Парфюмни размисли и страсти - 195

• 104 029
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
Като казахте, че се поливате, по-колко пъти се пръскате от даден парфюм?  Embarassed
Различно зависи от много неща. С Адикта на Диор например често се пръскам по 10 пъти. Peace
Най-често нося парфюми по 5 пъти, а най силните три.

# 481
  • Бургас
Аз също помирисах новата Диорска Отрова в София за мен не е нищо особено тоя парфюм. PeaceНа мен също ми напомни на Черния Опиум,който имам и който обожавам,не бих купила Диорския. Peace

# 482
  • София
Като казахте, че се поливате, по-колко пъти се пръскате от даден парфюм?  Embarassed

Зависи колко е интензивен парфюмът.. С колоните на Ермес, градините и по-леките Ермесанси, например (понеже зачекнахме Ермес, но и за повечето творения на Л'Артизан се отнася) се стига и до 10  Laughing Нещо от Сорта на ТФ Тобако ванил или пък някой Монтал 2, макс 3  Peace

Под "поливане" в случая имах предвид по-скоро по-често подновяване  Laughing

За щастие такова явление като "трайност 5 минути" като че ли нямам - и най-леките ги усещам поне 1-2 часа (с безобразно суха кожа съм и често дори мазане със сухо олио не помага особено в тази насока). Предполагам, че ако нещо ми трае 5 минути просто изобщо няма да го купя..

А като се заговорихме за новата отрова, мен буквално ме отрови.. Не знам пачули ли е това, което усещам в нея, но ми обръща стомаха досущ като Коко мадмоазел  Sick На третия ден, обаче, блотерът мирише божествено .. на сега дилема  Laughing

# 483
  • Франция
Понеже тук е пролетно време и съм извадила Chanel 5 Eau Premiere и Chanel 19 edp, пръскам се сигурно по над 20 пъти в рамките на деня  Rolling Eyes
Безкрайно разочарована съм и тъжна и се заричам, че няма да ги подновя, колкото и да ми липсват тези аромати. Изобщо след последната преработка на основните аромати на Шанел нямам нито един "спешен" парфюм в шкафа. Старата петица след едно фъс на шала влачеше дни наред шлейф и комплименти, а тази новата петица, какво като е красива, дори мъжът ми не я отразява...
Явно идва краят на една епоха.

densi, сподели какво очакваш, да се вълнуваме заедно  Hug

# 484
Poison Girl не ме впечатли особено като да си го купя. Не че е лош, има хубав бадем сmесен с боб тонка,но очаквах нещо разтърсващо като другите Отрови. Тук е комерсиализиран аромата да се харесана на повечето хора.

# 485
 От известно време чепкате тук Cara mia,та да се изкажа и аз.
 Това е един от малкото парфюми, които ме развълнуваха миналата година, за мен е много красив и елегантен,дава ми усещане за лукс.Не знам защо никой не го отбелязва,но във връхните нотки за мен е точно малката сестра на Bottega Veneta, който тук е доста харесван.
 При мен е с отлична трайност,но много по-добре се развива в по-топло време.Сега му е студено.
 Вчера тествах и Rose Amazone,хареса ми доста, да,но не за тази цена в Дъглас.Не ми се стори много траен, но може и на него да му е студено.Иначе хубава, свежа роза,прилича ми доста на La Fille de Berlin.

# 486
Получих голяма бутилка от и съм радостна. Heart Eyes

# 487
  • Франция
Честито, densi  Simple Smile
Наистина много класен и същевременно уютен аромат, със здраве да си го пръскаш  Simple Smile

# 488
  • Germany
Poison Girl Dior за мен ще бъде новия хит сред младите жени. Да, събрал е много в себе си от хитови парфюми като Адикт, Хипнотичната отрова, сатенения код, Alien, La Vie est belle, но пък търсенето е такова, така че мисля, че от Диор са се справили много добре. Харесва ми красивия флакон решен в розово и сиво, любима цветова комбинация, само заради това бих го купила. Името му е на място, точно момичешки, тип Барби го усещам, но коя жена не иска да е като Барби от време на време  Wink Началото му е малко дразнещо за мен, защото розовата дъвка и ароматът на розов глос с блестящи частички ми идва в повече и ме кара да се чувствам не за този парфюм  Mr. Green, но пък базата му е страхотна  Heart Eyes, лесна, приятна, жизнерадостна, мекичка и гушкава  Heart Eyes. Блотерът мириса три дни вълшебно в нас и реших да си взема една тридесетичка, и без това имах изтичащ код за намаление в Дъглас.
Обаче, отивайки да си купя момичешката отрова минах през любимата ми парфюмерия, и се оказа, че са заредили цялата нова ориент колекция на Ателие Колон. Много голяма грешка  Crazy Crazy, защото отровата беше забравена веднага  Mr. Green http://www.fragrantica.com/designers/Atelier-Cologne.html
Много отдавна не ми се беше случвало да пробвам толкова различни парфюми и да ги искам всички и то веднага  Crazy
Encens Jinhae Прекрасно съчетание на цвят от японска вишна и розова, наситена и зряла роза Heart Eyes Града, в който живея е побратимен с Хирошима, защото и двата града са били почти на 100% унищожени от войните. В града има много японски вишни, които изпускат чуден аромат и са едни от първите дървета, които цъфтят през пролетта. Обожавам отрупаните с цвят клони и познавам много добре аромата. Утихва много красиво върху много мека санталова подложка, която допълнително дава мекота на цветната композиция, дава й едно нюд и женствено звучене. Мисля, че ще се хареса много на търсачите на розови аромати.
Philtre Ceylan На блотер полудях на минутата по него  Crazy Плътен и тъмен черен цейлонски чай, пресен мек цитрус, и много свежа светла мента. Голяма красота. На кожа обаче се разви ужасно върху мен  Sick Събра се цялата парфюмерия да се чуди, как може нещо толкова прекрасно да звучи толкова ужасно върху някой  Mr. Green Защото при мен се показа ужасен кимион, а аз въобще не го харесвам в парфюм. Миришех точно на индийски ресторант, подправково, опушено и зелено. Жалко, защото наистина започна страхотно, като смятам, че чудесно би се съчетавал с много други парфюми на Ателие колон.
Poivre Electrique Не се плашете от пирамидата, всъщност е много мек, елегантен, красив и в същото време пикантен. Върху мен преобладава меко кедрово дърво и пипер, любима комбинация, но си имам доста такива.
Tobacco Nuit Този определено е най-труден за мен, и аз лично го определям твърдо като мъжки. Има чудесни смоли и дърво в него, както и тъмни подправки. На моменти усещам дървото от Rausch, на моменти страшно ми напомня на Блек Афгано с тези тъмни подправки. Тютюнът е доста катранен, нотката на хашиш също я долавям. Но за мен е доста интересен и може би ще стои страхотно върху мъж.
Mimosa Indigo Този ми взе сърцето  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Прекрасна, прекрасна кожа, много нестандартен парфюм, и много женствен. Купих го, затова ще ви разкажа друг път повече за него.
Цялата колекция показа много добра трайност и излъчване. Силно впечатлена съм от работата на парфюмериста Jérôme Epinette и със сигурност ще изследвам и другите му неща.
Много харесах и Bergamote Soleil Прекрасен цитрус, точно такъв си търсех, свеж, тръпчив, кисел, с прекрасна база, като не губи нито за момент цитрусовата си сърцевина. Може да се носи самостоятелно, или да е чудесно допълнение към други дървесни представители, или просто, когато искате да усещате повече цитрус да допълвате с него. Чуден  Heart Eyes Heart Eyes  Днес не издържах и го купих, така че, лятото може да дойде  Wink, подготвена съм за него.

Densi, честит парфюм, със здраве да го пръскаш  Hug

Парфюм за деня: Cara Mia  Heart Eyes Grinning Wink

# 489
Честито, densi  Simple Smile
Наистина много класен и същевременно уютен аромат, със здраве да си го пръскаш  Simple Smile
Много благодаря, страшно ми харесва. Heart EyesВлюбих се в него от първо помирисване и само дебнех приятна цена. Не очаквах че толкова бързо ще се сдобия с него.

# 490
Преди време питах за "Амуаж Диа". Отговорът ме мотивира и намерих проба: изключително класен, "чист" и луксозен аромат. Благодаря, Денси.
  Напоследък ме е налегнала парфюмна апатия. Предложете нещо за любител на алдехиди, което мога да намеря онлайн.

# 491
  • София
Веднага предлагам  Peace Последната ми находка - Nude Bill Blass, от енцо.

# 492
  • София
И според мен новата Отрова се цели право към бестселърите. И аз се замислям за 30-тица. Още изследвам блотера.
Ще издълбая върху кредитната ми карта с големи букви НИКОГА ПОВЕЧЕ НА СЛЯПО. Това по повод едно голяяямо разочарование от миналата седмица.

# 493
Какво купи и се прецака?

Ковачева, честити със здраве! Heart Eyes Hug bouquet

# 494
  • София
Черният чай на Булгари. От Хародс.
Честита парфюмна радост, Денси. Моята интуиция за парфюми е в напълно различна посока от действителността. Успешните ми слепи покупки се броят на пръстите на едната ми ръка и то при положение, че два-три от тях си остават свити.

Общи условия

Активация на акаунт