Шеста тема на чакащите

• 582 863
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 1 695
Честит празник на всички .Бъдете живи и здрави .Нека света Богородица ви закриля .

# 1 696
Здравейте момичета! Някоя от вас знае ли може ли да се подадат документи, за осиновяване, при положение , че само единия съпруг работи? Има ли изискване за минимален доход на семейството?

# 1 697
  • В градината...
Не.

# 1 698
Не е проблем само единия да работи .Simple Smile.Спокойна бъди.

# 1 699
Момичета, мисля си от няколко дена... На теория можеш да доведеш специалист
 ( съответно той ще е без апаратура, което го прави "сляп" както се изрази един педиатър ) или да заведеш детето на преглед. На практика обаче когато детето е от малък град, можеш да ползваш само услугите на местните доктори ( които не познаваш) и ако ти трябва по-специализиран преглед/ мнение, не можеш да получиш такова, защото няма как да заведеш детето+социалната работничка+приемния родител до София или друг голям град. Което обезсмисля прегледа...И отново си в изходна позиция...

# 1 700
Алфиетка, моя приятелка беше организирала преглед при детски специалист за приемно дете от един областен град в друг. Трябваше да ги вземе и върне с колата си. Приемната майка в последния момент отказва под претекст, че няма кой да гледа другото приемно дете. Тя съответно отказа детето (имаше съмнение за ДЦП).
Та на теория имаш право да поискаш консултация със специалист. Пак на теория социалните трябва да съдействат или поне да не пречат. На практика, ако специалистът не ти е близък едва ли ще се навие да си зареже пациентите и да извърши такава консултация в друг град/ област. Има и още нещо - ако сбърка, а ти си осиновила вече детето? Дали, ако ти е близък би поел такава отговорност?
Както и при раждането всичко е лотария. Ако имаме късмет всичко ще е наред.

# 1 701
Мама Ру, точно това имам предвид. Добре си обхванала всички аспекти... И нещо друго- понякога изследванията биха били по-инвазивни и не знам доколко е допустимо да се подлага детето, което все още не си взел заради съмнения за нещо. За някои изследвания пък е необходимо повече време от това, с което разполагаме. И не на последно място-  в много случаи т.нар. традиционна медицина не е най-надеждната за диагностика, а на друг специалист не би имал право....

# 1 702
  • София
Когато получихме първото предложение за дете, което беше в дом в областен град, директора на дома ни предложи да вземем детето и да го заведем при специалист в София с цел да се консултираме, и ако се прецени да му се направят допълнителни изследвания. То беше преживяло хидроенцефалия. Бяхме уверявани, че ще ни предоставят мед. му досие за справка и нямало да има проблем да престои при нас колкото се наложи, докато му се правят прегледи и изследвания. Останахме доста учудени от това предложение, защото не ни изглеждаше много ... по правилата. А и не си представяхме как го разкарваме по болници, като че е кукла, която ако е дефектна ще я върнем в магазина...отказахме. Консултирахме се по документи с лекари и решихме да откажем и детенцето. Въпреки, че мед. документация показваше стопиране на процеса решихме да не рискуваме. Беше трудно решение...

# 1 703
Благодаря за включването, Ина бамбина! Наистина звучи странно това предложение. И аз не бих  се чувствала ок да го приема. След пореден разговор с местен специалист днес съм в още по- голяма чуденка- оказа се, че не работела с платен прием и да сме искали от ЛЛ направление. Т.е. да занимавам допълнително социалната и приемната майка освен с прегледа и с направлението... Отделно, че четох в други теми как тази докторката слага на децата диазепам за да направи ЕЕГ. Ами не знам дали мога да искам такова нещо...

# 1 704
Алфиетка, защо не споделиш какво точно те притеснява около детенцето? Може и на лични. Нямам предвид данни, а диагноза.
Колкото до ЕЕГ. Аз съм прекарала епилепсия, но никога не са ме приспивате за изследване, а първото ми е на 4г. Факт е обаче, че изследването продължава 20-40 минути, в които детето трябва да е спокойно и да съдейства, а лекарят да умее да разчете правилно енцефалограмата. За това сега предпочитат да я направят под упойка.

# 1 705
Привет моми4ета!Ве4е съм мама на един малък красавец на 3г и 8 месеца!4акането за мен беше то4но 10 месеца.В регистъра съм от средата на септември 2017.Полу4их заветното писмо на 10.07.2018.Изискванията ми бяха от 0 до 3г,без зна4ение на пол и етнос.Три пъти променях изискванията си.Първо бях писала моми4е от 6м до 3г,после смених от 0 до 3г,после писах без зна4ение на пол и последната смяна беше едно или две деца без зна4ение на пол и етнос.Предложиха ми дете на 3г и 7м,мом4е.Осиновявам сама,отидох,видях го и след 4ас ве4е пишех заявлението за осиновяване....след две седмици ми бе насро4ено дело и след 7 дни си го вземах!Щастието е неописуемо...и за двамата ни!!!Успех на вси4ки 4акащи!

# 1 706
Честито, мамо! Бърза адаптация и много, много щастливи мигове с малкото слънчице.

# 1 707
Привет моми4ета!Ве4е съм мама на един малък красавец на 3г и 8 месеца!4акането за мен беше то4но 10 месеца.В регистъра съм от средата на септември 2017.Полу4их заветното писмо на 10.07.2018.Изискванията ми бяха от 0 до 3г,без зна4ение на пол и етнос.Три пъти променях изискванията си.Първо бях писала моми4е от 6м до 3г,после смених от 0 до 3г,после писах без зна4ение на пол и последната смяна беше едно или две деца без зна4ение на пол и етнос.Предложиха ми дете на 3г и 7м,мом4е.Осиновявам сама,отидох,видях го и след 4ас ве4е пишех заявлението за осиновяване....след две седмици ми бе насро4ено дело и след 7 дни си го вземах!Щастието е неописуемо...и за двамата ни!!!Успех на вси4ки 4акащи!

Честито и на двама ви! Бъдете щастливи заедно!

# 1 708
  • София
Честито, мамо, бъдете много щастливи заедно!

# 1 709
Аз както ви се оплаквах от липса на предложение за детенце, така получих писъмце и ходих да видя детенцето. На година и половина, видимо от ромски произход, здравичко. Лошото е, че не само не ми пърхаха пеперуди в корема, ами направо дори не ми беше симпатично горкото детенце. Изпитвах само жал към него и нищо друго. Сега съм по-объркана от всякога. И не знам какво да правя.

Общи условия

Активация на акаунт