичко и с това те умишлено злоупотребяваха.
 Докато се усетя и те взимаха всички решения за домакинството, в което аз живеех и ме поставяха пред свършен факт. Винаги техните доводи бяха по-силни от моите.
 Колкото и пъти да казвах НЕ, никой не ме отразяваше. Нищо не се случваше.Нещата ставаха както свекървата и  зълвата решат.

Последна редакция: нд, 03 яну 2016, 20:06 от Анонимен

# 356
  • град-държава
Vermilion,
нали знаеш има сватби за 10 души, за 50 души и за 100+ души. Същото е с кръщенето и изписването. Важно е кой как си го харесва.
Така де и аз това казвам. На нашата сватба имаше кръвно обидени, но нито са прекъснали връзка с нас, нито са престанали да ни говорят, нито са си прерязали вените, нито падна небето (въпреки, че беше 2012).  Mr. Green Laughing
Та един иска минимум новобранска, аз съм по минималистичните прояви, но тук колко страници се плюнчат, че не можело, обиждат се, пък бебето на родата и, и...  Laughing

# 357
Аз пък не разбирам трагедията бабите да дойдат няколко дена (или дори ден-2) след изписването. Бебето няма да се е променило кой знае колко за това време, а може да се спести доста неудобство на родителите. Аз не съм раждала, но си представям, че след няколко дни в болницата, с нов член на семейството, след самата умора от раждането и висенето на едно място, ще искам директно да се приберем с приятеля ми, да се изкъпя максимално бързо и спокойно и после да си седнем двамата и да си видим бебето. Всяко четвърто присъствие би ми било в повече - включително на моята майка. Ясно, че има традиция... но традицията ли е по-важна или комфорта на леко ошашавеното семейство? Нищо няма да им стане на бабите да потраят няколко дена. Що се отнася до помощта... големия прас, ако в рамките на седмица не правим свръх основно почистване на апартамента + миене на прозорци и готвене на италиански специалитети. Приятеля ми ще се справи с някоя и друга простичка манджа, а останалото може да почака мъничко. И не бих искала някой да се пренесе при мен неканен. Би ме натоварило да се налага да се съобразявам с чуждо присъствие, когато най-много ми трябва спокойствие. Абе като цяло струва ми се, че точно за няколко дни да се прави драма, е много безсмислено хабене на нерви в момент, в който всички трябва да се радват, че всичко е минало успешно и има сладък бебок.

# 358
Противно на всички останали лелки тук, за които майчинството е най-обикновеното нещо ти казвам, че ти си номер едно. Нека да им звучи пресилено.Ти имаш нужда от суперлативи.
 Щом не ти харесва нещо и те дразни, реагирай на момента, за да не се натрупва напрежение.
 Поставяй нещата по местата им в собствения си живот на време! За да не се озовеш в ситуацията да си чужд човек в собственото си домакинство и да живееш чужд живот.
 Heart Eyes Hug
Оф, ти май беше на 40? Нещо такова. Пишещите в темата лелки сме около (плюс/минус) твоята възраст. И не твърдим, че майчинството е най-обикновеното нещо, а че е нещо, около което не би следвало да развиваме обсесивно компулсивно разстройство. И, междувпрочем, случаят на Кали, не е твоят случай, в който си се фиксирала, та няма нужда да го проектираш върху него.

# 359
Кали извинявай. Живей си живота както ти харесва.
Това си е твоя живот и ти решаваш как да бъдеш щастлива.

Последна редакция: пн, 04 яну 2016, 10:46 от Hope for Two

Общи условия

Активация на акаунт