Какво правят жените в менопауза, когато...5

• 240 407
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
Скрит текст:
Дами, да ви попитам. Считате ли навлизането в менопаузата, като здравословен проблем? АЗ лично смятам този преход, като съвсем естествен. Рано или късно, всички стигаме до там, дори и ние. Смятате ли, че мъжът до вас трябва да е информиран за този преход, за страничните ефекти, защото неминуемо това се отразява и на него. Липсата на желание за секс, рикушират ли върху семейните отношения. Темата е много полезна и изчерпателна, мерси.
За мен лично, си е просто етап от живота.Като започването на училище, пубертет, среща и брак с любим човек, раждане на дете .....Никой, при никакви обстоятелства, не е успял да "избяга" от старостта.Е, има едно изключение, но не го пожелавам на никого.
Не пия нищо, гледам да не се втелясвам много-много, колкото по-малко "умувам" над симптомите, толкова по-малко ги усещам.Желание за секс си имам, че и понякога в изобилие    Mr. Green   (да му мисли мъжа ми), та и това не ми е проблем.
Ако и МЦ реши да се пръждоса окончателно, ще съм най-доволна.    Laughing

# 391
  • София
Скрит текст:
Дами, да ви попитам. Считате ли навлизането в менопаузата, като здравословен проблем? АЗ лично смятам този преход, като съвсем естествен. Рано или късно, всички стигаме до там, дори и ние. Смятате ли, че мъжът до вас трябва да е информиран за този преход, за страничните ефекти, защото неминуемо това се отразява и на него. Липсата на желание за секс, рикушират ли върху семейните отношения. Темата е много полезна и изчерпателна, мерси.
За мен лично, си е просто етап от живота.Като започването на училище, пубертет, среща и брак с любим човек, раждане на дете .....Никой, при никакви обстоятелства, не е успял да "избяга" от старостта.Е, има едно изключение, но не го пожелавам на никого.
Не пия нищо, гледам да не се втелясвам много-много, колкото по-малко "умувам" над симптомите, толкова по-малко ги усещам.Желание за секс си имам, че и понякога в изобилие    Mr. Green   (да му мисли мъжа ми), та и това не ми е проблем.
Ако и МЦ реши да се пръждоса окончателно, ще съм най-доволна.    Laughing

абе, и здравословен проблем е. аз не спя повече от 4-5 часа на денонощие. за мен това си е здравословен проблем. иначе, да, приемам го като естествен процес и не се втелявам.
Сандо, желанието за секс се влияе от партньора основно, да знаеш Joy

# 392
АРТЕМИС , а защо не опиташ разни начини за "приспиване"?
Аз отвреме-навреме имам периоди, когато лягам към полунощ-1 часа и към 6 съм се наспала.Но е рядко....А иначе, моята "мантра" за добър сън:лека вечеря, обикновено с чаша червено вино, преди лягане  чай от лайка, задължителен душ, леко четиво и в 23 най-късно в леглото.При вечер и със секс-никакъв проблем със съня.    Laughing

# 393
  • София
Love, аз проблеми със заспиването нямам. Но в колкото и да заспя, след максимум 5 часа се събуждам. Събудя ли се веднъж, повече заспиване няма. Затова ела ме виж в 3 през нощта.

# 394
Проблеми със секса нямаме, засега. Но, ако усетя нежелание, ако не ви бях прочел, щях да помисля, че си е хванала любовник Mr. Green, на първо четене. Заредих и лубрикант, за секи случай #Crazy А ревността е болестно състояние и лош съветник.

# 395
  • Бургас
Здравейте, отдавна не съм писала, ама да споделите друг симптом - пъпки. На по-млади години по лицето излизаха особено по време на овулация, а сега имате ли такова нещо, ама на по "финни" места.
Аз все още имам цикъл, преминаха ми вълните, ама килца, апетит, нервност - намират се. Нощното събуждане и то като подправка.

# 396
На мен по лицето ми излизат, преди цикъл. Crazy
Конкурираме се с дъщеря ми Sunglasses, мен явно късен пубертет ме гони. Mr. Green Mr. Green

# 397
  • Бургас
При мен започнаха на скрити места и ми казаха, че така е като влезеш в менопауза. Докато трае процеса не е много приятно и даже боли малко.

# 398
  • София
И аз се изпъпчвам, почти всеки ден в огледалото откривам пъпка с бял връх, а вече 6м без цикъл.

# 399
На скрити нямам. Само по лицето, на видно място. Sunglasses

# 400
  • Добрич
DeVa®, ако все още не си поръчала див ямс от i-Herb, виж това мнение:

[...

1. става
2. е хубав продукт
3. освен див ямс, съдържа и други неща /черен кохош, сау палмето, жен-шен и т.н./, които са подбрани така, че да влияят и на други хормони - естрогени, тестостерон, добавен е йод/ за ЩЖ/ и адаптогени. Този продукт е подходящ за премено- и менопауза.
4. става
На  Nature's Way Peace
ПП.
Дивият ямс се приема от О. до М., той е растителен аналог на прогестините / Дуфастон, Оргаметрил и т.н./
Ако се приема през ФФ може да потисне О.

iHerb®  Код  при  Първа поръчка:     YUL919

# 401
Благодаря, Вела! bouquet

# 402
На мен по лицето ми излизат, преди цикъл. Crazy
Конкурираме се с дъщеря ми Sunglasses, мен явно късен пубертет ме гони. Mr. Green Mr. Green

Не е пубертет - алергия е .
Има 3 основни вида алергия : към захар , към глутен и към лактоза ...
Аз също не можех да се отърва от пъпки ... чудех се какъв е тоя пубертет до 46...от 1 . и 7 м. съм на без въглехидратва диета 1 пъпка те ми е излязла

# 403
Не е алергия.
Аз не ям хляб от 7 години, мляко и млечни от една, въглехидратите са на минимум.
А пъпки съм нямала поне 20 години преди това, въпреки, че съм консумирала изброените храни.
Аз и сега нямам много, една най-много да ми излезе, и то преди цикъл, не постоянно.

# 404
Относно годините съм на 40г. и 5м. С мъжа ми много се разбираме и обичаме. Изгубихме първото си и единствено дете на 22юли 2014г. Бях  За нея 30г.с. от тогава нямам редовен цикъл без хормони. Правихме и стимулация но въобще не ми реагираха яйчниците. Доки каза че съм в менопауза с изчерпан яйчников резерв. Затова спрях хормоните за да не се тровя и на 6м от тогава ме излъга на 2пути с леко птецапване. И вълните са променлива величина забелязвам въпреки че пробвам и добавки. И да имам и психологичен проблем свекървата рови се в стаята ни живее с нас и ни нерви за всичко. Нищо не можем да скрием от нея. И пробвахме всичко да се разберем но няма шанс. Щом не сме в къщи тайно си прави старите номера. Прави ни на глупаци в очите и лъже много. Но е паразит и няма да ни остави. Свикнала е да взима всичко на готово с оправданието че е майка на мъжа ми, и не смята за редно ако счупи нещо или го изхаби да купи,тя стои и се прави на луда и чака ние да купим всичко. И накрая казва за всичко "е че какво толкова е станало" а като изгубих детето каза " е голяма работа ще си осиновители". Въобще не и пука за никой. На мен директно ми заявява че това я искала така и да се сърдя все и е тая. Та няма оправия. За нея не е важно ние какво искаме а какво тя иска и да става по нейната. Ние сме просто средство за да е задоволена материално и щот била майка. За всяко нещо се мести след мен по нейния начин и се прави че ти лук яла ни мирисала. Демек мен ме няма и държи на всичко да я поздравявам. Като в индийски сериал. Когато свекървата тъпче снахата за всичко. Не е приятно да пречи но според нея не пречела и просто я изолираме и не и говорим не че и пука само се прави на жертва да я съжаляват. Даже и е по добре така никой не и казва нищо и си прави спокойно каквото и душа иска.

Последна редакция: вт, 24 май 2016, 09:50 от vtvt

Общи условия

Активация на акаунт