Свръхактивен пикочен мехур

• 104 433
  • 526
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, аз бях писала тука последно, че юли месец имах 10/4 ентерокок, който гинеколога каза, че е нищо и просто даде червена боровинка и прочиие. Проблемите бяха на вълни, имаше добри и лоши дни, посетих личната стирилна урина, урина, кръвна картина- чисти. Ехографа беше чист, даде ми уринал, но от него ходех още по- често, още на следващия ден поисках направление за уролог- той каза, че 10/4 е било инфекция, даде ми Зевесин, пуснахме пак стерилна- чиста. Значи приз този период проблемите както казах или бяха през целия ден, вечерта по- добре, или някоя част от деня се подобряваха, мислех, че е от Зевесина пиех го вечер, но сутринта не помагаше много. И освен това се появи и това, че пия ли го, отивам до тоалетна и не мога да изпикая всичко, буквално си натисках и излизаше доста урина. И повечето пъти при мен след пишкане има облекчение, но след 30-40 мин започва пак да се пълни и го усещам. Пия и антидепресанта Дуласолан вече по 2 на ден, спряхме Зевесина, Вторник бях при уролога, той каза, че мехура изглежда по- добре и аз имах подобрение от 7-8 дена, в които да кажем имаше моменти, в които пикаех на 30-40 мин, но не целия ден без да съм на Зевесин. Но пък събота и неделя ставах 2-3 пъти през нощта, през деня беше добре, а сега не знам дали е, защото съм малко по- спокойна не ставам от 2 дни е през нощта, но сряда пак имах често уриниране през деня, и просто не знаааам какво еее за бога това….. свръхактивен ли е неврогенен ли е, от тревожността ли е? Имах тревожно разстройство година и нещо и не съм имала често уриниране… това с невъзможността за започване на струята, когато да кажем аз мога да стискам, но след стискането трудно се изпразва сякаш на 2 пъти и нещо такова… моля ви вие имате опит с това, на 22 години съм, опитвам се да съм спокойна, тъй като има и добри дни… но не знам какво да си мисля, уролога ми написа бетмига ако случайно реша да си го взема, ако проблема продължава ще му се обадя и така… тревожността със сигурност влия на това нещо, но в началото аз изобщо не се тревожех като се появи… блогадоря ви, стана дълго… а и пих и антибиотик ципрофлоксацин на своя глава за жалост, 3-4 дена бях супер спокойна добре, и си мислех, че е от него, но на 5 ден въпреки антибиотика пак ходех често.. не знам наистина…. Чудя се може ли да е от тревожност, но не са 2-3 капки пикая си нармално охх… вече откачам, поне гледам да се радвам затова, че е на периоди сякаш без да казвам голяма дума

# 526
Здравейте отново. Минавам контролно ( понеже регистрирам минимално подобрение в състоянието си) за да съобщя какво се случва с мен. Правя го  и с намерението да сме си полезни едни на други. МАлко се говори за нашето заболяване - уролози, нефролози не го споменават - когато споменеш симптоматиката. Като да не знаят за това и често изписват лекарства за пикочния мехур, които не помагат. Психиатрите обаче знаят много добре. Безкрайно съм благодарна на няколко дами, които ме подкрепиха в този форум, както и това, че са писали как се лекуват от това страдание. Ако не бяха те, както и форума - щях да се лутам отнов от лекар на лекар и както ми писа една девойка - иде ти да се хвърлиш от някъде. След 5 изпити антибиотика и престой в болницата ме насочиха към психиатър с диагноза неврогенен пикочен мехур. ( аз се ужасих от тази мисъл - щях да припадна, казах си " ама аз не съм луда"). Състоянието ми бе толкова влошено, че бързо преодолях шока. Първия лекар ( психиатър) ми назначи медикаменти които не ми повлияха добре и потърсих втори психиатър. Изписа ми Дулсевия през деня и Лирика вечер. Днес е 5-ти ден  - спала съм и нямам чести позиви за уриниране. Твърде рано е да се хваля. Пиша поста защото много малко се знае за това заболяване и никой не пише как се е излекувал почти ( повечето пишат само с нужда за помощ)... Та момичета не се колебайте - заболяването е такова каквото е и Психиатрите знаят за него.

Общи условия

Активация на акаунт