Отговори
# 585
Да, аз съм пила Линдинет 20 и АГ каза, че хапчетата не влияят върху цитото.
Благодаря Laughing bouquet

# 586
Здравейте,
имам нужда от съвет, защото ще откача до утре, когато ще се чуя с доктора ми. Сагата започна края на  2014, когато цитонамазката ми излезна IIIa. Гледаха ме на колпоскоп, видяха се леки изменения. Последваха микробиология- чиста, тест за високорискови типове HPV- всичко отрицателно, биопсия- добра, според лекаря типична раничка, каквото и да значи това( ектопия, хроничен цервицит, микрогландуларна хиперплазия). Всичко това се развива 6 месеца след раждане, с все още липсващ цикъл. След три месеца нова цитонамазка и колпоскопия- вече съм група IIC. При следваща контрола- IIB. След 6 месеца следва нова колпоскопия и цитоназка, резултатите на която не знам как да разбирам. Групата е IIB/ IIA, но като коментар вече фигурира нискостепенна плоскоепителна лезия( LSIL) съдържаща HPV/ лека дисплазия/ CIN1. Предишните ми цитонамазки, макар и с по-висока група бяха негативни за интраепителна лезия. Какво да очаквам?

# 587
Здравейте,
имам нужда от съвет, защото ще откача до утре, когато ще се чуя с доктора ми. Сагата започна края на  2014, когато цитонамазката ми излезна IIIa. Гледаха ме на колпоскоп, видяха се леки изменения. Последваха микробиология- чиста, тест за високорискови типове HPV- всичко отрицателно, биопсия- добра, според лекаря типична раничка, каквото и да значи това( ектопия, хроничен цервицит, микрогландуларна хиперплазия). Всичко това се развива 6 месеца след раждане, с все още липсващ цикъл. След три месеца нова цитонамазка и колпоскопия- вече съм група IIC. При следваща контрола- IIB. След 6 месеца следва нова колпоскопия и цитоназка, резултатите на която не знам как да разбирам. Групата е IIB/ IIA, но като коментар вече фигурира нискостепенна плоскоепителна лезия( LSIL) съдържаща HPV/ лека дисплазия/ CIN1. Предишните ми цитонамазки, макар и с по-висока група бяха негативни за интраепителна лезия. Какво да очаквам?

Според мен ще ти предложи типизация за HPV. Може би трябва пак да те погледне на колпоскоп и да ти вземе биопсия, ако прецени. Но не мисля че е нещо страшно.

Не разбрах -горена ли ти е раничка, след като е констатирал, че я имаш?

А това, защо 6 месеца след раждане още нямаш цикъл не е ли свързано с нещо хормонално? Какво ти каза лекаря?

# 588
Според мен ще ти предложи типизация за HPV. Може би трябва пак да те погледне на колпоскоп и да ти вземе биопсия, ако прецени. Но не мисля че е нещо страшно.

Не разбрах -горена ли ти е раничка, след като е констатирал, че я имаш?

А това, защо 6 месеца след раждане още нямаш цикъл не е ли свързано с нещо хормонално? Какво ти каза лекаря?
Ние правихме HPV, но само за високорисковите. Според док от другите няма смисъл, защото те не влияят по никакъв начин. Не, не е горена. Странното е, че изобщо не предложи никакъв начин за третирането и, а е онколог по принцип. Утре ще го питам. Иначе ми е горена раничка преди повече от 10 години. За цикъла- реално се възстанови чак година след раждането- кърмех.

# 589
# 590
Правила си HPV преди време. Но тогава и на цитонамазка не ти е излезнало нищо. Аз така разбрах. Поправи ме, ако греша.

Сега на цитонамазка ни излиза наличие на HPV и cin1? Нали?

# 591
Хистологично- ектопична лезия с подлежаща строма и муцинозни жлези. Огнищно хронично възпаление и микрогландуларна хиперплазия.
Диагноза- ектопия, хроничен цервицит,  микрогландуларна хиперплазия.

Soul4e, правихме HPV преди година, заедно с биопсията. Имайки предвид начина на заразяване не вярвам да съм прихванала от някъде високорисков вирус, но пък е възможно да имам нискорисков, който не е изследван. Ако излезне такъв как се процедира?

Последна редакция: чт, 25 фев 2016, 19:30 от BettyBoop

# 592
Тоест ЦИН няма, така ли да се разбира?

# 593
На биопсията тогава- да. По принцип Цин не се ли доказва само с биопсия?

# 594
На биопсията тогава- да. По принцип Цин не се ли доказва само с биопсия?
Да, само така се доказва. Аз за това питам.
Групата е IIB/ IIA, но като коментар вече фигурира нискостепенна плоскоепителна лезия( LSIL) съдържаща HPV/ лека дисплазия/ CIN1.
Ето това не разбирам, предвид че само хистологията дава ЦИН.

# 595
Ето това не разбирам, предвид че само хистологията дава ЦИН.
И аз Mr. Green Затова се шашнах.

# 596
За една година може и да ти се е показал някакъв високорисков тип (не става въпрос за 16,18, които са най-опасни). Не казвам, че партньорът ти ти е изневерил и ти го е предал, а че е възможно имунитета ти да е отслабнал и това да е помогнало за появяването му. Все пак това е вирус, зависещ от имунитета, някои никога не разбират, че го носят, защото имат силна имунна система.
При нискорисков може да ти се появят кондиломи (брадавици). Има вътрешни и външни (потърси в нета, има информация). Много са упорити обаче и налагат постояннство!

За cin и аз не разбирам как излиза на цитото, но лекарят ти утре най-добре ще каже като те прегледа!

Успех и пиши да кажеш как е минал прегледът!  Hug

# 597
Здравейте  bouquet
Може ли мнения за д-р Сарандев? АГто ме изпрати за колпоскопия при него. Имам раничка, резултат от цитонамазка ПАП2 и за да не ми е скучно - гъбички. Резултатът от цитото е много добър и предполагам с колпоскопията се презастраховаме, но доста се постреснах преди да видя ПАП2. Миналата година същата АГ ми откри раничката, но тогава не ме е пращала и аз веднага реших, че има нещо повече. Само че четох доста по темата и разбрах, че няма как да се види от един обикновен преглед.
Моля ако някой има инфо за този лекар да пише. Интересуват ме цени, контакти, къде се намира кабинето му...
Благодаря  Heart Eyes

# 598
Град? Гугъл нищо ли не намира? АГ то не ти ли каза къде да отидеш?

# 599
Успех и пиши да кажеш как е минал прегледът!  Hug
Той ме прегледа с колпоскопа, когато взимахме пробите за цитонамазка. Каза, че не вижда нищо обезпокоително и според него не би трябвало да има изненади в резултатите. Все пак явно си имам раничка, защото на колпоскопията пак отбеляза E,L. Днес отказаха от клиниката да ме свържат с него, писах му на мейла. Ако не ми отговори в понеделник ще ходя на място. Не знам защо голяма част от лекарите не обичат много да говорят!?

Общи условия

Активация на акаунт