Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 10

• 132 392
  • 785
  •   1
Отговори
# 600
Idccya, ами то всичко е свързано, всичко е важно. Така си мисля аз (поне при мен всичко е навързано).
Трябва сериозен специалист да те следи с толкова различни неща за следене: ПКЯ, хормонални нарушения, раничка, кървене, сухота. Това са все неща, които не са нормални и си изискват някакво лечение и лекарства. Колпоскопията за мен е толкова важна, колкото и цитото.
Калиевия перманганат според мен не е полезен, въобще промивките ги дават противопоказни!
Самолечението е нож с две остриета. Недей го прави, а си намери добър специалист. Ще видиш как бързо ще се разрешат нещата. Един месец не е дълго лечение, още повече ако не е с правилните лекарства малко си си загубила времето в случая, но... Успех.

# 601
  • София
Момичета,  знаете ли дали ако гъбичките са се качили нагоре към яйчниците могат да се хванат с обикновенна микробиология?

# 602
Момичета,  знаете ли дали ако гъбичките са се качили нагоре към яйчниците могат да се хванат с обикновенна микробиология?
мисля, че да. А ако се притеснявате дали инфекцията е отишла по-далеч от влагалището, това чудесно се вижда от ехограф. Така ми казаха последния път, та поне малко се успокоих, че нямам нищо.

Иначе пак симптоми, отидох за МБ и излезе кандида албиканс Scream
Лечение: Клион Д - 10 дни и лактажин - 10 дни.
Съответно имаше съвсем малко подобрение, пак звъннах на доктора и сега съм на пулсово лечение  с Интраконазол за 3 месеца. Попитах за глобули, каза - не. Общо взето 2 седмици бях добре и сега пак имам симптоми. Решена съм да си взема глобули без да се обаждам повторно. Вече една година се лекувам (при доктори, не своеволно и нищо...) и не мога да се спася за продължителен период. Ползвам също пробиотик, мисля че ми помага по-някакъв начин и така. Спряла съм се на зинаит. Ще пиша допълнително дали има ефект.

Последна редакция: пн, 31 юли 2017, 16:02 от Зизу

# 603
Препоръчвам Лактажин- глобули с живи лактобацили. Те са по- скоро като хапче с желатинова обвивка. Държат се в хладилник!

# 604
Здравейте,
Някой изследвал ли е хламидия, уреплязма и микоплазма при рецидивираща кандидоза? Днес ходих по спешност при заместващ гинеколог и тя ме посъветва да направя посочето изследване, тъй като на около 3 месеца съм с гъбички. Мъжът ми си прави изследвания на еякулат и няма проблеми. Моите изследвания през около 2 мес са в норма, но през 3 мес съм с гъбична инфекция от около година насам. Ако някой има ще съм благодарна да сподели.

# 605
И аз съм в същото положение като теб. Изследвала съм посочените от теб изследвания и нищо не излезе. Мъжа ми също е "чист", но все пак за успокоение ги направихме. Вчера сложих зинаит-а, уж се поуспокоиха нещата. Ако отново усетя нещо, на 7-ми ден ще сложа още една глобула. В аптеката ми препоръчаха някаква пяна за 17 лв при ваг.дискомфорт, но в момента съм взела на Лактацид - антибактериален и не купих.
Чудя се и за този цитросепт - ще има ли някакъв ефект. 50 лв е все пак?

# 606
Аз имам подозрения, че при мен гъбичките може да са от вид анемия, която имам на вит.Б 12, но още не съм говорила с гинеколога ми. Лично аз реших да пробвам с вит С 1000, пробиотик и мед, джинджифил и лимон. Този цитрусепт виждам има разфасофка от 10мл. и също е богат на вит С. От моята лекарка знам, че пробиотиците помагат и все пак действат добре на цялото тяло.

# 607
  • София
А всъщност как се взимат проби за това изследване? И аз постоянно съм а твчение, правиха ми микробиология. Като ми взимаше секрет за пореден път много ме болеше. Резултатите бяха, че съм чиста и гинеколожката ми каза, че трябва да изследва и казаните от вас неща.. взимало се проба с някакъв тампон, цервикален секрет... Но ме е страх, че боли повече от микробиологията и не смея да отида

# 608
Аз съм правила подобно преди време за папилама вируси и е една идея по осезаемо. Аз лично вече свикнах, защото почти всеки месец съм за преглед при гинеколожката ми. В края на краищата е за наше здраве и каквото е ще го преживея, стига да ми мине.

# 609
  • Пловдив
Аз имам подозрения, че при мен гъбичките може да са от вид анемия, която имам на вит.Б 12, но още не съм говорила с гинеколога ми. Лично аз реших да пробвам с вит С 1000, пробиотик и мед, джинджифил и лимон. Този цитрусепт виждам има разфасофка от 10мл. и също е богат на вит С. От моята лекарка знам, че пробиотиците помагат и все пак действат добре на цялото тяло.
Хм...ти ме накара да се замисля...ако е така явно затова не мога да се оттърва от тия гадини и да изкарам чиста МБ. Crossing Arms

# 610
RageRageRagePerseverePerseverePersevere
писна ми, няма спасение, няма живот. Всяка вечер мъка, как издържате бе хора с това напрежение???
Вчера видях това - https://apteka.framar.bg/30036941/%D0%BD%D0%B0%D1%83-%D1%84%D1%8 … B0%D0%BF%D1%81-90 и попитах в аптеката. Казаха ми, че явно се продава само онлайн, тъй като е бил по-слаб контрола и не се знае какво точно пием!!!? 

# 611
  • Пловдив
Хм...ти ме накара да се замисля...ако е така явно затова не мога да се оттърва от тия гадини и да изкарам чиста МБ. Crossing Arms

проблема е по сериозен наистина
и това че лиспват симптоми или на лаборатория не се хваща нищо - нищо не значи

Известни са над 170 вида гъбички от рода  Candida........

Прочети още на: http://www.puls.bg/health/inquisitive/news_4851.html

# 612
Здравейте, изписвали ли са ви схема, за да лекувате гъбичките? Примерно при последната им поява ми изписаха хапчета за пиене, вагинални таблетки и крем за мазане. След края на интензивното лечение ми предписаха в продължение на 2 месеца всяка седмица да пия по едно хапче. Ще видим дали ще има ефект, но според мен освен интензивно лечение наистина трябва и да се пие нещо за удържане на фронта  Laughing дали ще е противогъбичен медикамент или пробиотик за пиене или за вагинално приложение, борбата с гъбичките е упорита и трябва да бъде продължителна и постоянна. Също така би било добре да се прибави и диета. Под диета имам предвид - намаляне на сладкото и захарта (защото те правят благоприятна среда за гъбичките) и увеличаване на киселото мляко, лукът и чесъна, както и други продукти, богати на млечнокиселинни бактерии. Също така не носете тесни панталони и бельо  - винаги памучно бельо и памучни неароматизирани превръзки. Около цикъл е критичният момент, затова според мен и тампоните не са добър вариант. Много добра алтернатива е менструалната чашка, има тема във форума, ако някой се интересува. Също е добре след като си изперете бельото да го изгладите с ютия, за да се стерилизира преди да го носите.
Това, което най-вече смятам, за нужно е дългото и продължително лечение! Не интензивно лечение, което да излекува симптомите за месец два и после гъбичките пак да се появят. Говоря за месеци лечение, даже симптомите да не се появяват. Говорете с гинеколозите ви да ви пишат няколкомесечна схема, според мен това е спасението.

# 613
Уейв, съгласна съм със всичко, което сте написали. Опитвам се да изпълнявам стриктно всички препоръки! В момента пия лекарства по схема. Надявам се да имат траен резултат. Сигурна съм, че при мен стреса изигра голяма роля (започна миналата година), но повече от 2 месеца съм спокойна, а този месец преди цикъл  се завърнаха симптомите. Доктора каза да дам отново МБ и да се види какво ще излезе.

# 614
От всичко, което и аз четох. Освен диета без захари и прием на кисело мляко, чесън и т.н е много важно да се пият пробиотици, за коригиране на стомашната флора. В стомаха се развиват гъбичките, които създават проблем при нас във влагалището. Аз почнах с пробиотик и прием на витамин Б12 след консултация с лекар.
Моя позната се е отървала от гъбичките с помощта на билки от народната медицина чрез прием на чай и промивки в дните около пълнолуние. Това, което също разбрах, че ако проблема е с гъбички в организма, то те гони глад за сладки неща. Състава на билките, за които ми спопена е като описаната добавка по горе - с пелин, но нямам рецептета. За сега ще пробвам без тези билки като си засиля имунната система.
Според мен много важно е да провери, че имунната система действа правилно. Очевидно ниския имунитет е в основата инфекциите да се повтарят. Въпреки приема на флуконазали до побъркване под всякаква форма трябва да се работи по имунната система - спорт, слънце, плодове и зеленчуци и народна медицина (примерно мед, лимон и джинджифил), за да се увеличат съпротивителните сили на организма.

Общи условия

Активация на акаунт