Парфюмни размисли и страсти - 195

• 104 022
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Провокирана, от един пост за черни парфюми, се замислих, кой от парфюмите ми включващ прилагателното черен в името, с черен цвят на бурилката и тъмен цвят на самия парфюм би могъл да бъде определен като Ноар.
Не можах да определя като ноар нито един от тях,  все не са ми достатъчно черни.Макар, че има хора на които им причернява от някои мои парфюми.
Интересно ми е данпромета за вашите черни парфюми.

Единствените ми черни в момента са Black Opium Yves Saint Laurent и Black XS for Her Paco Rabanne. Опиума разносвам тия дни и много ме радва, но в никакъв случай не бих го определила като "черен" - по-скоро изискан и нежен ориенталец, дано го усещам така и като се стопли времето. XS-а си го обичам, но много рядко посягам към него, пак не бих определила като черен. Жасмин ноар също имах, с такова желание го взех, но нещо ме дразнеше в него и се разделихме. Също не ми е "черен", но дразнещата нотка беше някаква лепкава и мазна Simple Smile

# 541
Моите черни са Visa, Essence Labdanum и черно-лилав Velvet Orchid, и никой от тях не е черен като усещане. Ако сметнем NU edp за черен, за него мога да приема, че е.

# 542
Интересна тема се завихри  Grinning

От черните ми бутилки Ouarzazate не мога да нарека изцяло черен, по-скоро светло сив. Много ми е ефирен, за да е черен. Habanita  е по-скоро червено-черна (червен корсет с черни жартиери), по плътност си е жестока, но не черна. Най-черен може би излиза Casbah, черна стилна правоъгълна бутилка с плътен и наситен аромат на тамян, кедър и ветивер  Heart Eyes с убийствена трайност. Freak Illamasqua може би влиза в тъмната гама и като усещане, поне при мен е мрачен и с мъжки уклон, но го срещнах на друга кожа като красиво цвете. Изглежда е хамелеон.

За любителите на розите- http://www.fragrantica.com/perfume/Ajmal/Ravish-15092.html    - роза, сандалово дърво и малко плод. Лесно носима деликатна и много женствена роза. Един от малкото парфюми с роза, които ми харесват (по принцип не ми е от любимите нотки).

# 543
  • София
Относно трайността на Chloe, в началото и едно пръскане беше достатъчно, за да го усещам цял ден. Сега 4 пъти и два на връхната дреха с подновяване, не е достатъчно. Хората около мен не го усещат, а аз  само за кратък миг, при движение и то не всеки път. Не мога да разбера  Crossing Arms

Не знам кое Клое носеиш ти, но при мен ЕДП беше безобразно нетраен.. час макс. ЕДТ траен, но пък ароматът при мен беше различен (разводнен) и не ми харесваше. За щастие ЕДП интенз съчетава успешно трайността на ЕДТ и аромата на ЕДП (една идея по-обран е откум връхни нотки, а базата е някак по-улегнала). Пробвай, може и ти да намериш там спасение  Hug

Черен, черен, колко да е черен Black cashmere  Laughing На първо четене за него се сетих.. Може би Тобако ванил също, но пък той ми е прекалено мек и удобен за черен като че ли..

Иначе черни флакони, криещи аромати, които ме хвърлят в друга цветова гама -  Potion Royal Black DSQUARED² for men (бежово кадифе), Wonderwood Comme des Garcons (графитено сив, но ароматът пак е в дървесната гама), Spicebomb Viktor&Rolf (знам ли и аз.. ), Хабанита (загоряла от слънцето кожа и някакъв чрко червен аксесоар - шал или плажна шапка)..

# 544
  • Пловдив
На мен Клое ЕДП е безумно траен, понякога дори ми докарва главоболие, ако прекаля, но пък много си го обичам. ЕДТ, също като Елица, го усещам размит.

# 545
От парфюмите в черна бутилка, Narciso Rodriguez For Her  - но в никакъв случай не го определям като черен, а много приятен флорален аромат.
Но този въпрос ме подсети за един аромат, който ползвах преди мнооого години  Laughing и беше също в черна бутилка, Фурия, помните ли го?

Скрит текст:

# 546
  • Чукарландия
Получих си Fashion Decree и съм хепи! Прекрасен!!! newsm68

# 547
Е, само това ли успя да измислиш да напишеш Laughing Laughing Честит bouquet

Нямам черен флакон, а съм върла почитателка на черния цвят. Цвят на флакон, надпис интенс и прочие допълнения  не ми говорят нищо, не се ориентирам по тях никога. Сахара ноар донякъде може да мине за тъмен аромат предполагам ама той пък златен Simple Smile Парфюмите вече не деля нито на сезонни, нито на черни, бели и пембени а на такива които ми харесват или не ми харесват. Съответно ще го нося ли днес, няма ли да го нося , ще ми допълва ли настроението. Освен по собствения си нос се ориентирам вече добре по пирамида , почти не съм се излъгала, по някои мнения и това е. Да, Черния кашмир минава за черен, Ели и според мен макар да съм го позабравила Hug

Днес е доста топло и разнасям навън от проба 1826 Histoires de Parfums. Честно казано нищо не усещам , трябва да си навра носа и пак едва го регистрирам. Като аромат е хубав, особено началото му доста ми допада , мога да го определя като светъл аромат , светло дърво. Не е белоцветен и изобщо няма в него нещо което да ме дразни. Не е нетрайност , просто аромата си е такъв. Ще го пробвам и в още по-топло , но за пръв път срещам Хистоар толкова тих и незабележим.

# 548

Да ти е честит! Аз разнасям една проба от него и все още му се чудя. Когато го тествах лятото, се развиваше чудно на кожата ми,  в студеното време обаче се държи по-различно. Затова и още се двоумя.

# 549
  • Чукарландия
Какво повече от прекрасен да напиша? Въобще ме няма в описанията, а преди мен много пъти е разнищван, така, че какво да кажа - мнооого хубава Роза с главно "Р" и още нещо... Heart Eyes

За мен определено е пролетен аромат, днес е топло и се развива чудесно. Peace

# 550
BBeLLa, честито!
Все още си мисля дали изобщо някога съм имала истински черен аромат  Thinking
Майка ми преди много години имаше Мажи ноар и като че него усещам най-тъмен. Явно си падам по по-светли аромати Simple Smile

# 551
  • някъде под слънцето...

Една Мниго  стара снимка на тъмната страна на моя светъл натюрел Laughing. Липсват всички нови попълнения, които са също в толкова черни флакони, но също толкова не черни като усещане.

# 552
  • Варна
Аз съм имала Crystal Noir, ужасно неподходящ за мен.

# 553
sl, впечатляваща колекция. Изглежда, като рафт в магазин Grinning (като изобилие ). Супер е Grinning

# 554
  • Чукарландия
Като се замисля, "най-черен" като аромат ми е Aoud Black Candy, но в добрия смисъл на черно, най-любимото черно: мек, топъл, тъмен с леки пушеци, а не е в черен флакон. Докато всички останали парфюми, които съм имала в черни шишенца не ми носят усещане за "черно". Peace

Общи условия

Активация на акаунт