Изкарване на зимно бебе навън за пръв път

• 30 181
  • 201
  •   1
Отговори
# 180
 Според мен просто трябва да се напише една препоръчителна програма за захранване на бебетата, основана на последни изследвания и проучвания на световни организации и български такива. Всеки педиатър принти листите или там книжки да се раздават и толкова. Ако има въпроси - към сестрата. Ходила съм два пъти на лекар в БГ и двата пъти не изчаках...Триста майки, няма пейка, няма стая за повиване. Болни деца ми кихат в количката, чакане с часове...И двата пъти отидох на частно, защото се изнервих. Той и частния беше един...За едни сополи ми изписа три листа рецепта и ми каза, че детето ми няма да проходи, защото са и криви пръстите на краката  Crazy Ходи си детето чудесно само да вметна...

# 181
Според мен просто трябва да се напише една препоръчителна програма за захранване на бебетата, основана на последни изследвания и проучвания на световни организации и български такива.
Има такава - казва се "Национален план за действие "Храни и хранене" и е написана 2005 г.
(В момента продължава работата по новия, 2011-2016 г.)

# 182
Според мен просто трябва да се напише една препоръчителна програма за захранване на бебетата, основана на последни изследвания и проучвания на световни организации и български такива.
Има такава - казва се "Национален план за действие "Храни и хранене" и е написана 2005 г.

Забравих да напиша, че и да се задължат педиатрите да го ползват, разпространяват и да дават съвети само от там. А това, че баба им давала сокче на десетия ден от раждането и боб на 40тия да си го запазят за себе си, дори и да са убедени, че е най-хубавото нещо за детето...

# 183
  • До хладилника, който обичам
Националният план 2005-2010 беше нежизнеспособен, особено с нулев контрол и метод на прилагане. 2011-2016 е същата работа.

# 184

Забравих да напиша, че и да се задължат педиатрите да го ползват, разпространяват и да дават съвети само от там. А това, че баба им давала сокче на десетия ден от раждането и боб на 40тия да си го запазят за себе си, дори и да са убедени, че е най-хубавото нещо за детето...

ooooh! да не кажа болшинството, изобщо не са и чували за съществуването му! Камо ли да го прилагат...а на практика е съвсем читав; де що мога го препоръчвам на майки да го попрочетат; но като не го е казала "бялата манта" - Whistling

# 185
  • Пловдив
Започнах да изкарвам дъщеря ми на терасата за по 5-10-15-20 минути още на втората или третата седмица от раждането ѝ. Използвах всяка възможност - високи температури, ясно време. Разходките започнахме на около месец. От този момент се старая всеки ден, когато температурите не са под -5 градуса, не духа силен вятър, не е влажно и мъгливо да сме навън.  Peace

# 186
# 187
Аз започнах да извеждам бебчо доста късно и си отчитам тази грешка. В началото на терасата, после  и на по-големи обиколки навън. Но и при нас времето, особено зимата, е ужасно. Непрекъснато духа силен и много студен вятър. сега вече не ми пука особено много, но в началото не знам защо се притеснявах. Сега излизаме почти всеки ден. С изключение на дните, в които вали и има натрупал сняг. Бебо също не търпи да седи вкъщи. Като беше малък миналата зима ставаше, но сега е абсурд да седим повече от два дни поред вкъщи без да излизаме. Направо полудява.

# 188
акцентът ми е на босите крака на бебетата, които на моята баба ще докарат инфаркт само като ги види.
Когато преди 15 години сефте попаднах в Лондон през зимата, щях да падна от босите крака на мацките. Поличка, ботуши и голи крака - особено вечер по клубовете, но и през деня по улицата. А не е като да е било топло, вярно, над нулата, ама влагата и вятърът са си налице.
По-късно като се разходих из провинцията, се оказа, че там не ходят баш така и го смятат за някаква модна приумица на метрополията Simple Smile

Аз лично не мога да нося чорапогащник и повечето пъти все ми е топло.. ако излизам на заведение с рокля и ботуши ще съм с голи баджаци просто, защото не ми е студено и а и се веселя достатъчно, за да се загрявам, а и наистина не търпя чорапогащник, колкото пъти съм обувала, толкова пъти съм го сваляла след 1 часа максимум Grinning Така че за мен голите баджаци не са странни Grinning

# 189
  • София
Аз започнах да извеждам бебчо доста късно и си отчитам тази грешка. В началото на терасата, после  и на по-големи обиколки навън. Но и при нас времето, особено зимата, е ужасно. Непрекъснато духа силен и много студен вятър. сега вече не ми пука особено много, но в началото не знам защо се притеснявах. Сега излизаме почти всеки ден. С изключение на дните, в които вали и има натрупал сняг. Бебо също не търпи да седи вкъщи. Като беше малък миналата зима ставаше, но сега е абсурд да седим повече от два дни поред вкъщи без да излизаме. Направо полудява.

A защо не излизате на сняг? Доколкото разбирам, детето е вече ходещо, щом му е втора зима. Много би се радвало да се потъркаля в снега.

# 190
Не излизаме на сняг главно заради мен. Просто ме е страх. Embarassed Толкова пъти съм падала и съм се удряла доста сериозно, че вече ако има сняг излизам само при крайна необходимост. Знам, че  е глупаво, но просто съм си такава.

А, иначе през лятото малкият стои само по боди потник и памперс навън. Един път май месец тази година беше много ама много топло и аз го бях съблякла по боди с къс ръкав и памперс и без чорапи. Бабите не пропуснаха да отбележат, че бебето било голичко и босо. Joy

# 191
  • Пловдив
Във връзка с босите крака:

Дъщеря ми мрази обувки, чорапи и чорапогащници. Винаги намира начин да ги събуе.
Топъл октомврийски ден, разхождаме се с количката в Градската градина в Пловдив. Успяла е да си събуе чорапите и гордо показва босите си крака. Аз не съм забелязала, въпреки, че уж следя. Разминавам се с хора непрекъснато. Всички гледат учудено. Две възрастни дами се обръщат към мен и ме питат: "Сигурно заради витамин Д е боса, нали?".  Mr. Green

В снега не сме излизали, защото беше много студено. При първа възможност ще му се порадваме. Simple Smile

# 192
Един път май месец тази година беше много ама много топло и аз го бях съблякла по боди с къс ръкав и памперс и без чорапи. Бабите не пропуснаха да отбележат, че бебето било голичко и босо. Joy

В жеги, нашите са били само по памперс, което спираше тока на всички баби  Mr. Green

# 193

В жеги, нашите са били само по памперс, което спираше тока на всички баби  Mr. Green

ОООооооооооооооо и ние бяхме така на няколко пъти.  Joy

# 194
Един път май месец тази година беше много ама много топло и аз го бях съблякла по боди с къс ръкав и памперс и без чорапи. Бабите не пропуснаха да отбележат, че бебето било голичко и босо. Joy

И на мен ми спира тока, когато на печащото слънце видя бебе по памперс.  Тогава моята е с дълъг панталон.

Общи условия

Активация на акаунт