Шеста тема на чакащите

• 581 495
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 5 445
Има въпрос към тези от вас, които споделят за проблемно поведение и в социалната адаптация. Известно ли ви е дали децата са родени в термин или преждевременно, дали са били на кислородна терапия, какъв е бил АПГАР при раждането им, дали са били с поднормено тегло при раждането?

# 5 446
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Има въпрос към тези от вас, които споделят за проблемно поведение и в социалната адаптация. Известно ли ви е дали децата са родени в термин или преждевременно, дали са били на кислородна терапия, какъв е бил АПГАР при раждането им, дали са били с поднормено тегло при раждането?
За моето момче знам, че е роден извън стационар - на път за болницата или просто на поляната, но е бил 3.300кг, 50 см. Звучи ми като да е било на термин. Има данни в епикризата от болницата, че е бил на кислород 1 ден, но тя и родената ми дъщеря беше, въпреки 4.050кг и 50см напълно доносена.

# 5 447
Моето е родено в 33 г.с, осем дена на кислород. АПГАР не помня, не е бил 10/10, обаче, макар че не е бил и от най-ниските. Но детето е изпитвало килсороден глад и се е стигнало до енцефалопатия - подуване и страдание на мозъка от недостига на кислород, съответно има увреждане в един от дяловете.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 10:49 от Mama Ru

# 5 448
Моля някой да пусне нова тема. Утре ще заключа текущата.

# 5 449
Ако няма други желаещи, пускам.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 10:09 от Mama Ru

# 5 450
Започнах да чета "Първичната рана". Знам, че книгата е обсъждана сигурно хиляди пъти в различните теми за осиновяване, но наистина смятам, че всеки осиновител е добре да се запознае с нея.
Тя представлява проучвания, базирани на множество интервюта с осиновени деца (поне докъдето съм стигнала). Самата авторка е "брала ядове" с осиновената си дъщеря.
Поведението, което описват den_za_den и Dyado Yag се оказва често срещано при осиновените. Важно е да си го обясним.
Осиновителите даваме много любов, но някои деца не могат да я приемат. Първичната рана от изоставянето е прекалено болезнена. В такива случаи трябва да търсим помощ от добър психотерапевт според мен.

# 5 451
Заповядайте в новата тема
https://bg-mam.ma/t/1784942

Общи условия

Активация на акаунт