Отговори
# 600

Той ме прегледа с колпоскопа, когато взимахме пробите за цитонамазка. Каза, че не вижда нищо обезпокоително и според него не би трябвало да има изненади в резултатите. Все пак явно си имам раничка, защото на колпоскопията пак отбеляза E,L. Днес отказаха от клиниката да ме свържат с него, писах му на мейла. Ако не ми отговори в понеделник ще ходя на място. Не знам защо голяма част от лекарите не обичат много да говорят!?

Шокирана съм. Какво значи отказаха .... Какви са тези лекари в днешно време .... Ако има нещо сериозно и много важно (не че при теб не е важно) така ли ще оставят нещата?  newsm78

Моят съвет е да отидеш за второ мнение при някой друг. Събери си всички документи и отиди да те прегледа и друг лекар за твое успокоение.
Пък този може да го чакаш с месеци да си отвори имейла. Господи!

# 601
Опитах се да си запазя час за д-р Карагьозов- предложиха ми за октомври:) Прекалено е! Кой може да чака толкова време? Аз ходя при д-р Еленчев в Надежда. Казват, че е много добър лекар. Дали обаче мога да се доверя на патоанатомите, не знам...Отговарял ми е,ще видим. Съжалявам, че ви занимавам с моите проблеми, но съм объркана. Хем няма нищо сериозно, хем Цин.

# 602
Няма проблем, тук сме за това. Да си споделяме и да си помагаме, когато можем.
Аз се замислих над моите изследвания и с учудване ги отворих преди малко. В моята цитонамазка от Геника пише абсолютно същото (LSIL, съдържаща HPV\лека дисплазия \ CIN 1. Това ми е била контролната цитонамазка 5 месеца след като ме оперираха (конизация). Преди това имам и горена раничка. Пише също, че съм имала реактивни клетъчни промени, свързани с възпаление. Отдолу има "препоръки - колпоскопия", но никой не ме е гледал на колпоскоп след този резултат.

След това имам още няколко цитота, но не от Геника, в които вече пише съвсем други работи. Мисля си, че Геника често изкарват такива резултати. Няма как от цитонамазката да разберат имаш ли Cun или не. Това се вижда на колпоскоп и на биопсия. Така че не се шашкай.

А това с лекарите, и при моя онко си записвам часове 2 месеца по-рано, но когато има нещо спешно, или излезнали резултати, нуждаещи се от разчитане, винаги ме вика извънредно. Не може да ти назначава изследване и после да ти каже, ела след 2 месеца да го разчета!

Така че, отиди при друг лекар, за който си чула, че е добър. Покажи му всички изследвания, разкажи му е историята си и поискай второ мнение! Но не октомври, а март! Simple Smile
Успех!  Hug

# 603
  • София
И при мен е от Геника PAP 3A с белези за HPV, CIN1, LSIL, с препоръки за биопсия и контролна цитонамазка след 3 месеца, а на колпоскоп не се виждат атипични участъци, само лека ектопия.
В понеделник май ще правя биопсия най-накрая  Praynig

# 604
И при мен е от Геника PAP 3A с белези за HPV, CIN1, LSIL, с препоръки за биопсия и контролна цитонамазка след 3 месеца, а на колпоскоп не се виждат атипични участъци, само лека ектопия.
В понеделник май ще правя биопсия най-накрая  Praynig

И в моята първа цитонамазка имаше препоръка за биопсия. Не се притеснявай, пожелавам ти резултатите от биопсията да са добри, особено след като на колпоскоп не са се видяли атипизми! Стискам палци за понеделник и ще чакаме хубав резултат от биопсия!
 Hug

# 605
И аз не го разбирам това с неразчитането на резултатите. Моят лекар получава изследванията ми и аз звъня на него за резултат. Естествено по този начин научавам и тълкованието им.

# 606
Моят лекар разбира се, че ще ми разчете изследванията, но трябва да отида лично до клиниката, а с малко дете ми е много трудно. Днес ми отказаха разчитане по телефона, трябвало на място. Тъпото е, че става въпрос за 5 мин, за които не се знае колко ще се наложи да чакам, но щом няма друг начин ще измисля нещо. Моето изследване не е от Геника, правят си го в Надежда. Не знам защо ги пишат тези Цинове, като явно само при биопсия може да се каже има ли или не.

# 607
Нещо им нямам вяра аз на тия специални цитонамазки в Геника така като ви слушам. Досега не съм правила и няма и да се пробвам.

# 608
Какви са пък тия специални цитонамазки?! Моят лекар ми каза, че е масова практика групата да се завишава, за да могат да се правят повече процедури и тестове. Като знам какво съм чела тук, май си е съвсем вярно ....

# 609
Какви са пък тия специални цитонамазки?! Моят лекар ми каза, че е масова практика групата да се завишава, за да могат да се правят повече процедури и тестове. Като знам какво съм чела тук, май си е съвсем вярно ....
Така е  Confused

# 610
На мен в последната година ми пускат "течно базирана цитонамазка", която се носи в някаква лаборатория в частна болница. Казват, че била най-точна. До колко е така - нямам представа.

Цитонамазката през бременността ми сега я пуска държавния ми лекар, който ми води ЖК, но аз нито на него имак вяра, нито на" неговата лаборатория". След като родя се връщам при моя си онко и там ще си правя контролните изследвания.

# 611
Така е  Confused

Ужас и безумие! А ние треперим и се чудим какво става! А те си правят каквото искат и си прибират парите после.....

# 612
  • София
При мен се получи обратно,цитото ми при Ганчева излезе 3а,а от течно-базираната 2б.Последната от Ганчева отново е 2група.Аз също мисля,че понякога цитото се завишава.

# 613
При мен се получи обратно,цитото ми при Ганчева излезе 3а,а от течно-базираната 2б.Последната от Ганчева отново е 2група.Аз също мисля,че понякога цитото се завишава.
Ти явно си изключение, което потвърждава правилото  Hug Hug

# 614
  • София
Момичета, минавам, за да ви благодаря за подкрепата, която получих в тази група, когато имах нужда и се чувствах страшно объркана и притеснена. Вие ме успокоихте и ми вдъхнахте кураж. Смених няколко лекари, от които не бях доволна, накрая отидох при д-р Ганчева, която изгори "раничката" ми и на последната цитонамазка съм I-ва група с нормални клетки.
Пожелавам на всички само добри резултати! А на себе си - скоро да зачена с първото си детенце. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт