Професионални серии за коса - тема 95

• 57 338
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • Чукарландия
Белла, аз имах проблема със заплитането на косата на топка при шампониране, когато имах кичури, защото и без това косата ми е ужасно суха и без третиране. За съжаление сега ще ми се наложи да правя кичури пак, заради първите бели косми. ooooh! Та значи проблемът се получаваше при силно измивните шампоани/не знам по какъв друг начин да го обясня/, а при по-нежните - не. Сега обаче има терапии преди шампоан, които са създадени специално с такава цел - да предпазят косата от агресивно действие на шампоана. Аз ползвам такива на новата серия на Алтерна и на Керастаз Терапист. Но има и на Три Мор и на други марки. Ако искаш, погледни ги.  Също така това, което ти е казала Фрея за количеството шампоан има огромна роля. Peace

Благодаря, Феерия!  bouquet
Може ли линк към тази терапия на Алтерна преди шампоан? А това ли е Керастаз Терапист? Тази серия протеинова или хидратираща е? Hug

# 556
Белла, Терапист е балансирана серия. Лично аз много я харесвам. Шампоанът намирам нежен и незаплитащ, маската много силно разплитаща и богата, а терапията  преди шампоан си върши чудесно работата. Но това е при моята коса - много дълга и страшно суха, с тънък, заплитащ се косъм. Иначе серията е точно тази, която си посочила. 

С линковете ми е трудно през телефона, но серията на Алтерна с терапията е Мойсчър Интенз. При Алтерна няма друга теряпия преди шампоан. Все пак се надявям някоя мила съфорумка да ти помогне с директен линк. Peace

# 557
  • Чукарландия
Намерих я, Феерия. Hug

Сигурно е тази. Wink

Косата ми е изрусена, с тънък косъм, не много гъста, но не и рядка. Изтъняването на косъма се дължи на изрусяването. Преди беше по-плътен.

Ето и малко снимки:

След измиване:
Скрит текст:

След изправяне с четката (Ровента): Joy
Скрит текст:

След подстригване и боядисване:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 07 яну 2016, 22:05 от BBeLLa

# 558
  • Бургас/Пз
Някой беше споменал за шампоана за обем на Джойко, този ли е : http://www.zlatnaribka.com/joico/body-luxe/shampoan-za-obem-i-pl … xe-shampoo-300-ml

Да, този е, аз го усещам като много балансиран. Косата ми е права и с тънък косъм, боядисвана с безамонячна боя - този шампоан ми действа страхотно.

ДиДора, страхотна коса, направо е уникална бляскава. Радвам се , че ти харесва Джойкото за обем, на мен балсамът ми е малко лекичък, но шампоанът е прекрасен. Л2 също много го харесвам Simple Smile Може ли линк за кое термо на Чи имаш предвид?

Магнолия , и аз си мисля, че все ще успея да си я направя терапията сама Simple Smile

# 559
  • На ръба..
ani_d Шампоана много ми харесва, обаче в комбинация с балсама ми изсушава доста косъма и ефекта, не е такъв какъвто ми се иска..
Ето това е термото на Чи, за което говоря... Heart Eyes

# 560
Белла, точно тази е серията на Алтерна. Сега се сещам, че Магнолия скоро писа за т.нар."пре-уош" терапии, т.е.точно тези, които имам предвид. И май имаше и на други марки... newsm78 Така или иначе, не се впускай в необмислено купуване на много неща. Аз сега ще се върна да видя какво имаш, защото ми се изплъзна от паметта. Peace  

Междувременно да кажа, че бялата ампула Про Файбър наистина е много хубава, но и много силна. Според мен трябва да се използва най-много веднъж месечно.

# 561
ani_d, а от къде евентуално би взела терапията  Simple Smile В ензо я има отдавна, но точно втората стъпка, която според мен е най-съществената липсва. Иначе и аз много отдавна я искам, ама е много като количество. Ако нещо имаш предвид, може да ме броиш за подялба  Mr. Green bouquet

# 562
  • Бургас/Пз
ani_d Шампоана много ми харесва, обаче в комбинация с балсама ми изсушава доста косъма и ефекта, не е такъв какъвто ми се иска..

И при мен май се получава нещо подобно. Ти освен с Ейч Ричардж с какво друго си го комбинирала?

ani_d, а от къде евентуално би взела терапията  Simple Smile В ензо я има отдавна, но точно втората стъпка, която според мен е най-съществената липсва. Иначе и аз много отдавна я искам, ама е много като количество. Ако нещо имаш предвид, може да ме броиш за подялба  Mr. Green bouquet

Пиша ти на ЛС

# 563
......Вики, терапевтична преса лесно ще намериш в САЩ, примерно: http://www.amazon.com/gp/aw/d/B0091JMLF8/=mp_s_a_1_1?qid=1452187 … fpzPL&=plSrch

Епонка  bouquet bouquet bouquet точно нея заглеждам и аз, поради липса на друга. Обмислям я честно казано, пък да видим.

# 564
  • На ръба..

И при мен май се получава нещо подобно. Ти освен с Ейч Ричардж с какво друго си го комбинирала?

Ефекта с балансиращия балсам на Напура C|7 също е много сполучлив. Описанието на маската в Златна рибка не звучи никак обещаващо, но аз определено съм предоволна от продукта, на няколко пъти описвах как ми напопмва, приглажда, омекотяава и придава обем...вече съм на дъното на втората опаковка и знам, че ще подновя поупката определено.
Линк към маската

# 565
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
А въртящата четка ще вземаш ли,Vici?
На мен ефекта "подвита в салона" ме държа 2 дни,на третият ден,извивките се загубиха.

С това часово разминаване се включвам най-последна в дискусиите,ама не може да не се изкажа. Mr. Green

Нощната грижа на Алтерна е такава,която слагаш на косата и на сутринта знаеш,че трябва да я отмиеш.Навярно си работи нощем,но остава (поне при мен),един такъв лепкав остатък и ефект замърсена коса.
Докато Ливинг Прууф нощната грижа е крем,който абсорбира мръстотията ли,знам ли и аз,но на сутринта състоянието на косата е видимо подобрено и дори не се налага да се мие.Обемче,една такава прибрана,полирана коса.И е икономичен.

# 566
Белла, аз имах проблема със заплитането на косата на топка при шампониране, когато имах кичури, защото и без това косата ми е ужасно суха и без третиране. За съжаление сега ще ми се наложи да правя кичури пак, заради първите бели косми. ooooh! Та значи проблемът се получаваше при силно измивните шампоани/не знам по какъв друг начин да го обясня/, а при по-нежните - не. Сега обаче има терапии преди шампоан, които са създадени специално с такава цел - да предпазят косата от агресивно действие на шампоана. Аз ползвам такива на новата серия на Алтерна и на Керастаз Терапист. Но има и на Три Мор и на други марки. Ако искаш, погледни ги.  Също така това, което ти е казала Фрея за количеството шампоан има огромна роля. Peace

Виви, на мен много ми харесва анти-фриз серума на  Морокан. Прецаква всякакво наелектризиране и хвърчене на косата. Не омазнява и не втвърдява, не смачква обема. Дава хубав блясък и плътност. Подходящ е много за сезона с вълнените дрехи, затова сега го използвам по-често. При мен върши работа и на суха, и на влажна коса. Дано съм ти била полезна. Hug

Ще може ли да кажеш точното наименование на
Този анти фриз? Защото аз не мога да намеря
Подходящия продукт, а може би и гребен/четка.
Благодаря!  Hug

# 567
Beauty Simple Smile чудя се, че нали вече взех една. Да я връщам ли какво да правя. Мъжо вече ще ме очисти тотално. Всеки ден пратки посреща. Сега пък къна, касия и други прахчета чакам ужас. И тая преса съм замислила.

Ти погледна ли в предната тема вариянта за покупка на професионална козметика дето ти рекнах?

# 568
  • София
Абе, мило, мъж за тези работи осведомява ли се? Аз ли да те уча  Laughing
 Hug
Феерийка, златна си, мерси за отзива, поръчах го  Mr. Green

# 569
Бел, предполагам, че просто се има предвид на измита коса. Аз никога не оставам само по шампоан. bouquet

Скрит текст:
Извинявам се за спама bouquet не го пиша с лошо, само малко накърнено чувство за справедливост, но пък направо е нелепо как някои се старят темата да е като енциклопедия, да имаме всеки път въпроси за запис, носейки със себе си доволна доза полезност и в тема със съответните записи на момичетата да се задават същите въпроси от първа страница...вече два пъти. ooooh! Просто е неуважително към всички, които се стараят да пишат и обогатяват темата, чрез опита си! Ами точно 10-20мин. време е да се изчете поне настоящата тема...

Общи условия

Активация на акаунт