Професионални серии за коса - тема 95

• 57 203
  • 743
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Фрей, благодаря ти, че сподели. Аз ще опитам  Hug

Риса Мама,
и твоят вариант на нощна грижа ще опитам  Hug

# 736
Има и друг начин (знам го от Дивианка  Hug ). След като измиеш с шампоан и попиеш с кърпа, разнасяш мъничко количество масло от корена до върха и върху него нанасяш маска/балсам. Стоиш си както обикновено и отмиваш само с вода.
Това е супер удачна идея!

# 737
Ах, наистина много полезна информация, благодарим Руса мама  bouquet

А само да попитам специално за маслата за скалп, примерно ЯЧРМ или др. удачно ли е да се използват самостоятелно? С купешка маска не бих смесила за да намажа по скалпа, притеснява ме ... а и те повечето са само за дължини. Трябва ли да се смесват с някаква купешка, която може да се слага на скалпа ( напр. тази терапия на медисютикалс или др подобна ) ?  newsm78

# 738
Ееее за кокосовото масло не съм съгласна. Има толкова много изследвания и документирани доказателства, че си прониква в косъма  Peace И не зависи само от молекулярното му тегло, а и от полярността му.
Пък и никой не може да ме убеди след като сама усещам коренна разлика, когато използвам само него и когато слагам други масла. Разликата е огромна просто няма какво да се лъжем. Не мисля, че съм от хората, които са склонни да си внушават разни неща и да говорят врели некипели.
Ето тук има много хубава табличка на различните масла. http://science-yhairblog.blogspot.bg/2013/06/oils-which-ones-soa … vs-coat-hair.html Само 5 обаче са научно документирани и проверени на 100%
А тук има пълна научно обоснована информация за кокосовото масло http://swiftcraftymonkey.blogspot.bg/2013/06/correction-some-oil … netrate-your.html

# 739
Ееее за кокосовото масло не съм съгласна. Има толкова много изследвания и документирани доказателства, че си прониква в косъма  Peace И не зависи само от молекулярното му тегло, а и от полярността му.
Пък и никой не може да ме убеди след като сама усещам коренна разлика, когато използвам само него и когато слагам други масла. Разликата е огромна просто няма какво да се лъжем. Не мисля, че съм от хората, които са склонни да си внушават разни неща и да говорят врели некипели.
Ето тук има много хубава табличка на различните масла. http://science-yhairblog.blogspot.bg/2013/06/oils-which-ones-soa … vs-coat-hair.html Само 5 обаче са научно документирани и проверени на 100%
А тук има пълна научно обоснована информация за кокосовото масло http://swiftcraftymonkey.blogspot.bg/2013/06/correction-some-oil … netrate-your.html

Мъртвец не се подхранва, какво да се говори за хидратиране.Прониква, но не в сърцевината, е и? Ако беше така, кокосовото масло щеше да се използва в боите за качествено проникване на багрилата без да има последствия за косъма. Да, ама не!

# 740
Ми то по тая логика за какво изобщо сме се събрали в тази тема, щом мъртвеца не се подхранва  Laughing
Аз си спомням, че го харесваше кокоса и беше писала, че само с него си видяла разлика, а сега го отричаш. Няма какво да споря повече. Убедила съм се категорично в качествата му и не съм сама.  Peace

Хайде в НОВАТА ТЕМА

# 741
Ми то по тая логика за какво изобщо сме се събрали в тази тема, щом мъртвеца не се подхранва  Laughing
Аз си спомням, че го харесваше кокоса и беше писала, че само с него си видяла разлика, а сега го отричаш. Няма какво да споря повече. Убедила съм се категорично в качествата му и не съм сама.  Peace

Хайде в НОВАТА ТЕМА
Мъртвец не се подхранва, а гримира, китосва!
Кокоса прави батиера и по-трудно се изпарява влагата, отколкото с друго масло. Толкоз! Да не говорим,че влагата се свързва с протеина в кортекса и ако там липсва протеин, няма как да сезадържи, че ако ще и кокос да е успвл да проникне!
Благодаря за темата, влизам там .

# 742
  • София
И преди да преминем в новата тема да уточним веднъж за винаги ясно и точно.  Peace
Не обичам крайностите. Споменах го вече. Не застъпвам тезата само био мио, но мразя крайностите
Бубка твоята приятелка е просто с лош ген. Аз съм се мазала  (кожата на лицето) преди около година и половина само с масло от Ему и с масло от арган. За период от месец и половина. Никаква визуална разлика. След това започнах пак Филорга. Сега съм на Ла Прери.  Дали обичам химия  Heart Eyes
Спрете да заплитане крайности.

По отношение на последната серия, която пробвах на Grow gorgeous тя е супер изчистени химични съставки. Двата вида хиалуронова киселина,  например. Просто няма спорните и доказано вредни съставки.
Надявам се да спре дискусията до тук и да не се опитвате (без лошо чувство   Hug) да ме причисляват а към едните или другите.  bouquet

По отношение на маслата. Слагам ги в чист вид по косата, слагам ги и смесени с маски.
Еластисайзера например винаги ги смесват с Ямайско черно рициново масло  Mr. Green

# 743
И аз за последно,да не спамя новата тема.Магнолийке,тя се е мазала над 20г години с такива мазила,не 1-2г.За толкова време явно всяка кожа и коса си казва думата.Ако е лош ген после с хубавата козметика нямаше да се разхубави...Така мисля.Иначе и аз не съм крайно залитнала.Щом човек е ок с нещо,да си го ползва  Wink Виждам че и ти си в златната среда и това много ми харесва!Цениш качествените продукти  Peace
Блазе ти за Ла Прери...Уникални са!Ето тайната на твоята красота  Flutter Hug

Общи условия

Активация на акаунт