Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 128-ма тема

• 475 740
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Пържола с гарнитура

Бьоф бургиньон

# 511
От нашето меню през последните дни:
Спагети по китайски (интерпретация по вкусова памет на едни спагети опитани в Happy):
Мъфини с шоколад и със сладко от боровинки:

Лазаня "Болонезе":

Долни пилешни бутчета печени в плик с бира и масло (директно от тавата Grinning):

# 512
  • забравих си мисълта...
При нас по магазините още от август започнаха да продават коледни сладки, така че и аз започвам с тренировките. Вчера направих набързо масленки с пълнеж от сладко от сини сливи.

Имаше и козунак, че и него отдавна не бях го правила

и понеже никак не ми се искаше и да готвя, приготвих набързо пуешко месо със зелена салата.

# 513
  • София
Venetta, може ли да напишете рецептата за сладките? Благодаря!

# 514
Ориз с черен сусам, гъби и аспержи

Зелено смути (кейл, спанак, банани, портокалов и лимонов сок) с покълнала спелта, ягоди, конопено семе и веган шоколад

Цикламено смути (ленено семе, банани, манго; след пюрирането добавих студено пресован сок от червено цвекло, моркови и джинджифил) с къпини, черни смокини и боровинки

Студена доматена супа със зеленчуци и крекери

# 515
Печени ябълки

# 516
Студена плодова супа: банани, ягоди, киви и грейпфрут в студено пресован сок от моркови и червено цвекло. Поръсена с конопено семе (мазнината помага за усвояването на каротина) и сурови натрошени какаови зърна (заради антиоксидантите и освежаващото действие)

Обяд на Фръцлите за у-ще: пълнозърнест хляб с хумус и чери домати

Нама шою с шитаке, репички и зелен лук

Бамя в доматен сос с ориз и табуле

Зелено смути (кейл, спанак, банани, студено пресован сок от листа на моркови и портокал) с матча. Поръсено с щипка конопено семе.

Пълнени тиквички (амарант, сорго, киноа и просо + веган кайма) с домати

# 517
Бейгъл-сандвич

# 518
Добро утро с едни хрупкави,  фъстъчени бисквити с шоколад  bouquet

# 519
  • Русе
Баница

# 520
Пилешко с гъби

Борш със свинско

Мариновани моркови

# 521
  • София
Моят неделен десерт  - рецепта, отчасти измислена от мен:
В уок слагам 1 пълна с.л. твърдо краве масло, 4 с.л. мед, 1 с.л. захар и 2 с.л. вода. Загрявам на слаб котлон 10 мин. под похлупак и след това оставям на котлона докато се изпари водата. В топлата карамелена смес натрошавам на средно големи парчета блокчета лазаня при постоянно разбъркване.  Разбивам с блендер 2 ч.ч. прясно мляко и 2 банана на каша и я изсипвам при лазанята. Похлупвам плътно с алуминиево фолио тигана и варя на слаб огън около 15 мин. След това махам фолиото и досварявам до пълно изпаряване на водата. Сервирам с разбито с кисело мляко, или заквасена сметана, или смес от кисело мляко със заквасена сметана. Украсявам със ситно нарязана прясна мента, или сок от смлени дръжки от мента. Може да се наръси и с мед , канела, индийско орехче ... по избор.

# 522
Скалички

# 523
Чия пудинг (чия, бадемово мляко с какао, меласа, сурово какао) с ягоди, киви, кокос и натрошени какаови зърна

Каедама рамен в сос от зелено тайландско къри + сейтан, репички, зелен лук и гъби еноки

Сурово ядково масло (по идея на сестра ми): фъстъци, орехи, меласа, сурово какао, захар "Турбинадо", филтрирана вода

# 524
  • Русе
Бобец

Телешки език по кавказки

Последна редакция: пт, 07 окт 2016, 13:52 от i_peych

Общи условия

Активация на акаунт