Изкарване на зимно бебе навън за пръв път

• 30 160
  • 201
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Е, те бебетата не седят изпружени на слънцето, поне не би трябвало. На сянка в количката, в парка какъв е проблемът да голи? Иначе и аз съм се потрисала, когато видя в жегата количка със смъкнат сенник, в нея някое нещастно детенце се пържи на обедното слънце.

# 196
Един път май месец тази година беше много ама много топло и аз го бях съблякла по боди с къс ръкав и памперс и без чорапи. Бабите не пропуснаха да отбележат, че бебето било голичко и босо. Joy

В жеги, нашите са били само по памперс, което спираше тока на всички баби  Mr. Green

И на мен ми спира тока, когато на печащото слънце видя бебе по памперс.  Тогава моята е с дълъг панталон.

Споко Wink Въпросните, са били по сенките, или намазани със слънцезащитен крем   Sunglasses

# 197
Бебето ми е недоносено първата му разходка на 20 ден .и той е зимно бебе 28 септември ,но температурите бяха много хубави
Сега стига да няма вятър сме навънка и температура около 0

# 198
  • най-шареното място
Бебето ми е недоносено първата му разходка на 20 ден .и той е зимно бебе 28 септември ,но температурите бяха много хубави
Сега стига да няма вятър сме навънка и температура около 0

Няма и седмица след началото на есента, та вероятно е есенно Simple Smile

# 199
  • София
Давам пресен пример с кумата ми - роди на 28.12 - на 5.1. вече бяха направили първата си разходка. Е, сега на -15 не са излизали, но когато е до около -2, -3С са навън поне за 30 минутки. Сами можете да сметнете на колко дни е бебето. А и педиатъра им още с първия преглед след родилното - Започвай с изкарване на терасата и до края на първата седмица да сте навън.  Peace Луди педиатри ей...  Laughing

# 200
Родих октомври, на терасата изведох бебето на 10 - тия ден, а на разходка навън на 15 - тия и то защото до тогава всеки ден или валеше дъжд или имаше силен вятър. От тогава почти всеки ден сме на вън, разбира се не когато е - 15, 20 както беше последните дни и когато няма силен вятър или мъгла. Нашият педиатър също ме посъветва да започнем рано с разходките и при всяка възможност да сме навън.
Колко по - рано се изведе бебето толкова по - бързо ще се климатизира според мен, абсурд е да го държиш зимата вкъщи  Naughty

# 201

Колко по - рано се изведе бебето толкова по - бързо ще се климатизира

Това не е съвсем така Peace
Новородените нямат добра терморегулация; давам и пример с моя син-въпреки почти кило над брат си (3850), доносен-почти до 6-ия мес. все му беше студено (не че не съм го извела навън още на 10-ия ден; януари, но добре опакован  Mr. Green -т.е. извеждането не климатизира  Wink)

Общи условия

Активация на акаунт