Отговори
# 630
Благодаря ви Момичета.
Просто съм толкова притеснена вече, че не мога да мисля за нищо друго.

# 631
  • София
змия аз ходя при Д-р Димитров (Щерев). Мислиш, че мога да му се доверя?

Аз лично му се доверявам напълно.
Скоро ми предстои годишният профилактичен преглед при него.

# 632
Момичета, а какво точно означава IIa и IIb група? Четох по темите назад и така и не ми стана ясно.

ПАП 2Б означава, че в материала се наблюдава някакъв вид изменение и(ли) възпаление, което не може да бъде причислено към ПАП 2А. При 2А обикновено се говори за стандартен материал без притеснителни елементи.
В много теми съм чела, че ПАП 2А е добър резултат, а други са твърдяли, че това не е вярно и само ПАП 1 е ок. Моята лекарка ми обясни, че при 2А всичко е наред и това е стандартен резултат за полово активна жена. Когато резултатът ми беше 2Б и имах раничка - предприехме лечение.

# 633
На мен пък док ми е казвал, че и 2б е нормален резултат (не притеснителен). От както пускам цито винаги е 2б. 1 път бях 3а и то след горена раничка и след конизация, но после пак слязох на 2б и до сега това не се е променило.   newsm78

# 634
За съжаление аз имам и три високорискови HPV. Лекарката ми каза, че ако не съм ги имала, няма да третира раничката ми, но в този случаи е необходимо. При мен беше описано и нискостепенни ПИЛ. Не знам дали при теб ги има.
Раничката ми обаче не беше горена, нямам конизация. Третираха ме със Солкогин 3 пъти през две седмици. Пих 3 месеца Изопринозин и витамини за подпомагане на имунната система и при контролната цитонамазка резултатът беше ПАП 2А от порциото и ПАП 1 от канала. След около 5 месеца ще пусна пак и HPV да видим дали съм ги преборила.
Така че ПАП 2Б в твоята ситуация може да е съвсем ок  Peace Praynig

# 635
Имам HPV и високорисков и нискорисков. Горена ми е раничка, конизация след това и 2 терапии със Солкожин (през седмица). 2 месеца след като родя ми предстоят още 2 терапии през седмица със Солкожин.
Но от 2 години и половина не мога да преборя HPV - то. Вече даже и не се надявам. Глдам да не се задълбочи само.

П.п. По-досаден ми е ниския с тези кондиломи  ooooh! През месец ми ги горят и пак излизат, гадините!

# 636
  • София
Имам HPV и високорисков и нискорисков. Горена ми е раничка, конизация след това и 2 терапии със Солкожин (през седмица). 2 месеца след като родя ми предстоят още 2 терапии през седмица със Солкожин.
Но от 2 години и половина не мога да преборя HPV - то. Вече даже и не се надявам. Глдам да не се задълбочи само.

П.п. По-досаден ми е ниския с тези кондиломи  ooooh! През месец ми ги горят и пак излизат, гадините!

Помисли за сериозна промяна в храненето. Явно там нещо бъркаш. Не вярвам да имаш проблеми като алкохолизъм, наркотици и други подобни. Затова трябва да ревизираш храненето си, както и да наложиш контрол върху стреса.

# 637
Змия, би ли дала по-конкретни насоки относно храненето?  Praynig
Откакто имам проблеми се опитвам да се храня по-здравословно - повече зеленчуци, салати, плодове, фрешове всеки ден, по-малко хлебни, изключително малко пържени, почти без сладки и шоколади и т.н. Какво още?

# 638
  • София
Змия, би ли дала по-конкретни насоки относно храненето?  Praynig
Откакто имам проблеми се опитвам да се храня по-здравословно - повече зеленчуци, салати, плодове, фрешове всеки ден, по-малко хлебни, изключително малко пържени, почти без сладки и шоколади и т.н. Какво още?

Не искам да налагам модели на хранене. Аз лично спазвам ВМ-НВХ, но не очаквам всеки да започне да се храни така. Спирането на хляб, сладко и т.н. е добро начало. Съзнавам, че ще прозвучи еретично, но в плодовете няма нищо съществено, което да носи ползи. В зеленчуците има далеч повече витамини и минерали.

Но нека всеки намери този начин на хранене, с който се чувства най-добре и който поддържа здравето му.

Обърнете внимание как тялото ви реагира на глутена, на млечните, на ядките.

# 639
Не, не пия, не пуша, че и по мъже не ходя  Joy Живот ли е ...
Шегувам се.
Опитвах да се храня здравословно още от преди години. Проблемът при мен е, че не ям месо (отвраща ме), не ям много от зеленчуците. Не можах да се науча да ги ям.
Година и половина бях на имуностимулатори, ама то моята имунна система е просто невероятно слаба...

Да не ви говоря сега като съм бременна. От едно кихане се заразявам, само се качвам в рейс и припадам, че ми пада кръвното. Чувствам се ужасно, ама какво да се прави. Държа се , заради бебо.
Надявам се след като родя да мога да де възстановя бързо и да започвам пак да опитвам да се грижа за имунната си система. Simple Smile

Ще се опитам да пооправя храненето си. Благодаря за съвета!  Hug

# 640
Здравейте, реултата от цитонамазката ми излезе пап 3а. Изписаха ми изопринозин и силаут гел. Някой ползвал ли е този гел. Много ми е притеснено след 1 месец пак съм на цитонамазака.

Има една дама, която пише понякога тук и е лекар. Тя изказа добро мнение за този гел.
[/quote
Знаеш ли коя е тя? Резултата ще стане ясен след 15 дена

# 641
Змия, не ти ли се разбъркват хормоните от многото мазнини и животински продукти?

# 642
  • София
Змия, не ти ли се разбъркват хормоните от многото мазнини и животински продукти?

Не. Хормоните зависят точно от мазнините.
Преди години бях на олекотен вариант на Дюкан за по-малко от 2 месеца и се разделих с овулацията си за около половин година. Често срещано явление е при недохранване да спре цикълът.
Но нека не се отклоняваме от темата. Ако искаш може да обсъдим храненето ми на ЛС или в другата тема, там има далеч по-компетентни хора от мен.

# 643
  • София
Мина ми биопсията, бях с местна упойка, почти нищо не усетих, в общи линии слагането на упойката беше най-болезненото нещо в цялата процедура  Simple Smile Взе 3 парченца, едно от канала и две от подозрителните участъци, но каза, че нищо кой знае какво не се вижда да има и се надява на хубав резултат. Сега имам съвсем леко кървене, което е нормално. Попитах за физическото натоварване, каза да си гледам живота, да си гушкам и вдигам детето и т.н., само днес малко да се пазя, за басейни и секс след поне седмица.

# 644
  • София
Мина ми биопсията, бях с местна упойка, почти нищо не усетих, в общи линии слагането на упойката беше най-болезненото нещо в цялата процедура  Simple Smile Взе 3 парченца, едно от канала и две от подозрителните участъци, но каза, че нищо кой знае какво не се вижда да има и се надява на хубав резултат. Сега имам съвсем леко кървене, което е нормално. Попитах за физическото натоварване, каза да си гледам живота, да си гушкам и вдигам детето и т.н., само днес малко да се пазя, за басейни и секс след поне седмица.

Нека да е повече от седмица, за толкова време няма да зарасне.

Общи условия

Активация на акаунт