Изкарване на зимно бебе навън за пръв път

• 30 200
  • 201
  •   1
Отговори
# 60
  • Куциндрел
Аз се дразня на чуждите хора.Бабите на детето имат право да кажат нещо,защото знам,че се притесняват истински.И двете при нас са имали много болнави деца и косите им се изправят от липсата на вълнени гащи,елечета и шал на устата.Разбирам ги
Проблемът, че се дразниш си е твой. Опитай се да превъзпиташ основните дразнители.
Аз успях да превъзпитам "бабата на квартала", но ми отне поне година за това. Не само за забележките, ами и за други работи. Сега ми е първа приятелка за по цигарка като се засечем. hahaha

# 61
  • София
Синът ми се роди в началото на ноември, в Русия. Там правилото е да се извеждат до -25 за деца от 0 до 3. Найлони за количките не се използват, единствено подходящи космонавти. На тази възраст моето дете с часове спеше на терасата при -15/ -20. Знам, че звучи шокиращо за нашите ширини, но изнежването не е кой знае колко препоръчително. Боледува се от вируси, не от студено време.

# 62
  • Някъде там
Моите са големи но ако ви кажа че в момента ходят с тънка памучна блузка и обикновен памучен клин или дънки без каквито и да било потници чорапогащници и прочие..ще ме обявите за луда както повечето баби от квартала.Шалове шапки ръкавици и тн абсурд да ги накарам да носят за повече от 5 мин.Слагат ги на излизане от вкъщи за училище и зад ъгъла вече са в чантата.Не знаем  какво е болест от години(баща им е вечно навлечен и редовно болен).Имаха астма и я израснаха с посещения на Сандански та не мога да си представя че ще затворя бебе или дете в къщи ако е под нулата..пък да не говорим за 8-9 градуса.
Моите са родени март и само това че имахме проблеми и до 40тия ден лежахме в болница ме спря да ги извеждам веднага.не бих го извела ако има мъгла,духа силно или е минус 15,иначе всеки ден.

# 63
  • най-шареното място
Благодаря на всички за помощта, ще започнем да излизаме по-малко по обедните часове, постепенно ще увеличаваме времето, прекарано навън, от всичко казано разбрах, че не трябва да има вятър, мъгла или минусови температури.Точно този въпрос съм забравила да попитам педиатъра, затова реших да попитам вас, май даже съм позакъсняла с излизането, но пусти страх.

Само мъгла да няма. Бебето е над 4 кг вероятно и минусът му не пречи, а ако в количка - вятърът не го стига.

# 64
  • София
В тази топла зима, която си имаме не виждам какво те притеснява. От студ няма да се разболее.
При Т  под-10 , при много силен вятър или в мъгла не бих извела, иначе - вън. Постепенно, няколко дни увеличавай времето.

# 65
Двумесечно бебе не се извежда в този студ! Трябва да е 15 градуса на слънце - тогава може...

Ха, ха, ха - значи бебетата в Белгия трябва да седят все у дома - тук дори юли месец често е под 15 градуса, а за слънце да не говорим (всички деца пият огромни за българските стандарти дози витамин Д). А какво да кажем за горките исландчета? Бяхме там през юни миналата година - беше 12 градуса.

# 66
Двумесечно бебе не се извежда в този студ! Трябва да е 15 градуса на слънце - тогава може...

Ха, ха, ха - значи бебетата в Белгия трябва да седят все у дома - тук дори юли месец често е под 15 градуса, а за слънце да не говорим (всички деца пият огромни за българските стандарти дози витамин Д). А какво да кажем за горките исландчета? Бяхме там през юни миналата година - беше 12 градуса.
Май никой в тази тема не прави разлика от ,,15 градуса на слънце,, и ,,15 градуса,,. Да поясня за невежите,че температурите се мерят на сянка. Така,че прогнозата навън може да показва 8 градуса,но на слънце да е 18 градуса... Та темата не е за исландчетата  и ескимосите...

# 67
  • София
Абе много е прекалено това с 15-те градуса, няма какво да подскачаш - ненормално е. 10 градуса разлика зимата от едната сянка няма, разходка дето да не минеш и през слънце и през сянка също.
Може би лекаря е казал над -15, коео би било по-нормално.

Зимата тази година е страшно нетипична, при една нормална бг есен/зима/пролет, 15-те ти градуса наистина се равняват на месеци затворничество.

Надявам се ако това е наистина лекарски съвет, да се е отнасял за новородени бебета и за първия им месец.... не по принцип. Иначе ми е интересно, как малко дете ще ходи на ясла/градина....

# 68
  • Някъде там

Май никой в тази тема не прави разлика от ,,15 градуса на слънце,, и ,,15 градуса,,. Да поясня за невежите,че температурите се мерят на сянка. Така,че прогнозата навън може да показва 8 градуса,но на слънце да е 18 градуса... Та темата не е за исландчетата  и ескимосите...
Май само ти и твоя педиатър сте компетентни а всички тук,изгледали и гледащи деца не са...Така излиза.Аз не видях нито една майка да напише че не е извеждала детето си навън на минус  1, 2,5 ,градуса, само ти,не мисля че толкова много майки не слушат педиатрите си.Моята също ми е казвала че бебе не се извежда само при мъгливо и ветровито и много студено време.Това означава ако паднат на  минус 12 и надоло.Говорим за Бг не за Исландия.Там са свикнали на онзи климат.Ние на нашия но за мен това е несериозно от страна на педиатъра да каже че само ако е плюс 15 може да се извежда.

# 69
  • Куциндрел

Май никой в тази тема не прави разлика от ,,15 градуса на слънце,, и ,,15 градуса,,. Да поясня за невежите,че температурите се мерят на сянка. Така,че прогнозата навън може да показва 8 градуса,но на слънце да е 18 градуса... Та темата не е за исландчетата  и ескимосите...
Mr. Green
Имаш пълното право да направиш детето си зиморничево. Peace

# 70
  • Плевен
На мен изобщо не ми се струва нормално бебе да се извежда при  15 градуса.Ама изобщо.Това означава,че бебето и майката трябва повече от половин година да не си подават носа навън изобщо.От септември,та чак до май трябва да сме в къщи  #Crazy.Дали има изобщо човек,който би издържал толкова време затворен?Дали след като бебето стане на няколко месеца,майката не трябва да влезе в психото?А такива "щастливки"като мен,които нямат помощ и им се налага да излязат навън да напазаруват,ако искат да ядат?Какво ще кажете за тях?Излизала съм всеки ден по няколко часа,дори при минусови температури.Сина ми спеше заавит в количката,поне 3 часа.Аз хем на разходка,хем да пазарувам,хем и детето спокойно и спящо.Абсурдно ми се струва изказването на личната ти лекарка.Не може едно бебе да диша само спарения въздух в къщи без да си подава носа навън половин година.А това че на 2 години дете седи само в къщи,направо не ми се коментира  TiredТо бива доверие,ма то това вече не е нормално.Затова и кърменето в България е на това ниво спред мен.Всяка вярва на глупостите на личния лекар,без да има поне малко вкарана умисъл в това което прави или смята да прави.

# 71
Божееее опази...е честно предавам се вече.. ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
Цитирам за последно а вие си съчинявайте как не извеждам детето с месеци....
,,Двумесечно бебе не се извежда в този студ! Трябва да е 15 градуса на слънце - тогава може...,,
,,Май никой в тази тема не прави разлика от ,,15 градуса на слънце,, и ,,15 градуса,,. Да поясня за невежите,че температурите се мерят на сянка. Така,че прогнозата навън може да показва 8 градуса,но на слънце да е 18 градуса... .,,  И най-вече ,че говорим за двумесечно бебе!!!!!!!!!!!!!!
Никой ли не си прави труда да разбере ,какво значи температура измерена на сянка и измерена на слънце и как се определят дневните температури????? И че 15 градуса на слънце,не значи ,че навън е 15 градуса...На терасата примерно зимата е достигала температура от 23 градуса - подчертавам - измерена на слънце..., а по прогноза е било 4-5 градуса...
Няма смисъл да се хабя повече в тази тема...при условие,че никой не чете и не се осведомява...!!!!
Хайде със здраве.. и повече топли дни за разходки!!!!

Последна редакция: пн, 11 яну 2016, 10:32 от AnnNikol

# 72
Аз не виждам нищо странно през зимата бебето да не се извежда често.Аз също през зимата ограничавам разходките до минимум.Предпочитам на терасата или пред къщата за 10-15 минути и то на слънце.Ако е по-меко времето излизаме на разходка,но и на мен ми се е случвало седмица да не го извеждам бебенце,особено ако е сополиво(както са повечето през зимата).
Преди няколко дни времето не стига,че беше студено,но и имаше вятър и моя приятелка ме упрекваше,че не си извеждам детето и как те са били всеки ден навън , без значение от времето-детето трябвало да се калява...За мен пък това е мъчение,но аз не съм тръгнала да я оборвам...Всичко си има време и граници,които за всеки са различни.Някои деца издържат повече на студ други по-малко.Не мога да си изведа детето навън при положение,че на мен ми е студено, с цел  да го калявам.Каляване не означава да стоим навън два часа независимо от времето...Излизането всеки ден не трябва да се превръща във фикс-идея...
Не мисля,че някой има право да съди другия,защото хората сме различни...

Последна редакция: пн, 11 яну 2016, 11:09 от eleaa

# 73
  • София
при една нормална бг зима 15 градуса са рядкост. т.е. родено зимата бебе следва или да не се извежда до пролетта или да е броени пъти.
моето дете се роди номври  падна студ, ама студ, вярно държа студено до края на януари, никой от тогавашната отчетна не чака да стане февруари за разхоки, педиатрите съо не го препоръчваха, повечетобебета излязоха още на 20 ден на минусови температури, някои на 30-40 ден. не на 15, пак на минус грауси.
никой не говори за прогнози, хората си гледат термомерите.

а сегашната зима е толкова топла, че е пълна срамота бебето да не си подава носа вън.

# 74
при една нормална бг зима 15 градуса са рядкост. т.е. родено зимата бебе следва или да не се извежда до пролетта или да е броени пъти.
моето дете се роди номври  падна студ, ама студ, вярно държа студено до края на януари, никой от тогавашната отчетна не чака да стане февруари за разхоки, педиатрите съо не го препоръчваха, повечетобебета излязоха още на 20 ден на минусови температури, някои на 30-40 ден. не на 15, пак на минус грауси.
никой не говори за прогнози, хората си гледат термомерите.

а сегашната зима е толкова топла, че е пълна срамота бебето да не си подава носа вън.
Сигурно за 10 път ще повторя , 15 градуса измерени на слънце!!! Тези градуси не са рядкост зимата,а са доста чести!!! Вън може да е 3,4,5 градуса, но на слънце да е повече.. Слага се термометъра на слънце на терасата и той си отчита... Двумесечно бебе, дори и по-малко първо се започва с няколко минутки на терасата на ден /като има слънце/,след това се увеличава по-малко всеки ден,докато стане горе-долу половин час...,тогава вече може на вън в количка, така детето е привикнало постепенно... Това го има написано черно на бяла в много книги... Да няма мъгла,вятър,дъжд.... Никой не съдя, който както си реши за детето,като искате и при минус 20 ги извеждайте, само моля да прочитате и осъзнавате моите постове - какво точно имам в предвид, а не да говорите на наизуст...,чел не дочел,- накрая ,,не съм си била извеждала детето от септември до май,,... ooooh! ooooh! ooooh!
Ето днес по прогноза е 9-12 градуса, на слънце ще е повече,спокойно ще си изведа детето няколко часа... Peace

Последна редакция: пн, 11 яну 2016, 11:30 от AnnNikol

Общи условия

Активация на акаунт