Изкарване на зимно бебе навън за пръв път

• 30 205
  • 201
  •   1
Отговори
# 105
Дъщеря ми е родена началото на март, веднага щом купихме количка/около седмица след изписването/, започнах да я извеждам. не за друго, а защото плачеше почти постоянно, а навън поне за малко спираше.
Не е пила каквито и да било лекарства почти до навършване на 2 години. И до сега почти не е пила антибиотици. Веднъж я изведох в такава мъгла, че почти нямаше хора по улиците, а тези които бяха навън ме гледаха странно. Беше на около годинка. Знам, не е похвално, но просто не можех да издържам все вътре.
По молове не съм я водила

# 106
Здравейте! И двамата ми сина са родени началото на февруари съответно 3ти и 8ми. Големия го изкарах за първи път на 10я ден, а малкия някъде около 13-15 ден, тъй като времето беше по-кофти. Не се притеснявайте да го извеждате стига температурите да не са под нула и да не духа силен вятър. Обличах ги с недебел космонавт. Завивах ги одеяло и покривах зимния кош с дъждобрана, за да не духа. Ако има слънце и няма полъх няма смисъл от дъждобран, защото става като парник вътре.

# 107
  • Куциндрел
Ние пък да слушаме предписанията на педиатърката изпуснахме цели 20 дена разходки. А времето беше много хубаво тогава.

# 108
  Аз нямам дете , но мога да ви кажа какви са ми впечатленията от една скорошна екскурзия до Виена . Температурата през повечето време беше не повече от 5 гр. ( дори може би е била към 0 ) , навън беше пълно с бебета , се едно си е летен месец . Всички си се разхождаха спокойно , наистина имаше  страшно много родители излезли с количките навън , на нито една не видях даже найлон отгоре . Ето го доказателството , че явно може и на нулеви температури , не разбирам какво е това треперене какво е това чудо тука . Да не говорим , че прочетох и някакъв абсурд , че 15 градуса трябвало да бъде , което ми изглежда доста нереалистично . Ако имам зимно бебе не бих се завряла 3 месеца в нас . Една моя приятелка роди Януари и до Март беше излизала само 2, 3 пъти с детето . Еми каза ми че е била на ръба на нервна криза . И какво не , аз на нейно място бих се депресирала яко .

# 109
  • София
Не е нужно да ходиш до Виена, за да видиш, че хората си разхождат децата и при 5, и при 0 и при -5 градуса Wink (сега вероятно ще се включи някой, който ще ни обясни как във Виена са си свикнали на климата, което няма да е съвсем лъжа, но все пак и при нас и минусовите Т, не са нещо необичайно и също сме си свикнали с тях, като не говорим за под -15 ест).
Найлон както го наричаш, т.е. дъждобран, се слага при дъжд или буреносен вятър, не при разходка изобщо Simple Smile

# 110
Синът ми е роден декември и първото му извеждане навън беше на 1 седмица при около 0 градуса. Не е имало тераси и такива неща. Всъщност имаше тераси, когато нямах време да го изведа на обедния му сън, защото готвех, чистех по вкъщи, тогава го изкарвах с кошницата на терасата, увивах добре и той спеше два часа навън.Досега няма един ден, в който да не е бил навън, ако ще да е за 15 минути и при силен дъжд. Заставаме под козирката на блока и измисляме нещо да правим. Пълни глупости са това, че децата щели да настинат. Боледува се от вируси, иначе всеки нормален родител ще си облече и детето нормално. Сериозните боледувания на моето дете започнаха, когато тръгна на градина. Тогава и започнахме първия АБ.
Всяко извеждане навън тонизира, но и успокоява, раздвижда, уморява в хубави смисъл на думата. Даже не мога да повярвам на  мненията, които прочетох относно стоенето вкъщи.

# 111
  Аз живея в Англия. Тук не са и чували за тези пазения на бебетата и тн и децата се обличат изключително леко, даже прекалено. Отидох си в Плевен като малката беше на 4 месеца и бях потресена. Месеци наред, до края на март бяхме по три колички в целия център, дори и при много хубаво време. При това хубаво време, около 20 градуса моето дете беше по рокля и одялце най-много, другите бяха със космонафти, одела, вълнени шапки и дъждобран. Потни и червени...Когато се уцелеше някои идеален ден, сълнце, топло, без вятър центъра се задръстваше с колички, чак ме изнервяха хаха. Мен най-редовно ме спираха бабки и лелки да ми правят забележка защо съм на вън, ако вали и защо детето е *голо*...
  Познавам и достатъчно кукувици, които дори и с летни бебета не са излизали 40 дена...
  В София беше по-различно, след Плевен отидох там за известно време и положението беше доста по нормално. Пак супер навлечени деца, но поне бяха навън и без дъждобрани на 20 градуса слънце..

# 112
Два месеца не си го изкарвала  Shocked
   Нямам думи...
   Родих и на следващия ден бяхме на разходка с часове. И не сме се спирали нито за ден. Лед, студ и тн не ме притеснява. И по заведения сме ходили, всеки ден на гости и сме имали гости и по детски групи я водех непрекъснато. Честно, незнам в кой век живеят някои хора....

Ми ако ще в седми век да съм, с първото дете се втурнах да излизам...с второто дори лятото си дадох почивка и може би заради това се възстанових по-бързо.

Иначе ако можеше само децата да излизат навън...мразя студа. Да, имало е зими, в които и по месец не съм излизала, без нещо да ми стане.

С часове пък е абсурд да стоя навън, ще пукна от скука, хич не разбирам как става тоя номер с висенето в градинка цял ден.

# 113
А кой е казал да стоиш по градинки. Аз се разхождах, ходех по няколко часа навън, ходех до по-далечни магазини да си пазарувам.

# 114
Повече от 2-3 часа ми идват в повече. Особено ако е студено.

# 115
2-3 часа са си напълно достатъчни. Аз също не виждам причина да стоя навън половин ден.

# 116
  Аз освен, че си разхождам детето си върша и моя работа. Пазарувам, виждам се с приятели, ходя по гостита, плащане на сметки, кафета и тн. Не съм седяла сама в някоя градинка 3 часа на дъжда. А и на мен като не ми се излиза, то детето си има и баща, той го изкарва, води на гости, аз пък да си поспя, почина или изчистя. В БГ и баби, лели и всички желаещи я извеждаха. Всяка сутрин баща ми в 7 я водеше на разходка до 9 аз да си поспя. След обяд леля и идваше да я вземе за да си изчистя. Аз пък денем си пазарувах и вършех работата навън с количката. Аз у нас не мога да си представя, че мога да седя два дни подред, ще откача. Дори и времето да е ураган, намирам някой да гледа детето и аз пак ще излезна, без него дори. Но всеки си напасва режимите спрямо личния начин на живот. Но да се оправдава желанието за излизане с това, че детето трябва да не излизало ми е странно.

# 117
  • Куциндрел
То и аз повече от 2-3 часа не стоя навън с детето. Като беше по-малко излизахме по 2 пъти на ден, за да спи в количката, за по час-два. А сега, за да играе.

Сиренс, висенето по площадките не е заради майките, а заради детето. Mr. Green

# 118
   Аз у нас не мога да си представя, че мога да седя два дни подред, ще откача.

И аз, и аз.

# 119
Изобщо ви се чудя как си стоите у дома.
не се излиза само когато има мъгла или вали и духа ураган
При всички случаи дори и при - температура се калява навън

Общи условия

Активация на акаунт