Какво правят жените в менопауза, когато...5

• 236 718
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Благодаря ви, ще пробвам този изофлавон. Аз над 10 вида добавки съм пробвала, но като ми свикне организма за няколко месеца и спира действието на продукта, ако изобщо е имало таков Simple Smile Това са вече 4 год., почти без прекъсване съм пила нещо уж изпитано и ефективно.

# 166
Момичета при естроген 35,05 доктора ми изписа  Ливиал. Като гледам изследванията  при жени в менопауза е до 32,2. Какво ще ме посъватвате - да го пия ли?

# 167
  • София
Предписаха ми да пия Дуфастон 5 дни и да чакам цикъл. Пих от 17 - 21.02 и още си чакам. Има ли смисъл да чакам? В листовката пише да се приема през 2-рата половина на цикъла, но моят последен беше м. ноември м.г., та хабер си нямам кога коя половина е

# 168
Точно в същата ситуация съм. Гинекологът каза, ако не се появи менструация след тези 10 дни, повече да не я очаквам. Аз съм само на трети ден от приема. Даже вече не съм сигурна, че трябваше да пия.
Прочетох какво съм написала и установих, че не е мн разбираемо. Значи трябва да го пия пет дни и след това чакам 10 дни.

Последна редакция: чт, 25 фев 2016, 15:20 от Desi.67

# 169
Да се запиша във Вашите редици.

Последна редакция: пт, 26 фев 2016, 07:39 от Jerry F

# 170
Предписаха ми да пия Дуфастон 5 дни и да чакам цикъл. Пих от 17 - 21.02 и още си чакам. Има ли смисъл да чакам? В листовката пише да се приема през 2-рата половина на цикъла, но моят последен беше м. ноември м.г., та хабер си нямам кога коя половина е

А защо 5 дни?
По колко на ден?

# 171

А защо 5 дни?
По колко на ден?

Ако са и видели на ефографа удебелена лигавица може и 5 дни. Но ако не е била удебелена май 10 трябва да го пие. Поне от моя опит е било така. Имала съм и двата случая. и по 2 на ден

# 172
  • Другата България
А без лигавица? newsm78

# 173
Див ямс по скоро съдържа фитохормона диосгенин, който е източник на хормона прогестерон. 

Права си, не знам как съм се подвела. Но червената детелина е фитоестроген нали, и соята също?

А как се пие дивия ямс, постоянно ли или нещо 10 дни от 15 ден на цикъла, по подобие на дуфастона.

# 174
Според мен за 10 трябва да го изпишат. На мен не ми идваше 40 дни, нямах лигавица и ми го изписаха за 10 дни по 2. И след няколко дни, но не веднага като свършиха хапчетата ми дойде.

# 175
Аз за липсващ цикъл не съм пила, но за нисък прогестерон са ми изписвали за 10 дни по 2 Оргаметрил. Дуфастона е подобен.
Не ми се вярва при липсващ цикъл да са достатъчни 5 дни.

# 176
И на мен ми е изписан за 5 дни. 3 по 1 на ден.
Лигавицата ми е 5,4 мм.
Ако е тънка лигавицата, мисля че не би трябвало да се очаква цикъл.
Fiesta, ако имаш овулация е добре да пиеш див ямс от 14 до 25 ден. Да, червената детелина е фитоестроген.

# 177
Така може, 5*3.
Това са 15 таблетки.

# 178
  • По света и в нас.
Сега последно и аз пих оргаметрил 5 дена 3 по 1 и на втория ден ми дойде.Преди година пих дуфастона ама ми дойде на 10 денслед като го спрях,  почти не го чаках вече. Peace

# 179
  • София
Имам удебелена лигавица 4мм ако не бъркам.
Днес ми дойде, снощи пих водка и сигурно това го е забързало:)
Предписани ми бяха 3х1, за 5 дни. Имам още 1 блистер.

Значи мога да пия ямса като заместител? Тъкмо мислех да поръчвам от айхърб, но първо ще питам лекарката кое и колко.

Общи условия

Активация на акаунт