Демографски страсти и неволи

• 52 636
  • 1 171
  •   1
Отговори
# 600
Въпрос ли ми задаваш?

# 601
Не, отговор.

# 602
Т.е. споделяме едно мнение.

Страната ни е чудесно местенце, което да приюти, онези, които биха замърсили с присъствието си Западна Европа. Можем гордо след време да се наречем Резерват. Именно това за мен си остава и основната причина за приемането ни в ЕС.

# 603
Касита, ти имаш ли идея как да се облагородят и организират маргиналите, или само критикуваш?
Същото мога да питам и Даун.

# 604
Касита, ти имаш ли идея как да се облагородят и организират маргиналите, или само критикуваш?
Същото мога да питам и Даун.
Касита преди години говореше друго. И точно щото се е пробвала да ги облагородява, сега е толкова скептична.
Предполагам.  Wink

# 605
DeVa®, няма нужда от облагородяване- "нашата съдба" е да ги държим заключени тук и да не ги пускаме из Европата. Франция нали ни върна наскоро наши сънародници, построили си Столипиново в подредено градче... Съвсем няма да се учудя като започнат да ни препращат и мигрантите, които така щедро си поканиха у тях.
А ако си спомняте, преди година Кристалина нали каза- "ми те, бежанците, ще облагородят нашите гени".

# 606
Десет години бях доброволец към общо три неправителствени организации, които стартираха дейността си със старта на Декадата на ромското включване. Дори бременна се влачех по ромски махали, участвайки в една кампания за превенция изоставянето на новородените и полагане адекватни грижи за наличните вече деца. Вярвах, убедена бях, че с помощ, с добро отношение, с образование, със съдействие тези хора ще се интегрират. Извън дейността ми в НПО-тата бях осиновила буквално семейство роми, за които направих чудеса- от плащане лагери на децата, за да видят къде е морето, през водене на театър, кино, цирк, лекари, осигуряване на работа до допускане в дома ми и накрая ме окрадоха. Горе-долу малко преди това вече бях наясно, че там, сред ромската общност оправия няма, няма и да има, защото няма воля. Волята е в ръцете на определени хора, които държат циганите да си останат цигани. Проблеми с тях има навсякъде по света. Те не са само наш, български патент- като започнеш от маргинализирания начин на живот и стигнеш ранните бракове, ранното раждане, ранното напускане на училище или изобщо неотиването на училище.

Сега съм насочила желанието си да помагам към животните.

# 607
Аз лично какво смятам, съм го написала. Който го разбира-ок, който не го-да си живее в неговите разбирания, аз проблем с това нямам. Достатъчно съм видяла и чула в чужбина на тема толерантност и разбирания.

Страната ни е чудесно местенце, което да приюти, онези, които биха замърсили с присъствието си Западна Европа. Можем гордо след време да се наречем Резерват. Именно това за мен си остава и основната причина за приемането ни в ЕС.

Това е така, да. Точно, защото там са много толерантни, различните е добре да стоят в периферия, каквато е България. Те понятие си нямат какво е да живееш с такива, защото дълги години са чисто от към такива. Различния и различни. Сега им идва малко шоково. Защото и навън не се справят, просто не ги допускат чак толкова много.

# 608
Кой иска да живее с крадлив, необразован, шумен, мръсен, с лековато поведение?
Ти, като знаеш какво е циганин, искаш ли съсед такъв? И зададох въпрос, smetanapalata, на който щом не благоволи да отговориш, значи само затвърждаваш това, в което се съмнявах.

# 609
Да, но не ми е по леко. Sad

# 610

От това че споделяме едно мнение или от факта, че живеем в Резервата?

# 611
Кой иска да живее с крадлив, необразован, шумен, мръсен, с лековато поведение?
Ти, като знаеш какво е циганин, искаш ли съсед такъв? И зададох въпрос, smetanapalata, на който щом не благоволи да отговориш, значи само затвърждаваш това, в което се съмнявах.

В какво се съмняваш и какво затвърждаваш мен не ме вълнува ни най-малко обаче. Това е форум в крайна сметка. Който иска чрез него да се доказва и затвърждава-негова воля.

# 612
Питам, просто питам, не пали, жено.

# 613
А, да паля. Нещо много сте се объркали някои живеещи тук. Grinning Като гледам що нерви сте изхабили по тази точно тема.

# 614

От това че споделяме едно мнение или от факта, че живеем в Резервата?
И от двете, но повече от първото. Искрено се надявам аз да греша и по една или друга причина да не съм права. Фактът, че по разумни от мен , виждат същите проблеми, а на хоризонта адекватно решение не се вижда, меко казано ме плаши.

Общи условия

Активация на акаунт