Изкарване на зимно бебе навън за пръв път

• 30 210
  • 201
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Боледуването си е отделна бира, няма много общо, боледуват от вируси и бактерии, яслите и градините са развъдници просто, масово деца и работещи ходят болни или недоизлекувани, няма нищо общо с това кога е излизало или не едно дете и дали им проветряват докато са вътре и дали ги извеждат само лятото.

# 91
  • най-шареното място
...но  дете, което се разхожда след градина по час поне, ще е от по-здравите в групата.
Факт.

# 92
Изнежените деца боледуват от всичко.

# 93
  • София
Моето  се разхождаше от бебе във всякакви условия, в градината също почти не е имало ден, в който да не са поне час навън с госпожите, отделно с мен. Е, счупи се да боледува това дете като тръгна на градина Wink И не е единствения подобен сред познатите ни.
Всъщност той и преди градината си боледуваше, естествено не чак така както после. Което не, че ме е правило щастлива, но не сматам, че е и някаква велика драма чак.

# 94
  • най-шареното място
Всички добре гледани деца - чист въздъх, добра храна, нормална Т в стаята, проветряване - страдат много кат започнат да ходя в инкубатор за зарази, влажен, горещ и без излизане. Но свикват за около гидина с новите гадинки и ги преодоляват.

Но неизвежданите не спират да се борят почти до края на градината или я спират с цел оцеляване.

# 95
  • София
И това никак не е задължително - да е само първата година, но общо взето следва всяка следваща да е поне малко по-добре положението...  но прекалено е индивидуално. Както и да е боледуването и детските заведения са вече съвсем отделна тема.
Така или иначе разходките са само за хубаво и при бебета и при по-големи Wink

# 96
  • най-шареното място
Така е. Аз псоделих опита наоколо - деца, които никога не са боледували от грип и т.н преди градина, и се разхождат, боледуват една година и свикват.

# 97
  • София
Направо на темата. В тази никаква зима никакъв проблем не е да изкарвате бебето и съвсем малко.
Моите и двете са зимни.
Второто го изкарах Февруари, след 40тия ден, но не заради него, а защото аз бях много зле след раждането.
Първото май бабата го изкара Януари. Ама тогава каква зима беше...
Тази зима и двамата са навън всеки ден. Но малкия /сега е на 5/ си го гледам вкъщи в момента.

# 98
Два месеца не си го изкарвала  Shocked

# 99
Два месеца не си го изкарвала  Shocked
   Нямам думи...
   Родих и на следващия ден бяхме на разходка с часове. И не сме се спирали нито за ден. Лед, студ и тн не ме притеснява. И по заведения сме ходили, всеки ден на гости и сме имали гости и по детски групи я водех непрекъснато. Честно, незнам в кой век живеят някои хора....

# 100
  • София
Ох, нямали думи, не знам си в кой век...  Обясних - аз бях ужасно зле.

# 101
Моето е пролетно бебе, но когато настъпи така наречената зима през 2010, тя беше топла, така и не заваля сняг. Щях да изкукуригам, ако не бяхме постоянно навън. Но по моите критерии, и тази зима не е от студените. От снега в момента има съвсем бегли следи.
Колкото до боледуването, малко деца са минали по тъча без "нещо". Мислете и за собствената си хигиена на живот! Следродилните промени в психиката на жената, в съчетание с денонощно пребиваване вкъщи, между четири стени, не са добра идея.

# 102
  • София
Аз по принцип обожавам да излизам навън. С първото рипнах след седмица да се разходя за малко сама. Обаче още на ъгъла на блока ми се зави свят.

# 103
Ох, нямали думи, не знам си в кой век...  Обясних - аз бях ужасно зле.

Авторката не обясни да е ужасно зле.  А бебето може да изведе баща му, баба му.  Да се държи 2 месеца в къщи е ужас.

# 104
  И аз бях ужасно зле, мастит след мастит, секцио, инфекция...Но детето и в двора и на вън си беше всеки ден. И приятели са я изкарвали, и баща и и баба и дойде да помага. И аз се вдигах да излезна, че и за мен не беше добре да седя вътре само.

Общи условия

Активация на акаунт