Пазаруване от Amazon - тема №49

• 112 482
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Не,с пейпал не може.Приема карта,която към момента на поръчката може и да няма наличност,изчакват те няколко дни ( около 5)  за да я захраниш .През това време ( при финализирана поръчка) стоката ти се пази .
Успех Simple Smile

# 616
  • Sofia
   Супер, момичета, благодаря. Hug И още един бърз въпрос от серия "тъпи" – откъде мога да пиша на даден продавач? Thinking Не виждам такава опция нито в конкретната му обява, нито като отида на профила с всичките му обяви...

# 617
  • София
Можеш да пишеш на друг продавач, но след като направиш поръчка. Поне аз така съм се свързвала и то заради неполучена пратка...
П.С. Амазон не е като ebay, има разлика Simple Smile

# 618
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Писала съм им и преди да приключа с поръчката, но ми беше много трудно да открия опцията. Май беше през Помощ/Help/... според езика на Амазона, който ползваш в дадения момент. След това вече започват да отговарят много усърдно.

Искам да попитам, при направаена поръчка в италианския BuyVIP, която още не е изпратена, мога ли да добавя други неща, така че да се изпратят едновременно. Т.е. мога ли да добавя стоки от италинския BuyVIP и от италианския Амазон? От другите (немски, английски и т.н.), предполагам, няма да стане?

# 619
  • Sofia
   Благодаря ви, милички, много сте ми полезни, че трябва относително спешно да пускам една поръчка, а не мога да се оправя. Laughing Наистина платформата е по-различна от Ибей-ската. Може би ще мина и без задаването на въпроси, щом е толкова сложно.

Доколкото разбирам повечето артикули са продавани директно от Amazon, а някои – посредством търговци, ползващи платформата, нали така? newsm78

И последно – когато заявя поръчката си, методите за доставка, които ми излизат, включват и "FREE One-Day Delivery with AmazonPrime". Значи ли това, че ако се възползвам от тази оферта, доставката ми ще излезе напълно безплатна и после няма да съм задължена да се абонирам за програмата AmazonPrime?

# 620
Ти от кой Амазон искаш да купуваш?

Какъв е този абонамент за Прайм? Преди няколко месеца поръчвах нещо от американския Амазон, без да се абонирам/записвам за Прайм, а пакета беше залепен с ленти, на които така или иначе си пишеше Прайм Амазон. Така че не ми е ясно. Simple Smile  Peace

# 621
  • Sofia
   От co.uk искам да купя. Simple Smile

Ами, на първа страница в темата (в скрития текст) е сложено обяснение за AmazonPrime. Никак не ми изглеждат примамливи условията, но се чудих дали мога да се възползвам еднократно за текущата си поръчка и в последствие да откажа абонамента. Thinking

# 622
  • София
Черната котка, можеш да попиташ при самия артикул - има опцията да зададеш въпрос, отговарят ти клиенти, закупили същия артикул. Можеш да използваш тестовия период на Амазон Прайм - 1 месец безплатно. Важи само за доставки до UK от .co.uk и само за DE от .de
До БГ безплатна доставка няма.
Можеш да използваш и т.нар. Free delivery - важи само за неща, закупени от Амазон или от търговец, работещ с амазон (fulfilled by Amazon), и то за покупки над 20П или покупки на книги над 10П. Отново до UK.
Основната разлика с Ибей е, че Амазон е нещо като интернет мол - много търговци (магазини) на едно място, докато Ибей е като Капалъ Чарши - пазариш се с различни "типове", има търгове и други сложни работи Grinning
Ферда, не можеш да смесваш поръчките от различни сайтове. БайВип и Амазон са отделни сайтове. Евентуално можеш да пишеш на съпорта за БайВип поръчката, ако могат да добавят нещо, но не знам дали ще стане, не съм пробвала.

# 623
  • София
   От co.uk искам да купя. Simple Smile

Ами, на първа страница в темата (в скрития текст) е сложено обяснение за AmazonPrime. Никак не ми изглеждат примамливи условията, но се чудих дали мога да се възползвам еднократно за текущата си поръчка и в последствие да откажа абонамента. Thinking

Можеш да ползваш безплатна доставка за 1 месец, ако се абонираш за Amazon Prime, но внимавай да е опцията за free trial. Амазон я предлага от време на време, ако си нов потребител, би трябвало да имаш такава възможност  Peace

# 624
  • Сф
Да, можеш да изпозлваш еднократно и да се откажеш после. Просто провери в акаунта си, че има отметка на кутийката да не продължаваш абонамента след 30те дена.

# 625
  • Sofia
   Супер, ще разуча. Peace

# 626
 bouquet Благодаря и аз!
Сладко коте, разбрах. Simple Smile Все си мислех, че са заедно. Мерси.  bouquet

# 627
  • Sofia
   И аз благодаря на Сладкото Коте за изчерпателността, чак сега видях поста ѝ. Blush

# 628
  • София
На някой случвало ли се е куриерът да остави пратката в друго населено място? В статуса пише, че е доставена в Tauberbischofsheim вместо в Kleinrinderfeld, където е офисът на превозвача  Thinking
Куриерът е Hermes.

# 629
Случвало ми се е DHL да изпратят покупката ми от NEXT в Англия вместо в Прага/Чехия в Доха, столицата на емирство Катар и 3 седмици да не успеят да я върнат и доставят на правилния адрес. По принцип NEXT ползват DHL и пратката е тук бързо, за 2 до 4 дена, но след случката с Катар, когато с 300 зора я анулирах, вече не смея да поръчвам онлайн, а само чрез магазина им тук. Предполагам, че същото важи и за Амазон, от американския Амазон ми пристигна поръчка за 3-4 дена, просто със се чудела как успяват от друг континент. Знам, че в самите Щати понякога трае доста по-дълго, поръчвала съм чрез братовчедка ми там стоки, които Амазон отказа да достави до Чехия.

Общи условия

Активация на акаунт