Сладкарничка за книги - тема 59

• 28 993
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Нези, радвам се, че положението с татко ти е овладяно.

Еви, чувала съм за този метод, не знам принципа и не съм запозната като цяло, но съм чувала, че май по градини/училища тук не се прилага.

Нели от позната работеща в една от веригите на мобилните оператори знам, че каквото и htc да вземеш ще си доволна.
Честит ти с много радост да си го ползваш и само хубави новини да получаваш по него. Прегръщам те.

Далече ми е да мисля каква баба ще съм, но ми се иска почти сама да си изгледам бъдещето дете, ако имам такава възможност без намесата много-много на баби...

Днес се видях с приятелка върнала се от Германия, хапнахме - пийнахме и с друг се видях, сега пуснах пералня, гушим се с кучо и ще почета малко книжка. Тук дъжда обърна в сняг и вече малко наърупа...искам да съм на вила, запалена камина и през прозореца с чаша вино да гледам снега...

За Точ залагам 27.01 или 5.02.

# 376
Нели, честита придобивка, със здраве да го ползваш и само хубави новини да разнася. Хубава марка е и преди винаги съм имала НТС(три апарата), но съм ги сменяла, не защото са се чупили, а за по-нови модели. Мога да кажа че съм мноого доволна. И ММ им е привърженик, а той поназнайва туй онуй за техника Wink Сега съм със Сони, ама така се случи, иначе пак бих си взела HTC one. Ако имаш въпроси и аз съм насреща Hug

Мостът беше страхотен сериал-но оригиналния скандинавски, после американците направиха(като видяха рейтинга) същият, но и на малкият пръст не могат да им стъпят на скандинавците Wink Страшно много ми хареса на мен, приятно гледане Еви Hug
Попрочетох това-онова за този метод Монтесори, хареса ми, но за съжаление тук е неизпълним, поради липса на специалисти, а не е лошо да се развива....

Миж, престани Stop Naughty Grinning Hug с тези сериали, зомбирах се Laughing, само за оня мисля, цял ден на работа го мисля, връщам се, хапвам набързо и майната му на всичко, веднага се мятам да гледам, чак ме е яд че на другият ден съм пак на работа. Занемарих всичките си домакински/а и не само/ дейности, заради него Laughing Най-вероятно ако ме изгонят да дойда у вас  smile3534

Тук също понатрупа и сега едно приятелче на малкия което живее близо до нас се обади че им спрели тока, телевизията всички програми ни спряха-няма сигнал и сега се опасявам че и тук ще останем на тъмно...Снегът е много мокър и тежък и къса жиците. Ще стане както миналата година с мокрия сняг когато имаше села бедстващи без ток по две седмици. Дано не познавам Rolling Eyes

Обаче аз не се страхувам, имам книга и специална лампичка за четене, подарък ми от Авлига Crazy Hug, ако свърши батерията поне има с кого да изпера и няма да скучая Laughing Mr. Green Whistling Crazy

Нези, радвам се че с татко ти се нареждат нещата Hug

Желая ви лека, снежна нощ, за Бургазлийките дъждовна Grinning

П.С. Точ ще роди през февруари, залагам на 1-ви февруари, щото и моето дете е тогава Crazy

# 377
Здравейте и от мен. Пиша по нощите в тази тиха, бяла нощ, защото чак сега имам възможност да седна спокойно и да се съсредоточа.  Rolling Eyes

Цяла седмица тичам като изоглавена, различни неща са ми на главата, не е за разправяне даже ...  Rolling Eyes

Прочетох почти всичко от последните страници, та да се включа и аз ....  Peace

Нелче, честит телефон, да го ползваш със здраве, бързо да се научиш на всичките му полезни приложения, ползвай помощта на младежа - знаят повече от нас вече ....  ooooh! А аз се смятам за по-близка до неговата възраст и пак не знам някои от нещата, които дребосъците владеят до съвършенство  ooooh!

Мариет, честит да е Калоян! На патерица, но все пак искам да му пожелая да е здрав, целеустремен, да е вашата гордост и подкрепа. С такава майка - няма друг избор!  Hug Hug Hug
И да знаеш, че много му харесвам името!!!  Heart Eyes

Днес оцветявах, малко, но все пак .. и за толкова не намирам време по принцип ..   Tired
Дочетох си и книгата, "Завръщането" от Майкъл Пунке, по която е направен филмът "The revenant"... нямам търпение да го гледам на кино като излезе  Crazy Heart Eyes
За книгата смятам да пиша, но още не мога да си събера мислите след прочита й.

Еви, методът Монтесори е широко разпространен по света, а самата Мария Монтесори е била изключителна жена с революционни за времето си идеи. В България има няколко детски градини и мисля училища, които работят по метода, резултатите са положителни, но с каква цена за децата?? Залага се на дисциплина, но и на свободата на детето да развива себе си и потенциала си. Излязоха и няколко книги по въпроса, доколкото знам първи за широката публика, а не за специалисти ...  Peace Peace Ако искаш, можеш да ги провериш ако ще се занимавате по този начин с детето вкъщи  Peace Peace

Нези, радвам се, че са се стабилизирали нещата с баща ти, зрението е нещо изключително важно за усещането ти за пълноценност ... дано всичко се нареди скоро!  Peace Hug

Защо залагате за дата за Точковата точка? Не е ли на лошо?  newsm78 Поправете ме ако греша, не ги разбирам тези неща хич ...  newsm78 newsm78

Утре съм на работа цял ден, но смятам да ви наглеждам. Хубава неделя пожелавам на всички!  bouquet Hug

# 378
ДСУ!  Simple Smile
Тази сутрин кукнах рано и ще сервирам кафето.

Навън е истинска зима,с истински сняг,такава,каквато я помня от детството си.  Heart Eyes
Желая ви хубав и усмихнат ден!  Hug

# 379
Граб кафенце и ДСУ и на теб Simple Smile
Тук е снежна приказка, искам само да търча и да снимам с фотото... и вали, вали, вали...
Да видим какво ще навали.

# 380
  • Пловдив
Добро утро и от мен и тук е снежно. Разходих куч, допиван си кафето и ще се оправям за работа. С две думи нищо интересно. Хубава неделя!

# 381
ДСУ!
И тук през нощта е обърнало на сняг и тази сутрин осъмнахме в бяло.

Обичам неделните утрини Heart EyesНези благодаря за кафенцето, идвам да пием заедно.
Радвам се за вас и най-вече за баща ти Hug

Нели честита техника, с радост да си я ползваш Hug Хич няма и да разбереш кога ще свикнеш, а после наистина ще се чудиш как си живяла без смартфон Peace

Бъбълче Hug Умориха те от работа тея хора, време не ти остават за нас  Mr. Green Hug

За Точките не ми се ще да прогнозирам. По принцип се опитвам да не сэм много суеверна, ама пусто заложено ми е отвътре и не моа се отърва от него ooooh!
Та така, когато дойде, дойде, само всичко да е наред  Praynig

Последна редакция: нд, 17 яну 2016, 08:42 от Kosty

# 382
Честит празник на Тони на Кали,на Тони на Нели и на Антония на Скарамуш!
Да са много здравички и усмихнати!  Tada

# 383
  • на североизток от Рая
 Добро утро! Бяла е зимата и при нас, красота!

Нези, благодаря за ранния поздрав!  Hug

Честит Антоновден! Честит имен ден на Антония на Скарамуш и Тони на Кали! Да са здрави дечицата ви, да красят имената си, да имат щастливо детство! Поздрави от майката на баткото Тони.  Wink

Черпя ви за здравето на моя Тони, да ми е все такъв добряк и най-вече - здрав!

# 384
  • София
Честит Антоновден! Нели, Кали, Скарамуш, честит имен ден на прекрасните ви деца!!!  Hug Hug Hug

ДСУ, иначе казано  Nature Snowman
Много сняг при нас ,много нещо!  ooooh! И продължава да вали тихо и кротко....

Гиговче, не се притеснявай, ако те изгонят от вас! Приемам те одма у нас  Grinning
По цял ден ще си гледаме филмчета на топло, ще си хрупаме разни вкусотии, ще си четем книжки и ще си бъбрим! Ехехей!  Heart Eyes  
А Дъ Фол-а ще ти хареса, бас държа!  Mr. Green Каква съм подстрекателка само, а?  Joy Поне са малко сериите в сезон, не се притеснявай   Laughing

Ще взема и аз да попрочета нещо за този метод на Монтесори, че само като име съм го чувала  Blush
В университета бяхме учили един семестър педагогика, но нищичко не помня...  ooooh! Само  още едно име помня- Коменски, ама неговият метод сигурно не се прилага вече  Joy

Хубав снежен ден на всички  Hug

# 385
Добро, снежно, зимно утро!

Честит имен ден на хубавите деца на Скарамуш, Кали и Нели. Да са много, много здрави и щастливи.

Колкото и да ми харесва пейзажа навън, не ми се мисли от утре какво ще е по улиците  Rolling Eyes

Миж, методът Монтесори е толкова стар, че чак е срамно, че в България набра скорост в последните дали има и 10 години. Предполагам сте го споменали през този семестър.

Титина, не знам какво си завършила, но ако е било с педагогическа насоченост е нормално да се е изучавал 90-те в университета, та той е бил почти на век тогава  Wink

Както казах аз не съм му привърженик, има много по-нови и добри методи за мен. Но в крайна сметка е важно майката да си избере това, което й импонира на нея ако ще и то да няма "метод" пред името си  Simple Smile

Тъй отивам да се подготвя по-добре за днешната игра в снега Simple Smile

Последна редакция: нд, 17 яну 2016, 09:37 от Ули

# 386
  • София
Да, както казах името Мария Монтесори ми е известно  Simple Smile Знам, че е педагожка, но съм до тук с познанията си... Blush
Сто на сто има и много по-съвременни и авангардни методи  Hug

# 387
Ули, първото ми образование е учител по марематика и физика.
Миж, Мария Монтесори е била всъщност лекар и методът тогава е бил предназначен за деца с проблеми в развитието.

Добро Ви утро ! Аз отивам да спя

# 388
ДУ Hug
Голям сън му ударихме, ей сега станахме с детето Crazy

Честит имен ден на дечицата на Нели, Скарамуш и Кали, да са живи и здрави, уверени, щастливи и усмихнати и да имат късмет в живота  bouquet
И свекъра днес е именик, да е жив и здрав!

Нези, благодаря за кафенцето, разкошно е Hug

Мижи, така приятно ми стана това което си написала  Heart Eyes, дори си го представих Crazy
Еми тогава като изгледам оня, тегля и The Fall и да ме гонят ако искат, вече съм спокойна че има къде да отида Hug

Сваке и при вас сняг, а Hug

Отивам да чистя най-накрая Rolling Eyes, обаче ще ви наглеждам Wink

Камиче, Деси, да не изгубите кучовците в този сняг Laughing Hug

Хубава снежна неделя Hug

# 389
Честит имен ден на прекрасните деца на Нели, Кали и Скарамуш!

Общи условия

Активация на акаунт