Какво правят жените в менопауза, когато...5

• 236 958
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
Хм, озадачава ме това, че не са по лицето, както знам, че е обикновено, а по тялото и то сериозно си растат, за разлика от преди. Явно да - по някаква причина тестостеронът ми се е покачил.  Shocked

# 421
  • София
Хм, озадачава ме това, че не са по лицето, както знам, че е обикновено, а по тялото и то сериозно си растат, за разлика от преди. Явно да - по някаква причина тестостеронът ми се е покачил.  Shocked
При мен всички космоляци, които преди растяха по скрити места залиняха, но за сметка на това се окосмих качествено по лицето.

# 422
Момичета след седем месечно отсъствие на цикъл днес се появи! Дали е нормално?

# 423
И аз съм така мисля си че за тия последни 5 години може и да се появява от време на време докато изчезне напълно. Е винаги има изключение една колежка нямаше 5 години цикъл и сега и дойде. Толкова много неща ни влияят че трябва и да се преглеждаме профилактично за всеки случай за вътрешни промени.

# 424
Благодаря за отговора ,аз доста напълнях и вълни си имам,и ми е рано за критическа но се бях примирила с това че вече сам и хоп днес изненада,не пия никакви хормони отказах ги само ползвам крема Мун раис

# 425
Здравейте Simple Smile
Вече втори път в последните 3 месеца цикълът ми закъснява,то не закъснява ,ами си ме пропуска-дойде ми след 50 дена.Тогава си мислех че е от антибиотиците, които приемах за инфекция в гърлото. Но сега пак се случва същото-няма го вече 35дена. А от  25-тия ден имам болки ниско долу ,като при цикъл. Даже си мислех да ме боли дебелото черво newsm78.
От вчера доста ме боли, като присвивания, пих нурофен, притъпи се болката, но пак я има.
 До сега винаги съм била точна-на 25-тия ден, най-късно 27-мия ми е идвал цикъла. Днес отидох на  генеколог-първият които имаше свободен час. Прегледа ме и ми каза, че имам голямо количество лигавица и за да ми дойде цикъла трябва да пия Примолут нор 5 дена. И след като свърши цикъла да направи абразио, защото тази лигавица можела да се изроди в ракови клетки. Поизплаших се, до сега съм ходила само профилактично на преглед, обикновено края на август всяка година, даже и сега има запазен час при Карагьозов за август. Но сега явно хормоните ми са се разиграли. Не ми се иска да започвам с ХЗТ...
Моля ви ,ако има някой с подобен случай, да сподели. За протокола- на 49 години съм.
Предварително ви благодаря bouquet

# 426
След като дойде менструацията, не трябва ли пак да Ви прегледа и да си измери лигавицата? Чак така спешно да се превърнат в ракови? Дали няма да изчакат до прегледа през август? Аз след приема на дуфастон и настъпилата менструация, ходих отново. Лекарката искаше да ме види. Каза ми, че е добре да
пия няколко месеца дуфастон, но когато и казах, че предпочитам да помисля, се съгласи. Вече трета менструация се появява навреме. На 31 съм на преглед при лекаря, който посещавам от години.  Ще го разпитам и него. Само не ми е ясно едно абразио какво ще оправи. Разбирам, че ще отстранят лигавицата, след което може да не се появи нова. А ако не се случи така и образувате пак. Или ще изследват материала и тогава ще решава какво следва нататък?

# 427
Някой пил ли е "Витекс"? Има ли ефект?

# 428
  • Другата България
Ефект за какво?

# 429
След като дойде менструацията, не трябва ли пак да Ви прегледа и да си измери лигавицата? Чак така спешно да се превърнат в ракови? Дали няма да изчакат до прегледа през август? Аз след приема на дуфастон и настъпилата менструация, ходих отново. Лекарката искаше да ме види. Каза ми, че е добре да
пия няколко месеца дуфастон, но когато и казах, че предпочитам да помисля, се съгласи. Вече трета менструация се появява навреме. На 31 съм на преглед при лекаря, който посещавам от години.  Ще го разпитам и него. Само не ми е ясно едно абразио какво ще оправи. Разбирам, че ще отстранят лигавицата, след което може да не се появи нова. А ако не се случи така и образувате пак. Или ще изследват материала и тогава ще решава какво следва нататък?
Аз ме смятам пак да ходя при този лекар, но се чудя да започвам ли Примолут нор. Мислех си дали да не опитам с билки  newsm78

# 430
Какъв ефект гониш? Детето пие за регулация. Удължи и се цикъла от 23-4 на 28-9 дена. Изчиства се кожата на лицето.

# 431
maq, билките трябва да се натрупат, за да подействат. И имаш ли предвид конкретни или тепърва ще търсиш?

# 432
Ако нямах болка и тежест като при цикъл, нямаше да отида и на лекар, готова съм  да вляза спокойно в менопауза.
Но при създалите се обстоятелства търся ефект "цикъл" Laughing

# 433

Ами за това, за което го предлагат.  Laughing

Скрит текст:
Цитат
Витекс (плод) е висококачествен природен продукт със съдържание на чист екстракт от витекс. Насърчава нормалната дейност на женската полова система, спомага за баланса между женските полови хормони естроген и прогестерон, има регулиращ ефект върху менструалния цикъл.

Витекс (плод) облекчава състоянието при предменструален синдром и менопауза, чиито симптоми често биват чувствителност на гърдите, подут корем, състояния на депресия, тревожност и раздразнителност.

Цитат
Смята се, че плодовете спират действието на мъжките андрогени (половите хормони), докато при жените, плодове имат прогестерогенна сила, действайки на хипофизата, която регулира менструалния цикъл. Увеличавайки прогестерогенна активност, билката може да помогне за балансиране на прогестероновата и естрогенната продукция от яйчниците през менструалния цикъл.

Въпреки че действието е до голяма степен хормонално, билката не съдържа хормони. Активните й съставки включват агнузид, който се смята, че въздейства на хипофизната жлеза, за да се стимулира производството на LH (лутеинизиращ хормон), който на свой ред увеличава производството на прогестерон и помага за регулиране на менструалния цикъл.

Цитат
Германско изследване, направено през 1997 г. показва, че ежедневната употреба под формата на капсули е ефективно лечение на симптомите на предменструален синдром (ПМС). Европейските проучвания показали, че до 90% от жените получили облекчение на симптомите и се оказало, че билката е по-ефективна при жени с леко до умерено ниски нива на прогестерон в кръвта.

Цитат
От 1950-те години, европейските лекари препоръчват сушените плодове на витекса за нередовен менструален цикъл, тежки периоди и най-вече за облекчаване на ПМС. Те също я предписват и за различни други женски оплаквания, включително регулиране на овулацията след употреба на орални контрацептиви, ендометриоза, фибромен маточен растеж, симптоми на менопауза и акне, всички свързани с хормоналния дисбаланс.

Клинично изследвани полезни действия:
Предменструален синдром
Безплодие при жените
Фиброкистозна болест на гърдата
Акне (свързано с менструалния цикъл)
Аменорея
Дисменорея
Ендометриоза
Менорагия (тежка менструация)
Поддръжка за бременността и следродилния период

Явно никой не го е пил.  Confused

# 434
Аз съм го пила, но за кратко.  Мисля си добри неща за Витекса 😀. Сега пия вече втори месец диня ям. Като нищо да премина на Витекс след това.

Общи условия

Активация на акаунт