Отговори
# 165
Здравейте на всички Simple Smile! Знам, че тази тема е по - встрани от това, което искам да ви питам, но намерих коментари по моята - само 2 странички, а ми се ще да чуя още мнения. Simple Smile. Аз съм на 44 и ми откриха киста на яйчника- двукамерна, с неясна течност.( туморните маркери са ми добри) и миомни възли на матката ( 3 бр. по 4-5 см и още множ. малки).Съответно - тотална хистеректомия е съвета на лекарите - консултирах  се с трима. Нямам цикъл от 6 мес.- казаха менопауза. Няма фоликули, Нямам някави спец. оплаквания. Та въпросът ми е: колко време се възстановява човек от операцията, как се чувства след това Sad, пие ли някакви лекарства ..те въпросите станаха много. Моля ако някоя от вас е минала през това - да сподели...или ме насочете към друга тема ( ако не съм я видяла).

# 166
  • София
Има отделна тема за хистеректомията, вероятно там ще ти отговорят по-добре.

Аз не знам какво да ти напиша.

миомни възли по 5 см могат да се премахнат лапароскопски.
но ако наистина е настъпила менопауза толкова рано, може и да има смисъл в хистеректомията.

# 167
Моя съседка беше в подобно положение, на 45 г. Реши да я махне цялата, но го направи с лапароскопия в Плевен при Горчев.
С една дума - независимо дали става дума за махане само на миомите или за цялата матка, пак ще стане с лапаро, в днешни дни при такава възможност не е нужно да минавате през тежка, коремна операция.
Разбира се след преглед ще кажат дали сте подходяща, но определено потърсете специалист в тази насока.

За възстановяването - след лапаро е много леко, след коремна - като след коремна...
Дали ще се пият лекарства зависи от това какво ще махнат, какво ще оставят. На мен ми казаха, че ако се запазят яйчниците няма да се пие...

# 168
 Ако жена е в менопауза, възможно ли е 3 А група да е резултат от хормоналните промени, които настъпват с менопаузата?

# 169
Благодаря ви за отговорите, Змия,  Не се сърди,човече Simple Smile !

# 170
Ако жена е в менопауза, възможно ли е 3 А група да е резултат от хормоналните промени, които настъпват с менопаузата?
Аз не знам. Но изчакай, има момичета тук, които ще ти отговорят  bouquet

# 171
 Защо заради миома да се маха и матката? Извинете ме за така зададения въпрос, но ми предстои след седмица преглед пореден, на който ще решим какво правим с моята. Уж каза, че само нея ще маха, но като ви чета ме хвана страх да не би да не съм разбрала  Embarassed

# 172
А колко струва този тест за ЧВП, защото и на мен в цитото ми пише Пап 3 а-д, с наличие на ЧВП. Цитонамазката беше взета с четчица, при д- р Милкана Щерева в София. Моля Ви кажете къде се правят тези тестове, кръвни ли са или със секрет и каква им е цената  bouquet
Здравейте и от мен  , направих си тест за ЧПВ  за 13  високорискови типа в лаборатория Геника в София.
Цената е 87 лв.Резултата излиза за седмица.Самото иследване е взимане на секрет вагинално от гинеколог.Моите резултати са отрицателни за всички типове.Лекарят днес ми каза че това е мн добре и в този случай ще ми гори раничката при следващ месечен цикъл.

# 173
Странно. За  моето изследване- ЧПВ типизиране ми взеха проби като за цитонамазка, не само влагалищен секрет. И така би трябвало.  Rolling Eyes

# 174
На мен ми казаха да си направя този тест но за 33 типа. Цената му е 160 лв.

# 175
  • София
Защо заради миома да се маха и матката? Извинете ме за така зададения въпрос, но ми предстои след седмица преглед пореден, на който ще решим какво правим с моята. Уж каза, че само нея ще маха, но като ви чета ме хвана страх да не би да не съм разбрала  Embarassed

Понякога миомата е толкова голяма, че няма как да се махне само тя.
До 6-7-8 см може да се махат лапароскопски, моята миомектомия бе такава.
Не се притеснявай, твоята колко е голяма?

# 176
7см е. Благодаря ти!

# 177
  • Buffyworld
И аз да споделя - само в Геника съм си правила тест за ЧПВ. Взеха ми го като за цитонамазка, течнобазирана. За всички видове ЧПВ, Хламидии и Микоплазми струваше към 170 - 180 лв. Не помня точно, беше през лятото . Всичко ми беше отрицателно, което за мен е още едно доказателство, че можеш да имаш възпаление на шийката, независимо дали имаш или нямаш ЧПВ вирус. 

# 178
  • София/Стара Загора
Здравейте момичета, тъй като и на мен най-вероятно ще ми предстои тест за ЧПВ, но първо ще мина на колпоскоп и може би биопсия, та да питам пробата къде се взема - в Геника или може при доктора ти.... аз посещавам болница Надежда и се чудя дали там могат да вземат проба за изследването, тя като при цитонамазка ли е? и кой решава за колко броя да ме изследват? опитах се да намеря цените в Геника, ама нещо не се справих, намерих сам информация за ЧПВ-то

# 179
Mandy~with~luck за клиника Надежда знам и съм чувала добри отзиви само, взима се материал като за цитонамазка, а лекарят трябва да прецени за кой типове да е изследването, дали за всичките и дали за определени. Мисля че в твоята клиника също правят изследвания за ЧПВ и не е нужно да носиш материала в Геника - но сама си прецени, смятам че тест за ЧПВ се прави единствено при преценка на лекар  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт