Отговори
# 615
Пожелавам на всички само добри резултати! А на себе си - скоро да зачена с първото си детенце. Simple Smile
От сърце ти пожелавам това щастие!  Hug

# 616
  • София
Много благодаря, Nefertarri! Simple Smile

# 617
Момичета, минавам, за да ви благодаря за подкрепата, която получих в тази група, когато имах нужда и се чувствах страшно объркана и притеснена. Вие ме успокоихте и ми вдъхнахте кураж. Смених няколко лекари, от които не бях доволна, накрая отидох при д-р Ганчева, която изгори "раничката" ми и на последната цитонамазка съм I-ва група с нормални клетки.
Пожелавам на всички само добри резултати! А на себе си - скоро да зачена с първото си детенце. Simple Smile

Пожелавам ти го от сърце. И ние се борим затова и дано скоро се случи и на нас  Praynig Praynig Praynig

# 618
  • София
Благодаря ти, ton4etyyy! Вярвам, че всичко ще се подреди за всички ни! И да ти се връща пожеланието, ще чакам да се похвалиш Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 619
Здравейте момичета,
Присъединявам се и аз към темата....На 25 години съм и от скоро живея в България. При профилактичен преглед преди близо 3 седмици ми беше открита раничка. Добавям само, че си правя цитонимазки всяка година. След направена цитонамазка и колпоскопия беше решено, че не трябва да се обгаря. Единственото, което ми изписаха бяха глобули Флажил. Проблемът е ,че раничката кърви. По-скоро не мога да разбера дали кървя от хормонален дисбаланс, защото винаги съм имала проблеми с цикъла и съм на противозачатъчни от много години или кърви раничката точно една седмица преди да ми дойде МЦ.
От другият месец ми е назначено лечение с Дуфастон, но ме притеснява раничката и фактът, че не искат да я изгорят.
Оценявам вашите коментари по въпроса.

# 620
Съвет - иди за второ мнение при някой друг!

Аз разбрах, че имам раничка, когато отидох на преглед с оплакването, че кървя по време на секс!
Моята я изгориха. Преди това и аз слагах някакви глобули. След изгарянето - също!

# 621
Благодаря за съвета!
Имам и второ мнение, което е да се изгори раничката. Това ме обърква допълнително.
Моята също кърви при полов контакт, по-скоро е някакво розово зацапване.
Ще говоря пак с моят лекар, ако не ще търся друго мнение.
Много им е лесно на тях (лекарите) , нали не кървят те.  Sad

# 622
Момичета, а какво точно означава IIa и IIb група? Четох по темите назад и така и не ми стана ясно.

# 623

Не мисля,че има особена разлика. На някои места има 1 и 2а група, които се класифицират заедно и след това има 2Б примерно.

# 624
Щом ги разделят явно правят разлика, но никой нищо не обяснява Rolling Eyes

# 625
Здравейте, реултата от цитонамазката ми излезе пап 3а. Изписаха ми изопринозин и силаут гел. Някой ползвал ли е този гел. Много ми е притеснено след 1 месец пак съм на цитонамазака.

# 626
  • София
Здравейте, реултата от цитонамазката ми излезе пап 3а. Изписаха ми изопринозин и силаут гел. Някой ползвал ли е този гел. Много ми е притеснено след 1 месец пак съм на цитонамазака.

Има една дама, която пише понякога тук и е лекар. Тя изказа добро мнение за този гел.

# 627
змия аз ходя при Д-р Димитров (Щерев). Мислиш, че мога да му се доверя?

# 628
Благодаря за съвета!
Имам и второ мнение, което е да се изгори раничката. Това ме обърква допълнително.
Моята също кърви при полов контакт, по-скоро е някакво розово зацапване.
Ще говоря пак с моят лекар, ако не ще търся друго мнение.
Много им е лесно на тях (лекарите) , нали не кървят те.  Sad

Говори с някой лекар, на когото вярваш!
Аз кървях като в цикъл направо. 3 пъти ми се случи и чак тогава отидох на лекар. Преди това и зацапване не съм имала !

# 629
  • София
Soul4e, благодаря Hug

И аз имах 2 прокървявания след секс, т.е. по-скоро леки зацапвания, чак кървене не бих го нарекла, но мисля че това се получава и само при "раничка", не е задължително да има и дисплазия. За раничките има противоречиви мнения дали трябва да се гори или не, от една страна вътрешната тъкан е много по-податлива на инфекции, включително и ЧПВ, от друга, ако цитонамазката е нормална, не е наложително горенето. Ако създава дискомфорт обаче, аз лично бих предпочела премахване, като най-добре е май с лазер или с криотерапия.

Общи условия

Активация на акаунт