Какво правят жените в менопауза, когато...5

• 236 783
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Какво се случва преди менопаузата? Как да облекчим симптомите?
Добре ли е?

# 526
Минах на лични, да не спамим  Peace

# 527
  • Другата България
Скрит текст:
И аз в отбора на пре, пери или какватоидае пауза. След 7 месеца липса на цикъл пак ми дойде нещокатоцикъл, не точно но....дойде. През периода на липса нямах никакви симптоми като вълни и други освен обичайната нервност и безсъние. Ходих на лекар вчера, всичко е наред, не бях ходила след операцията януари /махнах киста/, тогава уж нямах лигавица, сега имам 52 мм. newsm78, иначе всичко е ок. Доктора каза да не пия нищо, но за всеки случай ми изписа Фемикур /дано не бъркам/, който съответно аз няма да пия. Някой да го е пил и отзиви? Все пак?
52 мм?  Shocked Това е повече от 5 см! Сигурна ли си в числото?
Да,само че каза че проблем няма...., защо?
П.П. Патка съм си и това е. 5,2 мм. Embarassed Embarassed Embarassed

Последна редакция: сб, 04 юни 2016, 11:17 от Merri_An

# 528
Добре си е 5,2

# 529
  • Другата България
Ами дано, при положение, че нямаше никаква, сега има....как става това, не разбирам, и течението ми наподобяващо цикъл приключи, явно това е било наистина нещо като цикъл при изчерпан вече единствен яйчник.
Ако отваряте друга тема свиркайте да идвам и аз там. Peace

# 530
И аз искам да се включа в новата тема.

# 531
Малко по- късно ще е новата тема, ще свирнем.

# 532
Аз продължавам да не проумявам, защо е нужна  отделна тема. Това е един доста продължителен период от живота ни и май много симптоми изчезват, появяват се отново и така перфектно си се препокриват двете състояния. Само да се местим като пръдливи ли.
Това да го оставя, ами да ви разкажа, че имам една чуденка. Щом като докторът ми казва да си пия колкото си искам дивия ямс, мисли ли си, че няма никакво  действие. И защо тогава ми препоръчва фитохормони. Те нали също трябва да действат толкова, колкото и дивия ямс.

# 533
  • София
Рядко пиша, повече ви чета. Не отваряйте нова тема. Човек винаги може да научи нещо ново.
Не мога да спя. Чувствам се постоянно кисела и уморена. Пробвала съм различни добавки на основата на мелатонин- не помага. Предложение за нещо друго?

# 534
  • оттам, откъдето започва България
Мисля че по-напред сте писали за Феминорм дуо, но моля ви, който го е ползвал да каже дали няма някакви странични ефекти. Моя приятелка току-що ми каза, че смятала да го пие. Тя е едва на 40 години и досега й даваха хормони, с които да удължат времето за преминаване в менопауза, но тъй като много напълня ги спря и започнаха вълните, безсънието и т. н. Та в тази връзка Феминорм дуо дали ще й помогне?

# 535
  • На брега на реката
Рядко пиша, повече ви чета. Не отваряйте нова тема. Човек винаги може да научи нещо ново.
Не мога да спя. Чувствам се постоянно кисела и уморена. Пробвала съм различни добавки на основата на мелатонин- не помага. Предложение за нещо друго?
Магнезиев цитрат. Аз лично приемам по 400 mg - вечер, защото на обяд не ми е удобно, а пък сутрин пия кафе /магнезия не се харесват с кафето/. От както го приемам съня ми се подобри. Иначе и на мен не ми действат такива с мелатонин.

# 536
Няма проблем да си пишем, но нали някои се дразнят, че темата била само за жени с приключил нацяло цикъл.

Както решите. Hug

Деси, а какви фитохормони ти изписа доктора?

# 537
Мисля че по-напред сте писали за Феминорм дуо, но моля ви, който го е ползвал да каже дали няма някакви странични ефекти. Моя приятелка току-що ми каза, че смятала да го пие. Тя е едва на 40 години и досега й даваха хормони, с които да удължат времето за преминаване в менопауза, но тъй като много напълня ги спря и започнаха вълните, безсънието и т. н. Та в тази връзка Феминорм дуо дали ще й помогне?
Според доктора точно за това помага феминорм дуо. Може да се очаква качване на теглото с 3-4 кг. Не повече. Негови думи. И трябвало да се пие продължително. Поне 2 години.

# 538
Няма проблем да си пишем, но нали някои се дразнят, че темата била само за жени с приключил нацяло цикъл.

Както решите. Hug

Деси, а какви фитохормони ти изписа доктора?
Феминорм дуо. Бил проверен и изпитан. Ама той и миналата година ми го препоръча и аз не го пих. Та и сега се чудя. Мисля да се посъветвам с още един доктор, този път жена, която е на нашата възраст и имам голямо доверие в нейната преценка. Та тогава ще реша окончателно.

Последна редакция: сб, 04 юни 2016, 17:09 от Desi.67

# 539

Както решите. Hug

Да, аз бях една от тези, които бяха против. Има много от вас с нарушение в цикъла, но то не е обусловено от менопаузата, а от проблеми с щитовидната, хормонални истории и т.н.
Зарадвах се като открих тази тема, защото бях съвсем в началото на пременопаузата, за мен беше нещо ново и се надявах да науча нещо от пишещите тук, да обмени опит, дет се вика, но уви. Върхът беше, когато намина една девойка на 19 години, за да сподели, че няма цикъл.  Shocked На нейните години би могло да е от всичко друго, но не и поради настъпване на менопауза, нали?
Та, пишете си колкото и каквото искате, вече ми е все тая, рядко надничам тук, а още по-рядко пиша.
Успех и по-леки симптоми на всички!

Общи условия

Активация на акаунт