Препарати за съдомиялна - 8

• 95 757
  • 728
  •   1
Отговори
# 120
  • София
@Kopche според мен солта ти е в повече и водата става прекалено мека - съответно не може да се доотмие миещия и гланца. Свали си солта на 1 и ако пак имаш балончета смъкни и гланца на 1. В Сф водата по принцип си е много мека.
Това и направих. Свалих гланца на 1. Пуснах най-дългата измиваща програма с 1/2 останала таблета от предишният ми опит да пускам 1/2 функция на съдомиялната ooooh!.
Всичко се изми без остатъци безупречно, въпреки опасенията ми, че тази половин таблетка на толкова дълга програма ще дойде недостатъчна. Да, ама всички остатъци от излишен препарат/гланц така бяха обрани и сега всичко си е в норма! Hug
Сега като ви прочетох, върнах солта на r1.
Надявам се вече да няма проблем! Simple Smile

# 121
Здравейте,

Вчера видях в ДМ нови продукти за съдомиялна, тяхната марка.

Има и прах( което ме интересува), но тъй като не съм много доволна от таблетките им ( старите), не купих и праха.

Някои да е опитвал, или да има каквито и да е отзиви за праха?

# 122
  • София
За ДМ-ските таблетки ли беше писано, че драскат или за Лидълските, че рових по темите, но не намирам отзивите?

# 123
ДМ -ските не драскат , но са слаби и не мият добре.От Лидълски не съм взимала .
Най-хубави са Finish и Fairy .

# 124
  • София
А за финиш тук колко пъти са писали, че са много агресивни, че драскат, че падат шарки от тях Wink
За лидлските съм писала, след една година употреба почнах да виждам понадраскано стъкло, НО са се надраскали по-некачествените съдове, другите абсолютно нищо им няма, така че за мен проблема не е в таблетката, а в съда.

boflute - нови продукти или нови опаковки?

# 125
  • have faith and be patient ..
и на мен от Финиш ми се надраскаха приборите .. чисто нови бяха и едни готини модели , но уви ..

# 126
Angel dust, нови продукти. Поне досега не съм виждала прах в ДМ.

Има и някакви капсули за съдомиялна, но не ги загледах.

Ако не греша, не съм ги виждала досега.

П.С. Финиш ми издраска доста чаши, ама пък Сомат таблетки как драскаше....

# 127
Аз сега съм с течния Сомат , ами Финиша миеше по-добре.

Добре нали програмите за 58м.така и като свърши програмата с миене ,после пъм суши 14 мин ли нещо такова , това така ли е  newsm78 сега го забелязвам , друг път май свършват 58м и спира.повечето пъти я пускам вечер и лягам , но днес я пуснах сутринта и това го виждам за 1 път.мъжо каза и , че на 30м.после пак си има отделни минути за сушене...

Ако забравите да сложите нещо , може ли да се натисне пауза и да се отвори съдомиялната или не е желателно

# 128
  • Русе
Как нагласяте солта на колко?, аз не съм виждала на моята някъде врътка за солта. За гланца има, но за солта? А вчера се изненадах като ми светна индикатора, при положение, че напълних близо 2кг сол преди 2-3 дни. Взех от праха на Кауфланд, изненадващо добре ми изми и не остават бели петна по дуралекса

# 129
  • София
с комбинация с копчета за програми старти, и т.н. според модела.

# 130
Аз сега съм с течния Сомат , ами Финиша миеше по-добре.

Добре нали програмите за 58м.така и като свърши програмата с миене ,после пъм суши 14 мин ли нещо такова , това така ли е  newsm78 сега го забелязвам , друг път май свършват 58м и спира.повечето пъти я пускам вечер и лягам , но днес я пуснах сутринта и това го виждам за 1 път.мъжо каза и , че на 30м.после пак си има отделни минути за сушене...

Ако забравите да сложите нещо , може ли да се натисне пауза и да се отвори съдомиялната или не е желателно
На моята използвам най-вече бързата програма от 29 минути (за леко замърсени съдове в идеална) и за това време си ома всички цикли, включително сушене.
Ако съм забравила да сложа някой съд, отварям вратата ( тук не е като пералнята, която се заключва автоматично при пране) през цикъла на миене с препарата. Леко издърпвам вратата преди да я отворя, за да спрат да се въртят перките, защото ако се отвори веднага, струята от въртящите се перки ще те изпръска.

# 131
  • София
Когато съм забравила нещо директно отварям врата и слагам (случвало ми се е и да вадя). Няма проблем, стига да не е стигнала момента - сушене, тогава ми прекъсва програмата.
Но ако е в началото  си е съвсем в реда на нещата.

# 132
  • София
Някой да е ползвал таблетки Фрош?Мнение?

# 133
@Kopche точно това щях да те посъветвам: Да сложиш половин таблетка, за да няма остатъци от излишен препарат Simple Smile
На сестра ми се беше развалила съдомиялната и беше викнала майстор да я оправи. Той като разбрал, че слага по една цяла таблетка й направил забележка. За голяма съдомиялна трябвало да се слага половин чаена лъжичка  Shocked На мен ми се стори малко, но явно е достатъчно. Аз ползвам малка машина и слагам половин таблетка и нямам проблеми. Иначе и при мен оставаха бели петна, докато слагах цяла.
Скоро попаднах на една нова марка гранули за съдомиялна от реклама в facebook. Pur Weiss гранули за съдомиялна (www.alpinweissbg.com), немски. Реших да поръчам, стана ми интересно какви са тези гранули и чесно да ви кажа останах много доволна. Simple Smile Човека каза, че ги внася директно от германия и съм решила пак да си взема.

# 134
Аз на течният Сомат пълня до горе(25мл) дават за слабо замърсени 20мл , а за силно 30мл.да ама с 20 съм вадила неизмити вилици  ooooh! и една мазна чиния ,така поне всичко е чисто

Общи условия

Активация на акаунт