Шеста тема на чакащите

• 583 030
  • 5 451
  •   2
Отговори
# 1 395
Здравейте,на 24 април сме вписани и ние в регистъра.Аз съм с 7 гинекологични операции,накрая пълна хистеректомия,3 опита инвитро и бях с ужасяващи болки от тежката форма на ендо и аденомиозата.Направихме всичко възможно да се случат нещата,хвърлихме купища пари,но съдбата си каза думата.На всички приятели сме казали,че ще осиновим детенце.Писали сме от 0 до 4г.без предпочитания за пол.Отделно и работа си търся,че 1 година бях в болнични,след това напуснах,нямаше начин и сега ми изтича едногодишната борса.Желая ви на всички много успех и търпение.

# 1 396
cvEval, детето от Смолян ли е?

# 1 397
  • Навсякъде и Никъде
В Смолян соц.система работи много силно и повечето О синовявания са от там.Страхотен град и приветливи хора нашето фъстъче  е от там.Успех

# 1 398
Здравейте.
Аз имам едно питане относно документите.
В указанието с необходимите документи, което ми дадоха социалните пише и документ за имотно състояние. Какъв е проблемът... Имам собственост в град, различен от този, в който живея. Но тази собственост ми е по наследство от починалите ни родители. Нови нотариални актове аз и брат ми не сме си изкарвали. Първо, защото нямаме намерение да продаваме, второ - защото си е и доста разход. Имаме разбира се удостоверение за наследници, но се чудя няма ли откъде другаде да си изкарам справка за имотното състояние. Моля ако някой знае да ми пише.

Друг въпрос имам за наемите. Ако живея под наем. Вероятно трябва да представя договор. Въпреки, че в указанията от социалните не видях да го пише. Има ли някой, живеещ под наем, който да е минавал процедурата наскоро?

Умишлено казвам наскоро, защото знаете, че нещата се и променят във времето. Аз например, четейки тук в една тема за документите (още повече и писана от потребителка, която живее в същия град) бях доста изнанадана да разбера, че голяма част от нещата доста са опростени. Никакви такива ходения например и в съда, и в районна прокуратура за свидетелството за съдимост. Ходи се само в съда. Изследванията ги оставих за накрая, защото социалната ми каза, че не е необходимо да се балтая по различни болници. Просто да отида в една частна лаборатория и да ги пусна.
Действително в момента съм в чудене откъде да изкарам справка за имотно състояние. Още повече, че са и няколко различни неща...

Аз не съм писала тук, но социалната, с която говорих, странно, но ми каза да не чета и слушам кой какво казвал. Бях се приготвила с лист и химикалка даже да записвам сложните указания, които ще ми даде. Жената каза да оставя писането, нямало смисъл. Според нея при условие, че искам дете между 2 и 3 г. без ораничение на произход щяло със сигурност да стане леко. Много се учудих. Аз мисля да впиша само това прословуто "без прекалено видими черти" на етноса. Но се насочих към момиченце. Зная, че това ще намали шансовете ми от друга страна, но...

# 1 399
Аз изкарах справка за имотното състояние от 2 общини.В града,който живея имам 2 имота и в едно съседно село,което е към друга община и оттам извадих.Аз пожелах експресна услуга и стана на момента.Иначе ходих и в съда,и в прокуратурата.Отделно в тубдиспансера в Пазарджик.За два дена и половина всичко изкарахме,с голямо тичане.Около 200лв.ни излезнаха документите.На мен най-интересен ми беше курса в ЦОП,който изкарахме.Много приятно ни беше и на мен,и на моя съпруг.

# 1 400
А добре де тази справка за имотното състояние само от града, в който се намира имотът ли може да се изкара?

# 1 401
  • В градината...
Пробвайте с нот. акт на имота и с удостоверение за наследници. От двата документа ще е видно, че сте собственик по наследство.

# 1 402
Не, не, не ме разбрахте. Именно нотариални актове не сме си изкарвали на имотите. Те са ни по наследство от родителите ни, които починаха отдавна.
Сега обаче ми дойде друго наум. ИКАР - имотен регистър на България. Може да се подаде и електронно искане за справка. Аз се регистрирах и пробвах търсенето. Трябва само да отида да направя плащане по сметката им. Услугите са евтини - по лече. Ще пробвам така ако стане, защото аз си имам удостоверение за наследници. Но наистина бих искала да си спестя цялата хамалогия по икарването на нотариалните актове. Като бях преди няколко месеца да плащам данъците как излизат задълженията само с ЕГН. Все се надявам, че по същия начин в имотния регистър някъде ще има имената ни и за собственост. Занм ли и аз вече. А може би е най-добре да се обадя на социалната. Но знам ли на кой ще попадна. Когато отидох да взема документите беше някакво съвсем младо момиче. Но знам ли дали всички са така отзивчиви.

# 1 403
  • В градината...
Напротив, много добре разбрах. Това имах предвид - нот. акт с имената на родителите и удостоверение за нследници, от което ще е видно, че са починали и че вие сте наследниците, следователно наследявате имота. Така се удостоверява собственост, ако са починали, ням анужда да си правите нот.ат. От ИКАР нищо повече няма да получите. А това, за което обясних.

# 1 404
  • Навсякъде и Никъде
НА мен не са ми искали такива документ и, аз съм наследник в майка си.Е то е май различно във всяка община

# 1 405
  • Навсякъде и Никъде
Момичета къде пишат вече осиновилите мами ако някой знае да пусне линк

# 1 406
А добре де тази справка за имотното състояние само от града, в който се намира имотът ли може да се изкара?
Да в общината,където се намира имота.Според мен,няма значение,че нямате нови НА в системата на местни данъци и такси вие фигурирате като наследници.Когато баща ми почина,понеже съм единствен наследник нотариуса ми каза да не вадя НА нямало смисъл.Само в Местните данъци и такси подадох декларация по член 14 от ЗМДТ и данъка вече си идва на мое име,както и самата справка също си е на мое име.Като си подавах документите ми казаха,че съм се престарала и е можело да не ходя в другата община за справка.

# 1 407
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
cvEval, детето от Смолян ли е?

Здрасти - не е от Смолян, родено е в Асеновград. СР каза, че имат едно единствено дете, родено в града и оставено за осиновяване тази година. Това наистина е добре. Другото хубаво е, че са само на ПС, нямат домове и къщи и чудеса.

За съжаление, не беше нашето дете и ще променя условията си, че само му изгубих времето и на горкото детенце.

Поне осъзнах какво точно искам. Дано се случи скоро и следващо обаждане...

И късмет на всички  bouquet

# 1 408
Има ли някой от вас осиновил дете с порок на сърцето?

# 1 409
Бебу,за какъв порок питаш? Лъчи има / имаше незатворен форамен ... Уф,забравих го точно медицинското. Дупка в сърцето. Тя е недоносена и този отвор не се е затворил при раждането. Има шум на сърцето 2-3 степен. Не е на лечение, много е активна, явно не й пречи.

Общи условия

Активация на акаунт