Бебето ми яде само 4-тири пъти в денонощието .....

• 8 884
  • 24
  •   1
Отговори
Здравейте мили мами , може вече да сте коментирали такава тема , но нямах време да потърся. Искам да ви попитам дали някоя от вас е имала такъв проблем с детето си. Нашата принцеса навършва 4-ри месеца на 09.01.2016 и от един месец насам яде само по 4-тири пъти в денонощието по 170 мл. Не знам дали да я будя за още едно хранене. И се чудя дали си качва килограмите . Sad

# 1
На консултации не я ли теглят newsm78

# 2
На 4 месеца е, не е толкова малка, виж ако беше на 1 месец и да яде само 4 пъти щеше на мен лично да ми се струва малко.. иначе и аз почнах да го храня нашия само 4 пъти през 4 часа (понякога включвам още 1 ядене, ако той си поиска), но аз почнах да го храня така само, защото ако се опитам да му дам след три часа (както казва педито) той дори не поглежда шишето и само с надеждата да огладнее му давам през по-голям интервал от време и пак яде добре 170 по 4 са 680 мл, а моя едвам 500 го карам да изяде, но това е друга тема  Naughty Не мисля, че има за какво да се притесняваш, жените с които се запознах в болницата при раждането (някои от тях) също са минали на 4 пъти хранене - сама усети по детенцето дали му е добре този режим Hug

# 3
Благодаря за отговорите. Тя също яде  на 4-тири часа.Опитах се да я храня през 3,но като и давам млякото опитва и почва да бута да се изнервя.Предния месец на консултацията беше точно 5 кг предполагам,че е в норма baby_neutral

# 4
Благодаря за отговорите. Тя също яде  на 4-тири часа.Опитах се да я храня през 3,но като и давам млякото опитва и почва да бута да се изнервя.Предния месец на консултацията беше точно 5 кг предполагам,че е в норма baby_neutral

Ами ние сега на 26 декември направихме 4 месеца и е 6 кила, но е момче, така че смятам, че е в норма - не се притеснявай.. и аз затова почнах да давам през 4 часа - просто бута, смее се, лигави се и аз ако го мъча той накрая се изнервя.. все още понякога опитвам през 3 часа, но без резултат  Hug

# 5
  • постоянно

А колко беше като я теглиха на 3 мес ?
В детската консултация не говорят ли с майките за прогреса на детето ? Нямат ли си дневници където се нанася теглото  на бебето ?

# 6
И аз това се зачудих. На детска консултация теглят, мерят и казват с колко е пораснало детето. Най-малкото в картоните отзад има таблички с нормите по месеци за момчета/момичета. На всяко бебе му трябва различно количество мляко и различен брой но хранения. Затова ориентирането е по това как расте детето newsm78

# 7
  • постоянно
И би трябвало ако има проблем в растежа/наддаването на бебето да дадът съвет намайката и дори да насрочат допълнително теглене след по-кратък период .

# 8
Тя 3-тия месец беше 5 кг и 55см незнам дали е в норма

# 9
В нашето картонче за консултация има таблица, не знам как да ти пратя като снимка, така че пиша каквото е тук да се ориентираш:

За момичетата: месец/ средно тегло/ среден ръст

1 м. - 3520 - 54,2
2 м. - 4740 - 57,8
3 м. - 5480 - 60,8
4 м. - 6160 - 63,1
5 м - 7110 - 65,2
6 м - 7440 - 67,1
7 м - 7710 - 68,6
8 м - 8150 - 69,2
9 м - 8500 - 71
10 м - 8890 - 71,8
11 м - 9240 - 73,3
12 м - 9720 - 75

Това са САМО ОРИЕНТИРОВЪЧНИ... до колкото прочетох на теб детенцето си ти е в норма... ако ти и таткото сте ниски, може на сантиметри да не върви точно така или обратното, ако сте високи.... ние например в 4 месец като момче трябва да тежи 6700 а ние сме 6 кила и педито казва, че сме в норма има си крачета, бузки всичко си има  Hug

# 10
А ние с таткото сме ниски аз съм 1.47 и съм 50 кг след като родих.И ние имам бузки и крачета ама имам чувството (колкото и глупаво да звучи) , че коремчето го няма  Joy

# 11
  • постоянно
Тя 3-тия месец беше 5 кг и 55см незнам дали е в норма
Все си мисля че ако не наддава добре,  те са длъжни да те уведомят, дадат съвет и наблюдават.   Hug

# 12
Те ми бият на детето 2 ваксини едновременно .... Аз казвам , че не искам тя ми казва,че така процедирали и детето после с температура ooooh!

# 13
  • София
Те ми бият на детето 2 ваксини едновременно .... Аз казвам , че не искам тя ми казва,че така процедирали и детето после с температура ooooh!

Аз директно бих сменила лекарката. Имаш право да откажеш ваксини, ако искаш да се правиш на интересна, или пък кротичко да я придумаш да ги слагате през месец... Не може нищо да те накара да направиш насила, не се давай!
Иначе температурата е нормална реакция, ще мине до ден-два, не се шашкай.

# 14
Проблема е ,че нищо не ти казват ако ти не попиташ.Аз съм на 22 г и ми е първо дете за всичко се шашкам,притеснявам ...

Общи условия

Активация на акаунт