Изкарване на зимно бебе навън за пръв път

• 30 164
  • 201
  •   1
Отговори
# 45
  • постоянно
да , за Русия знам от личен опит- най хубавите ми ваканции са свързани с пързаляне по езерото и с ядене на "Пломбир "
Посешавала съм страни от Скандинавието и съм виждала как майки се събират ( умишлено ) по парковете с колички и спящи бебета  в тях.

# 46
  • Куциндрел
Българите сме малко страхливи. Това течение, вятър, сладолед са някакви чуми.
Най-добре е детето да се облече с 3 ката дрехи, отгоре елече, задължително шал през устата и да се изведе за 5 минути навън, щото ще настине иначе. Mr. Green

# 47
  • постоянно
Българите сме малко страхливи. Това течение, вятър, сладолед са някакви чуми.
Най-добре е детето да се облече с 3 ката дрехи, отгоре елече, задължително шал през устата и да се изведе за 5 минути навън, щото ще настине иначе. Mr. Green

Живея в чужбина и в редките случаи в които сме имали сняг веднага можеш да познаеш кое дете е моето в парка.  от толкова дрехи и аксесоари вървеше като Робокоп милото.
А и не само моето , на повечето "източноевропейци "
 Mr. Green

# 48
  • София
задължително шал през устата Mr. Green

Е това с шала през устата е ужас - изобщо не знам защо някои хора го правят. Така въздухът, който диша детето овлажнява и става още по-студен, а шалът замръзва и му мокри цялото лице. Въобще пък да не говорим колко е неприятно - аз имам ужасен спомен от това, как ме пакетираше майка ми  Crazy
Найлона на количката е ок при вятър, мъгла и много голям студ, иначе се получава парник и не е гот, според мен.

# 49
  • София
Шала около устата и мен ме влудява... Да не говорим, че от дете винаги съм мразела. Миналата година свекърва ми изключително държеше детето да е с шал през устата и в крайна сметка след лек скандал (понеже 5 пъти обясних как е по - лошо с шал, отколкото без, ама кой да слуша), в крайна сметка спря да ми натяква. Е, подмрънкваше си естествено, но...

# 50
  • Куциндрел
задължително шал през устата Mr. Green

Е това с шала през устата е ужас - изобщо не знам защо някои хора го правят. Така въздухът, който диша детето овлажнява и става още по-студен, а шалът замръзва и му мокри цялото лице. Въобще пък да не говорим колко е неприятно - аз имам ужасен спомен от това, как ме пакетираше майка ми  Crazy
Найлона на количката е ок при вятър, мъгла и много голям студ, иначе се получава парник и не е гот, според мен.
Мхм за найлона, ти питаше за студа и аз ти казах - найлон да ползваш, особено ако е ного студено.
Бях заплашила всички вкъщи, че ако видя шал през устата на детето ще ги бия през ръцете. Mr. Green
Имаше тук там мрън за шал, но пък аз се заинатих и първия шал детето ми получи като стана на 3.
Сега само го замятам леко през врата му. Mr. Green

# 51
  • планетата Земя
А,случвало ли ви се е непознати бабки да ви подвикват на улицата,че на детето трябва да сложа шал през устата,че иначе щяло да настинело

# 52
А,случвало ли ви се е непознати бабки да ви подвикват на улицата,че на детето трябва да сложа шал през устата,че иначе щяло да настинело
Ежедневно ни се случваше - бабки, лелки, знайни и незнайни продавачки.

# 53

ти па...мен една нафърфуфена бабка щеше да ме бие пред СУ 2012 декември щото 'как съм извела детето на  тоа студ',  той в кенгурото и с един мечешки плътен космонавт спи блажено. викам 'ми гледай ми го ти да си взема изпита защото просто няма на кого да го оставя' но иначе акъл и жлъч се леят на поразия  ooooh!

# 54
  • София
Ееееее, бабките, лелките и прочее са класика.... Така веднъж сме излезли в парка и малкия си спи в количката (било е не повече от 7-8С) и една баба минава мрънкайки - Родили ги тея деца да ги гледат по градинките в студовете...  Laughing Laughing Laughing

# 55
Колкото хора срещнете, толкова различни мнения ще имат за вас, ако ви забележат.

# 56
  • планетата Земя
Колкото хора срещнете, толкова различни мнения ще имат за вас, ако ви забележат.

Така е,но интересното че непременно държат да ни уведомят за мнението им  Laughing Това за мен не е нормално.Мисли си каквото искаш за мен и децата ми,но не си натрапвай мислите и мнението.Сякаш само в Източна Европа го има.На Запад не се правят такива забележки

Родили ги тея деца да ги гледат по градинките в студовете...  Laughing Laughing Laughing

Естествено.Гледаме да ги уморим по-бързо  Laughing

# 57
Още повече след като начинът ми на гледане на детето не водеше до болести. Милата ми свекъра и тя се опитваше понякога да попита някои неща, но с времето видя, че детето се развива прекрасно, калено е, така че сега вече е в другата крайност, не приема различен начин на гледане - тоест навличане и НЕизлизане през зимата.

# 58
  • Куциндрел
При мен бабите на детето са далеч и да искат не могат да ме контролират.
В кварталната градинка имаше едни госпожи, които все нещо ми мрънкаха за облеклото на детето и т.н. ама вече спряха.

# 59
  • планетата Земя
Аз се дразня на чуждите хора.Бабите на детето имат право да кажат нещо,защото знам,че се притесняват истински.И двете при нас са имали много болнави деца и косите им се изправят от липсата на вълнени гащи,елечета и шал на устата.Разбирам ги

Общи условия

Активация на акаунт