Изкарване на зимно бебе навън за пръв път

• 30 558
  • 201
  •   1
Отговори
# 75
  • София
аз пак да ти кажа - не само ти мериш температура.
15 градуса не са чести през зимата, когато е зима като зима.
как ще стигнеш до това слънце без да закачиш сянка ... за бебета под година пък е непрепоръчително излагане на пряко слънце, топак ще е на сянка в количката.
а ти ако искаш можеш да си извеждаш и при + 25 само детето, но това не са стандартните препоръки за здрави деца.
да препоръки за постепенно има, за балкон, после навън, авторката е пропуснала момента с балкона, тази препоръка е за 15-20 ден, тя вече спокойно може да си го изведе за 30 мин. на другия ден за час и после за колкото им е кеф.

# 76
  • Куциндрел
Ами ако духа вятър? Тогава Т се усеща доста по-ниска, ако ще и на слънце термометъра да е измерил +30.

# 77
Ами ако духа вятър? Тогава Т се усеща доста по-ниска, ако ще и на слънце термометъра да е измерил +30.
Много ясно,че се отчита и вятъра,ако има силен и студен вятър,мъгла, дъжд.... - не се извежда...,независимо,че е измерил +30...

# 78
  • планетата Земя
Много ясно,че се отчита и вятъра,ако има силен и студен вятър,мъгла,

Crazy

Само мъглата ме е спирала.Нито вятъра,нито дъжда ме спират да се разходим с бебето.

АнНикол,щом трябва да се обясняваш емнайсет пъти,явно не обясняваш както трябва или говориш странни неща.Замисли се

# 79
  • София
Между другото, сега се прибирам отвън, взимах детето от у-ще, та минаваме през спирка на трамвай, на слънце, с ел. табло с термометър - ха - 13 градуса, лек ветрец, явно и днес не е за извеждане на бебета Wink

# 80
  • планетата Земя
ха - 13 градуса, лек ветрец, явно и днес не е за извеждане на бебета Wink

Никакво излизане на бебета днес.Хладно е  Laughing
Независимо,че усещането е като за пролет.Бяхна на разходка с малката и свалихме шапките и якетата.Беше приятно топло навън

# 81
  • Някъде там
Ann Nikol толкова много жени ти казват че е пресилено това с 15те градуса независимо на сянка или слънце са измерени и ти пак си настояваш на твоето.Та кой е правия в случая,мнозинството или единия.
Бебето е облечено добре,завито с завивка,сложен е предпазителя на количката..майката се движи с тази количка не е застанала на сянка с часове,движи се около 30 минути например,би ли ми обяснила как ще изстине и от какво това бебе при положение че не духа вятър няма мъгла и тепературата е 1,2 градуса например?

# 82
Излизаме всеки ден от бебешките месеци, изключение дни с дъжд, защото на снега подобаващо се порадвахме и овъргаляхме  Laughing Във Варна рядко има дни БЕЗ вятър. Затова ако не е буреносен, не го броя за фактор. Бебешките месеци, на топло в зимния кош и плюс дъждобран, хич не е драма. Сега когато сме без количка, ако духа, слагам и качулката над шапката. Болести (да чукна на дърво) не ни ловят. Играта навън за мен е безценна. Въздух, интересно й е, изморява се и спи добре. Миналата зима (още се подлъгваше да спи в количка), от 14-16ч си спеше сладко в парка. Тази година (като изключим предната седмица) зима не е имало, бебето го бройте пролетно и не го лишавайте от разходки Wink

# 83
Прави сте, явно не разбирате,какво ви се обяснява...  Laughing Laughing Laughing Вече почва да ми става смешно...  Laughing

# 84
  • Куциндрел
Както писах, излизане в студ с бебе в количка е лесно.
Вече като поотраснат и започнете да ги разбирате, е друго.
Но въпреки всичко моето дете всеки ден е навън.

# 85
  • София
Изказването ти си е смешно още от началото Simple Smile на теб чак сега ли ти стана смешно Wink

# 86
  • най-шареното място
Нормално е всеки, вкл. бебетата Simple Smile, да прекарват часове навън всеки ден.
Бебета на отрицателни Т след достигане на 4кг и не при гъста мъсгла - риск от респираторни проблеми, тя алергизира и простудява.
Много бебета страдат от навиците на майките си, но нека да не е и от глупостта им. Ескимосите сигурно никога, ама никога не излизат, и рибите им ги доставят с телепорт. Simple Smile

# 87
  • постоянно
Надявам се мамчето да е извела вече бебока навън.  Hug В някой части  на България ми казват че  е близо 20 градуса , луда зима .  #Crazy

# 88
  • Някъде там
Прави сте, явно не разбирате,какво ви се обяснява...  Laughing Laughing Laughing Вече почва да ми става смешно...  Laughing
на нас от първия ти пост ни е смешно но си мълчим....
И ти не разбираш какво ти се обяснява така че сме квит..Как пък един не се съгласи с изказването ти...може ли да сме толкова глупави ... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 89
Колкото и да убеждавате една майка, която е решила да не извежда бебето си при определени условия, това няма да помогне, както майка, която е решила да извежда бебето си при всякакви условия, няма да я спре, че съседката я нарекла луда, примерно. То и затова като тръгнат на ясла/градина, някои деца се скъсват от боледуване и се започва скандали от страна на майките, че 0проветрявали докато децата са в стаята, че им давали да пият студена вода и всякакви такива. При едни и същи условия някои деца минават с хрема веднъж на два месеца, докато други са болни постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт