Моля за съвет

• 2 828
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте и Весела Коледа!
От снощи ми стана лошо на стомаха,ходих до тоалетната 5 пъти оттогава(като нямам разстройство),гади ми се,но само кашлям до задавяне,не повръщам след това и не ми се яде.Хапнах 3 пъти и то без да съм усещал глад преди това.
Много е гадно,защото все едно искам да повърна нещо,обаче само кашлям и се давя и не повръщам нищо.И много често се оригвам и ми се струва все едно имам нещо в хранопровода или трахеята,което предизвиква този пристъп на гадене и кашлица.
Имате ли идея какво може да е,моля ви пишете.
Весели празници,бъдете живи и здрави!   

# 1
Весела Коледа ! По темата, отиди на доктор , не можем да гадаем... Аз съм със същата давеща кашлица + други симптоми , които при теб няма. 10-на дни си стоях без да предприема нещо особено и хоп сега пия антибиотик.  Таааа отивай утре  на доктор вместо да пишеш тук!!!! Не чакай да се влошиш както аз направих Wink

# 2
Весела Коледа! Аз имах подобни стомашни проблеми, само че бяха малко по-леко изразени и се оправих с прием на 30 капки пчелен клей сутрин на гладно. Не вярвях, но симптомите отшумяха за няколко часа и оттогава до сега - нямам проблем.

# 3
Благодаря за отговорите,дано още хора пишат,че се изплаших много.Гади ми се и се задавям през някакви периоди от време,нямам апетит,дразни ме хранопровода все едно има нещо там,което се мъчи да излезне и с това задавяне се опитвам да го изкарам.

# 4
Успокой се. Сигурно става въпрос за нещо вирусно. И аз ,и детето сме така, с гадна давеща кашлица.  Но наистина посети лекар, недей да се самолекуваш Wink

# 5
Ама тя кашлицата ми идва от хранопровода все едно,не е друга(а преди няколко дни бях на пулмолог,защото имах проблеми с кашлица и ми нямаше нищо).Просто се качва все едно нещо от стомаха към гърлото и започвам да се давя и да ми се ще да повърна(но не е и рефлукс,по-скоро въздух все едно ми се качва).

# 6
Киселини?

# 7
Бременност?
Ако те сърбят веждите или миглите, плюс всичко описано досега, със сигурност си бременен (според значителна част от потребителите на този форум).  Laughing

# 8
Хранително отравяне?

# 9
Ама тя кашлицата ми идва от хранопровода все едно,не е друга(а преди няколко дни бях на пулмолог,защото имах проблеми с кашлица и ми нямаше нищо).Просто се качва все едно нещо от стомаха към гърлото и започвам да се давя и да ми се ще да повърна(но не е и рефлукс,по-скоро въздух все едно ми се качва).
Звучи като типичен рефлукс - кашлица, гадене, повдигане, дискомфорт. Ти казваш, че не е рефлукс, но така описано отговаря изцяло.
Не съм лекар, само споделям какво ми изписаха на мен и помогна незабавно - Nexium.
Честото ходене до тоалетна обаче не звучи като част от симптоматиката на рефлукса, така че може да води посока вирус. Отидете на гастроентеролог да ви прегледа. Тук само гадаем. За прегледа може да си пуснете предварителни кръвни изследвания да улесните доктора - пълна кръвна картина и  бактерия, наречена Helicobacter pylori. Бактерията е най-честия причинител на подобни състояния.
Без паника, нещата се оправят лесно. За бектерията се изписва антибиотик, за другите симптоми въпросния Нексиум или подобно. Плюс диета - като начало никакви цитруси!!!!!, газирано и пържено.

# 10
Имала съм хеликобактери, не са такива симптомите. Като гастрит е, то си е гастрит. В напреднала фаза се повръща, но не се ходи често до тоалетна.

Последна редакция: сб, 26 дек 2015, 15:21 от adelinda

# 11
Имала съм хелико бактери, не са такива симптомите. Като гастрит е, то си е гастрит. В напреднала фаза се повръща, но не се ходи често до тоалетна.
Хеликобактер няма една симптоматика.

# 12
Имала съм хелико бактери, не са такива симптомите. Като гастрит е, то си е гастрит. В напреднала фаза се повръща, но не се ходи често до тоалетна.
Хеликобактер няма една симптоматика.

Тук ще замълча и ще се посмея.  baby_neutral Joy

# 13
Съветът ми е към момчето пуснало темата. Има гугъл да провери докато чака срещата си с лекар.
А на който му е весело, може спокойно да се забавлява. Не пречи на никого  Wink
Хеликобактер  провокира различни симптоми. Но не е задължително да е причината при Ultrass. Има лекари за тази работа, тук споделяме версии, ненаучни.

# 14
Ultrass, може да пробваш и малко щадяща диета, пак ти казвам, пробвай с пчелен клей - много успокоява лигавицата - това ми е препоръчвано и от гастроентеролог. можеш да си направиш и чай от мента. Успех и дано си по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт