Шестокласна - високосна 2016 да е плодоносна.

• 40 663
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Много се издразних - защо са решеле втория кръг на олимпиадата по география да е на 05.02 ? Ми ваканция е пък...
А математиката - 02.02. насред средата на ваканцията  newsm78

И... спрях да се дразня... някога с големия избеснях - втори кръг на олимпиадата по химия съвпадаше (ама не само като ден, а като час) с първия по литература, ама това в седми клас! А той много държеше на химията, че оценката се вземаше като балообразуваща за НПМГ, а учителката му по литература му се молеше да отиде на "нейната" ... В същата година втория кръг на математиката и физиката съвпадаха като ден, поне беше сутрин и следобяд...

# 106
  • София

А математиката - 02.02. насред средата на ваканцията  newsm78

Точно заради това, моята няма да ходи. В 6 клас все още, според мен, може да си позволи да пропусне. Тези деца имат нужда и от почивка. Планира ли сме ваканция на ски и ако трябва да отиде ще трябва да  се откажем от зимна почивка. Миналата година втория кръг пак беше по време на ваканцията, но поне беше в началото (или края, не помня). Ние се опитахме да я преместим да се яви в Смолян, но не ни разрешиха, но хайде тогава пропуснахме само 1 ден. Тази година обаче няма да я разкарвам до София по средата на ваканцията.

# 107
  • столицата
Да, тази дата 02.02 е голямо недоразумение. Поне да я бяха сложили тази олимпиада в началото или в края, а то....

# 108
Щото тези дето ги измислят тези дати заслужават никое дете да не отиде...Аман от глупости в това така наречено образование... Нещо започна много да ме дразни всичко и учебни програми, и учители, и учебници, и ученици..
Чудя се дали родителите трябва да вземаме отношение за това какво изучават децата ни? и как най-вече да се случва...? Децата имат проблеми с правописа още, седнали по БЕЛ да учат разни чудеса, които никога няма да им трябват...
Учителите нищо не ги интересува - такива били учебните планове/програми...децата - все по-неграмотни, родителите се чудят как да се оправят между абсурдни изисквания..
Наистина ли нищо не може да се направи - та нали всички ние издържаме ордата от чиновници дето ги определят тези абсурдни планове и дати?

# 109
Здравейте.
Честит Ивановден, ако има именици в темата, пък и да няма - национален празник е Mr. Green
Пълна излагация по математика - 3 плюс на класното  #Cussing out
А според него щеше да има най - малко 5,50.
Не им е върнала работите, за да видя къде са грешките. Питах го, а той най - безцеремонно отговори - ми не погледах точно.
Бясна съм, но какво от това.
Човека каза, че имало време до края на срока да си оправи успеха, доста е нахален.

# 110
Нашите днес ще правят контролно по ЧП  на част от химията. Снощи преговаряхме, но ще видим какви ще ги скалъпи.  Praynig
емонаем, има цели 3 седмици до края на срока.   Wink Може пък да си оправи успеха, знаеш ли.  Mr. Green

Последна редакция: пт, 08 яну 2016, 09:09 от chibi

# 111
  • Русе
 chibi, свършихте ли раздела. При нас са още на Признаци за протичане на химична реакция. При 3 часа ЧП седмично.  newsm78

Не им е върнала работите, за да видя къде са грешките. Питах го, а той най - безцеремонно отговори - ми не погледах точно.
   Това хич не го харесвам и при нас. Исках да му видя поседното контролно по математика. Имаше 5.50, но исках да се ориентирам по грешките, които е допуснал за да работим по тях. Не им го върна и не им го е показала. Само казала оценките. Като знам, че и на контролни им дава една идея поне по трудни задачи, от тези ,които решават от учебника и учебната тетрадка, трудно се реагира.

# 112
Амбърче, не са го свършили. Вчера взеха урока за кислород.  Wink
Но явно , за да не се натрупа много материал , а и заради края на срока, ще правят контролно.  newsm78

# 113
  • в здрача
Рано тази сутрин хвърлих едно око на класното. В рецензията пише, че има пропуснати моменти, както и че не всеки елемент от разказа е отделен в нов абзац /на 2 места е трябвало да започне нов абзац/. Беше на Щастливия принц. Днес ще го връщат. Разписах го.

# 114
  • столицата
Емонаем, говори с учителката или с класната и  настоявай да видиш  работата на детето си. В Мат се надгражда и всяко неразбиране или грешно разбиране ще доведе до нови  лоши резултати. Бъди настоятелна! В края на краищата право на родителя е да  изиска и получи работата на детето си и то навреме, а не след 2-3 месеца на някоя родителска примерно.

# 115
Аз още не съм видяла класното по БЕЛ.  newsm78
Подозирам, че моят крие нещо, но ще разплета случая.  Laughing

# 116
  • София
Класно по БЕЛ е следващата седмица.
По Математика има 5. Вчера щерката реве, безумно глупави грешки. Но, каквото си надроби, ще си го сърба. Нека да разбере, че без решаване вече не става, или поне при нея не става.

Кажете моля какво четат вашите деца. След като през ваканцията изчете Дивергенти (много плака накрая на 3-та книга) вчера ме пита за Птиците умират сами  newsm78. На мен обаче ми се струва, че е още малка. Та дайте идеи за интересни книги, по възможност не само антиутопии Simple Smile. Мисля да и дам Клетниците и Тримата мускетари, пък да видим дали ще ги хареса.

# 117
Моето нищо не чете.  Embarassed

# 118
  • Русе
  Който има възможност да качва задачи от калсната по математика. Нашето мина, но Светослав беше на лагер и му се размина, но искам да следя нивото.

По БЕЛ ще правят на 15 - сбит преразказ, най-вероятно върху Малкият принц.

Последното, което чете Светослав е http://ciela.bg/uploaded/books/485d75bdc14b84565d54a0dcb2e991a0.jpg
  Нямам идея за какво иде реч. Клетниците не бих му предложила. С Тримата мускетари се опитвам по всякакъв начин да го заинтригувам от няколко години, като започнах с една адаптирана и доста илюстрована адаптация - интерес - никакъв.

# 119
Амбърче, за чудовища, спасяване на света и подобни според краткото описание на книгата.  Wink
Идеална била за фенове на „Пърси Джаксън" и „Как да си дресираш дракон"

Общи условия

Активация на акаунт