Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 10

• 131 635
  • 785
  •   1
Отговори
# 615
Понякога при инфекция изпитвам и болка в частта между влагалището и ануса и леко в страни ... все едно се разкъсва,като нацепено,отворена рана , но всъщност няма рана; а ако докоснеш все едно ток те удря .. на какво може да се дължи?

# 616
Здравейте,
за първи път пиша.
Извинявам се, ако вече е дискутиран подобен въпрос, но нямам възможност да изчета всички теми. Та накратно за моите притеснения. На 25 години съм. Тъкмо приключих лечение на анаеробна инфекция + кандида (май от басейн ги хванах). Днес ми излязоха резултатите от последната микробиология, на които пише: "не се изолира патогенна флора, CEU, масово лактобацили, умерено левкоцити". Гинеколожката каза, че това е перфектен резултат и вече всичко ми е наред, няма нужда от повече лечение.
Въпреки това аз все още имам бяло течение, макар и не същото като преди лечението. Тя ми обясни, че повишените лактобацили могат да предизвикат по-гъсто бяло течение. И е възможно те да са резултат от скорошен прием на пробиотици и използване на интимна козметика с млечна киселина. Нито съм пила пробиотици, а подобна козметика не ползвам повече от година, тъй като миналото лято пак имах същия резултат и тя ме посътветва да разредя или направо спра с употребата на такива.
Та въпросът ми е как да "огранича" тези масови лактобацили? И въобще защо постоянно получавам подобни резултати?

И още един въпрос, понеже имам един външен сърбеж, който не се повлия от лечението, а и си го имах и когато съм била "чиста". Изказах съмнения да не е някакъв дерматит, но тя каза по-скоро не. Възможно ли е да има нещо общо с нивото на кръвната захар? Тъй като лекарката ме посъветва да си пусна такива изследвания.

Благодаря предварително! Simple Smile

# 617
  • Пловдив
Дайте идея за справяне с Е.коли?Сега ще си купя и червена боровинка...

# 618
За външния сърбеж се мажи с клотримазол. За другото и аз не знам.

# 619
Иделин интимен крем успокоява много раздразнената лигавица. Клотримазол нали е за гъбички, а тя казва, че е чиста ...

# 620
  • Пловдив
това за мен ли newsm78

# 621
Високите нива на кръвна захар може да са идеална среда за развитие на гъбички. При сърбеж "отвън", при условие, че микробиологията е чиста бих заложила на клотримазол, обърна внимание на интимния сапун и бельото(прашки и изкуствена материя се ограничават поне за известен период от време, а също и тесни панталони).

# 622
Благодаря ви за бързите отговори. Нямам гъбички в момента. Клотримазол ползвах по време на лечението, но нямаше повлияване. Този сърбеж е само на едно конкретно място, не е през цялото време, но когато се появи примерно за половин час е доста силен, затова реших, че може да е някакъв дерматит. Прашки не нося, а бельото ми е само памучно. Мия се само с вода и сапун Dove (ако това е от значение). Гинеколожката каза да се мия външно с отвора от лайка.

# 623
Не се мий със сапун, ако не е интимен! Може и от него да ти се раздразнява кожата.

# 624
Дори и да е интимен не трябва да се ползва всеки ден.

# 625
Вие с какво се миете? Знам, че някои препоръчват само с вода, но за мен това е немислимо...

# 626
Интимен гел ползвам аз. Обикновен сапун- никога!

# 627
Интимен гел ползвам аз. Обикновен сапун- никога!

Би ли препоръчала марка, от която си доволна, но да е без млечна киселина.
Когато имах нужда от лактобацили Grinning ползвах Вагизан.

# 628
Аз ползвам лактацид Антибактериален. Не пише да има млечна киселина.

# 629
Понякога при инфекция изпитвам и болка в частта между влагалището и ануса и леко в страни ... все едно се разкъсва,като нацепено,отворена рана , но всъщност няма рана; а ако докоснеш все едно ток те удря .. на какво може да се дължи?
[/qu4ote]
Здравейте! Последния път когато имах гъбички, получих почти същите странични ефекти Confused Имах подуване, дразнеше ме всякакво бельо, усещах парене и болка. Имаше моменти когато не можех да седя. И дискомфорта го усещах точно на мястото м/у вагината и ануса. Консултирах се с няколко гинеколози, но безуспешно. За моя изненада, с излекуването на гъбичките, оплакванията не изчезнаха. Да, те се притъпиха, ала продължавах да ги усещам. Към днешна дата от време на време имам парене по-скоро към ануса. Ходих на преглед и при проктолог - и в острата фаза, и по-късно, но ме увериха, че съм здрава. За себе си отговор нямам какво ми е, но знам, че нещо има Anguished Много ми се иска да разбера какво беше състоянието, през което преминах, поради това и пиша в темата (за съжаление не мога да помогна).

Общи условия

Активация на акаунт