Тикове при дете на 6 години

• 2 539
  • 11
  •   1
Отговори
Не знам дали има подобна тема но вече съм много притеснен , и реших да пиша . Надявам се ако има някой с подобен проблем , който го е разрешил да сподели . Имам внук на 6 години , когато беше на 2 години и нещо започна да мига с очи и да подменя тиковете . Дъщеря ми го води на невролог , детски психиатър , детски психолог , хомеопат - нищо !!! Правиха му еег - пак нищо , ядреномагнитен резонанс - нищо не се откри . Детето постоянно променя тиковете си , вече не сме сигурни дали са тикове ... Има и гласови , върти си главата , на пръв поглед ако някой го види може да реши , че детето е психически болно , а всъщност не е така . Не знам дали има връзка , но на моменти се запъва като говори , провлачва думи . Доста е нервен , на моменти крещи ... Родителите му са доста отчаяни , аз и съпругата ми също . Мола Ви ако някой от Вас се е справил с това ЧУДО  НЕКА СПОДЕЛИ . БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО  bouquet

# 1
Защо не отидете да му леят куршум?Не знам дали вярвате в подобни неща,но щом специалистите не откриват проблем,нищо не пречи да опитате.

# 2
  • София
Има ли придружаващи други закъснения в развитието, други проблеми? Кога седна за пръв път? Кога проходи, кога проговори? Контактен ли е? Смее ли се?

# 3
Обиколили са всички баячки и подобни - резултат няма . Доста е контактен , предпочита да контактува с възрастни , едва преди 6 месеца започна да предпочита контактите с деца . Смее се , лудее ... Не знаем вече и ние какво да мислим .

# 4
Имам приятелка с дете, което е с подобни симптоми. То вече е голямо. Има синдром на Турет. Вижте в Интернет има повече за този синдром. Тя специално овладя нещата и видя огромно подобрение при сина си с една смес от ароматни масла (ароматерапия). Сместа се нарича Peaceful Child. Рецепта за нея може да се намери с Гугъл. Търсила съм съставките, всички се продават свободно на българския пазар. А баячки и подобни както виждате не помагат.

# 5
Имам приятелка с дете, което е с подобни симптоми. То вече е голямо. Има синдром на Турет. Вижте в Интернет има повече за този синдром. Тя специално овладя нещата и видя огромно подобрение при сина си с една смес от ароматни масла (ароматерапия). Сместа се нарича Peaceful Child. Рецепта за нея може да се намери с Гугъл. Търсила съм съставките, всички се продават свободно на българския пазар. А баячки и подобни както виждате не помагат.
А кой и къде са открили синдрома ? Ще съм много благодарен ако ни насочите . Благодаря предварително.

# 6
Синдромът на Турет е наследствено неврологично заболяване, обикновено има и други членове на семейството, които страдат от това заболяване. Вероятността тя да се предаде генетично от засегнатия родител на детето е около 50%, така че ако нямате друг случай в семейството, по вероятно е това да не е Турет.

# 7
Няма такъв синдром нито от наша страна , нито от страна на зет ни .

# 8
Извинявайте за въпроса, но детския психиатър какво ви каза? А психолога и невролога. Какво значи - НИЩО. Има проблем и те  не ви насочиха нито към специалисти, нито към изследвания? Да не би да има някакви хормонални проблеми или нещо физиологически да го мъчи и да не може да обясни. Детския педиатър пусна ли някакви изследвания на кръв, урина, хормони, съдържание на разни елементи, знам ли... От къде сте?
От това което пишете се замислих дали психиатърът е подходил достатъчно сериозно.
Моето дете е с ГРР /генерализирано разстройство на развитието/ - високофункциониращ. Странностите започнаха малко преди 3г. Като цяло не си личи външно, няма обучителни проблеми и при кратък контакт с него може и да не се появи нищо странно в държанието му.
Ходихме при психолог, който след няколко месеца препоръча обследване в Свети Никола - Александровска болница. Аз бих Ви предложила да си запишете час - чака се няколко месеца и да видите какво ще кажат специалистите там. Друго не ми хрумва на пръв прочит.

# 9
Извинявайте за въпроса, но детския психиатър какво ви каза? А психолога и невролога. Какво значи - НИЩО. Има проблем и те  не ви насочиха нито към специалисти, нито към изследвания? Да не би да има някакви хормонални проблеми или нещо физиологически да го мъчи и да не може да обясни. Детския педиатър пусна ли някакви изследвания на кръв, урина, хормони, съдържание на разни елементи, знам ли... От къде сте?
От това което пишете се замислих дали психиатърът е подходил достатъчно сериозно.
Моето дете е с ГРР /генерализирано разстройство на развитието/ - високофункциониращ. Странностите започнаха малко преди 3г. Като цяло не си личи външно, няма обучителни проблеми и при кратък контакт с него може и да не се появи нищо странно в държанието му.
Ходихме при психолог, който след няколко месеца препоръча обследване в Свети Никола - Александровска болница. Аз бих Ви предложила да си запишете час - чака се няколко месеца и да видите какво ще кажат специалистите там. Друго не ми хрумва на пръв прочит.
Благодаря Ви . А може ли да кажете кой посетихте . Ще Ви бъда много благодарен.

# 10
В Свети Никола се паднахме при д-р Симеонова. Не съм избирала лекар. Първо защото не съм имала някакъв ккритерий за избор и после защото толкова трудно взех час /опитаха се да ме пратят във Варна, защото сме от Бургс/ че не съм се замисляла за избор на специалист. Първата среща беше около 40 мин. Тя прецени че действително се налага обследване и след около 2 месеца при прати на ел поща дата на която да отидем. Докторката е много внимателна и мила. Не сме ходили на реоценка и нямам повече впечатления от нея. При самото обследване детето има и срещи с психолог.

Успех!  Hug

Пишете какво са ви казали ако решите да направите такава консултация.
Побързайте да запишете час, защото те са много претоварени и се опитват да пренасочат хората уж по местоживеене, но след като вече пишех в темата за аутизма знаех, че ако ще правя обследване трябва да го направя там и се наложи да се обаждам 2-3 месеца в посочен от тях период за записване докато най-накрая разбраха че няма да ме откажат и ми дадоха час за след около месец и половин - два не помня точно.

# 11
И моето дете е на 5г и забелязвам, че има тикове, в рамките на два месеца премина от един в друг, четох много и явно масово се предписват хапчета... а в същото време не се знае от какво биват предизвиквани. Все пак ще направим консултация с нерволог, разбира се, но ми е притеснено дотогава. Спрях screen time, само в остана... но трудно и без него.

Общи условия

Активация на акаунт