Най-популярните имена за 2015 година?

• 45 010
  • 513
  •   1
Отговори
# 165
Имената завършващи на -ка отдавна са извън класацията. Модерни са били в началото на миналия век, до 50 те. Интересното е че аз имам съученички с такива имена, интелигентни момичета, чудно ми е родителите им къде са бляли. Явно тогава повече са се съобразявали с щенията на родата.
И за мен Николета не е ново име, баба ми е от Североизточна България и там името е популярно. Но  причината да е мУдерно сега са едни определени персонажи. То и Преслава не е ново име, ама сега набра популярност.

# 166
  • София
Персонажите са ми непознати, Николета, Николина са ми просто по-приятни варианти от Никол, Николая (с това лая накрая е потресаващо) и подомни женски варианти на Никола/й.

Г-жа Рамацоти
 - нямам идея защо така го чувства, аз го предпочитам, ако сега бих кръщава дете с името, иначе и Радослава, Радостина не са ми чак неприятни варианти, понеже в моя набор си бяха  прилично разпространени ги приемам съвсем нормално.

А имената завършващи на -ка и за мен са прекалено отживели, то също си е било май някаква "мода".

# 167
  • София
Тези, които завършват с -ка не са ли по-скоро галени? И с времето хората са ги избирали и за самостоятелни имена.
На мен ми допадат някои мъжки имена с -ко.
Станко, Венко...но са си галени по-скоро.
Много харесвам Бойко, едно от любимите ми мъжки.Не го асоциирам с ББ, а с  познат.

# 168
Ти ли мислеше за Хари? Просто Хари, нали?

# 169
  • София
Сега да познаем коя Ти Simple Smile
Естел ми се мярна, че писа за Хари Simple Smile

# 170
Да, за теб мислех, че е, Angel_Dust. Четох през телефона.

# 171
  • София
Не, аз за мъжките имена съм по-традиционалист.
В момента ако ми се налагаше да избирам за момче, съвсем сериозно  щеше да е Росен или Антон.

# 172
  • В градината...
Аз, честно казано ужасно трудно избрах име на дъщеря си. Постоянно свързвах с неприятни личности или с поп-фолк диви. Е, те и годините са ми повече и познавам доста народ. Много харесвам хубави български имена, но те сякаш са повече, ако кръщаваш детето си на някоя баба. Яна, Мина, Мила, Бояна и т.н. Просто не ми вървеше да го изпляскам ей така. Дето се казва, неаргументирано за мен самата.
Скрит текст:
И така стигнах до чуждоземското Ида. В последния миг погледнах детето и се чудех  ooooh! Мислех да е на свекървата, ама тя Валентина. Вяра - хм,. ще й викат Вярка, Верче, брррр ... Валя, не ща, Валерия - неее, Вела - ами много революционно и ми звучеше като вяла, Веда пък - гадна самодива или някакъв зъл дух. Велина ми беше много нежно и всъщност най-си го харесвах. Ама щяха да кажат пък, че съм го кръстила на мой роднина. Ейнджъл, в този смисъл си права, аз също, ако беше мъжко име, щях да закова на един Явор да речем, даже и да нямах дядо с тази буква.

# 173
И да му викат Яфката.
Както и на едно познато дете, с иначе хубавото име Йосиф, му казват бруталното Йоско.

# 174
  • В градината...
аа, тва не съм го чувала  ooooh!

# 175
  • ту тук, ту там
На мен Йоско ми харесва. Как иначе да се обърнеш към Йосиф? Йосифе? И към Явор - какво да е обръщението?
Аз сигурно съм сбъркана, но не намирам нищо грозно в обръщения, които масово са нехаресвани (меко казано) тук във форума - Косьо, Павчо, Митко, Сашко.

# 176
Ида е готино име, та по този повод - аз нали диря мъжко с K и се сетих за Кай ( "Снежната царица").

# 177
Кай като за България е доста странно, според мен. Цял живот ще го питат защо така се казва, откъде идва и т.н.

# 178
  • София
Яф/вка не ме драцни, но също така популярното Яца...бляяяк Simple Smile Явор/е си е най-прекрасно.
Йоско също не ме дразни, Йосиф/е също, Йофи също.
Ясен също е хубаво име... абе има хубави имена, аз за горните съм писала защото освен, че ми харесват, се харесват и на половинката. Wink
Иначе аз и Паскал харесвам, но това при никои  положения няма да се приеме.

# 179
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Ида е готино име, та по този повод - аз нали диря мъжко с K и се сетих за Кай ( "Снежната царица").

Кирил  Blush

Общи условия

Активация на акаунт