Защо се разведохте?

• 49 870
  • 336
  •   1
Отговори
# 210
Аз пък мисля, че всичко си е до човека, а причините, които "развалят" едно семейство всъщност просто ни показват слабите страни на двамата партньори. Много от партньорите не са наясно какво точно означава да се обвържеш с някого, и да си му подкрепа и опора-голяма част от едно партньорство преминава в компромиси и ограничаване на собствените потребности за сметка на общите...Особено ако се вземе решение за дете/деца и те също са част от брака...И който очаква това да не е така, почва едно мрънкане и намиране на проблеми... Имаше тук из нета една реч "живеем във време, в което нещата се изхвърлят, вместо да се стремят да се поправят"- важи и за брака в много случаи. Малко твърдо звучи от моя страна, и може би защото преживях много страшни неща с моя брак и "нормалните" проблеми ми се струваха всички поправими не знам...но ме хващаше ужасно много яд на жени и мъже с хубави семейства, в които наистина нямаше съществени проблеми, но ги развалиха заради такива, които биха били поправими, ако и двамата го искат и не мислят само за себе си. Мисля, че до голяма степен е собствената настройка към брака. Аз не бих се омъжила повторно, мисля. Знам аз как гледам на брака и може би бих се престрашила, но просто не мога да знам как го вижда другия човек и ми  е трудно да намеря достатъчно доверие за да се обвържа по документи- като знам от собствен опит един развод какво ми струваше...Питаха ме наскоро какво тогава бих казала ако моя сегашен приятел, с който нещата принципно вървят, ми предложи брак...Честно казано, не знам. Май ще кажа "да" и ще си останем завинаги сгодени... Joy

# 211
Поправими, колко да са поправими нещата...ако я няма любовта и обчита, какво да поправяш. Или ако единия не се чувства щастлив в брака

# 212
Поправими, колко да са поправими нещата...ако я няма любовта и обчита, какво да поправяш. Или ако единия не се чувства щастлив в брака

Разбира се, с тази предпоставка. Говорим си за проблеми в бракове, в които тези чувства са налице, но има проблеми от рода на вече много такива посочени в темата.

# 213
Аз съм на мнение, че всяко семейство, което може да се запази, е добре да се запази  Peace Но когато нещата стигнат дотам заради някакъв проблем всеки ден да има пререкания - за мен това не е семейство, а война, която трябва да бъде прекратена. Живели сме спокойно и без скандали над 10 години, е не може после да има всеки ден такива и това да се търпи. Crazy Аз изтраях 6 месеца.

# 214
  • Sofia
Те много бракове изглеждат отстрани с несъществени проблеми... Само хората вътре си знаят какво им е и поправимо ли е. И моето семейство е изглеждало доста добро, както са ми казвали. В последствие малко се потрисаха от реалността моите близки. Но пък общите ни приятели си останаха само негови - явно в техните очи аз съм развалила хубавото семейство. Така че истини много Simple Smile

# 215
Бившият ми и досега твърди, че никога не е искал да се развежда, аз сама съм била решила така.  Peace Всички негови близки и познати също смятат мен за виновната страна. Това е без никакво значение. Важното е после да сме добре, а не да се спори цял живот кой бил виновен.

# 216

Стават поправими ако не се чувстваш щастлив - да знаеш защо.
И тогава, ако си искрен със себе си, ще бъдеш и честен към партньора си.
И веднага се вижда дали има истинска обич или не - и съответно как ще продължат нещата.

# 217
  • София
Не съм много съгласна, с най-добро чувство ще поспоря на чаша сутрешно кафе.
Жената се амортизира много повече в един брак. Щетите за нея са много по-големи.
И докато един мъж на 44-50 години може да си сложи боксерките под мишничка и да тръгне на лов за 20 годишни,
то изнурената женичка е с много ограничени възможности за такива дейтствия.
Все пак има вагончета зад себе си във формата на дечица.
 Бръчици, а може и целулит. Whistling

Един мъж винаги може да си" купи "младост на 44-50 години, докато жената не може.
Мисля си, че не е точно така.
Някои жени се амортизират от ражданията, но не всички.
И до ген е, вярно, но ако не се оставиш по течението, можеш да изглеждаш добре.
Мъжът, като тръгне на лов за 20 годишни ми е най- смешен, защото само той в цялата ситуация, е заблудения.
На девойките им е  ясно защо му пускат и като намалеят паричките, кацат на друго клонче.
От друга страна, затова е добре да се омъжваме на по- прилична възраст- едно е да родиш на 25- 28 и на 45 да си хем млада, хем вървяща, хем с отгледани деца, а друго е да се възпроизведеш на 35 и когато/ ако мъжът ти хукне да си купува младост, ти да си на никъде с " вагончета, целулит и бръчици".

# 218
жените се амортизират и от това, че след като си хване пътя мъжа, много често е без всякакъв ангажимент към бившата жена и бившите деца, говоря по това което наблюдавам, той е отново ерген и жената остава да мисли за деца , за сметки къща и т.н., и както е в повечето случаи с една никаква заплата, няма как да има самочувствие, хубав външен вид, дрехи и всичко тръгва надолу, за съжаление в нашата страна децата са на майките си, има и изключения , но малки

# 219
Това трябва да води само до извода никога жената да не разчита на 100% само на мъжа си. Ако е самостоятелна, винаги ще си е със самочувствие, и от кандидати няма да се отърве.

# 220
съгласна съм с това , но често не всичко зависи от жената , а и няма много, които с 1 заплата да могат спокойно да се грижат за останалото семейство без мъж, въпроса е в това, че не се поема отговорност

# 221
Не съм много съгласна, с най-добро чувство ще поспоря на чаша сутрешно кафе.
Жената се амортизира много повече в един брак. Щетите за нея са много по-големи.
И докато един мъж на 44-50 години може да си сложи боксерките под мишничка и да тръгне на лов за 20 годишни,
то изнурената женичка е с много ограничени възможности за такива дейтствия.
Все пак има вагончета зад себе си във формата на дечица.
 Бръчици, а може и целулит. Whistling

Един мъж винаги може да си" купи "младост на 44-50 години, докато жената не може.
Мисля си, че не е точно така.
Някои жени се амортизират от ражданията, но не всички.
И до ген е, вярно, но ако не се оставиш по течението, можеш да изглеждаш добре.
Мъжът, като тръгне на лов за 20 годишни ми е най- смешен, защото само той в цялата ситуация, е заблудения.
На девойките им е  ясно защо му пускат и като намалеят паричките, кацат на друго клонче.
От друга страна, затова е добре да се омъжваме на по- прилична възраст- едно е да родиш на 25- 28 и на 45 да си хем млада, хем вървяща, хем с отгледани деца, а друго е да се възпроизведеш на 35 и когато/ ако мъжът ти хукне да си купува младост, ти да си на никъде с " вагончета, целулит и бръчици".

Средностатистически и двата пола изглеждат еднакво амортизирани. Да не говорим, че пластичната хирургия предлага частична поправка на амортизираните части, така че и тя е вариант.

Адски смешни са 40 - 50 годишни чичовци бутащи се при младите. Смешни са на девойките най - вече. Яко ги ебават.

# 222
Съгласна с Екс и с Дана.

Ами не знам, за мене обяснение за развод от сорта на "не ми обръща внимание" и "не ми дава да излизам" или "все сме при родителите й", или "не знам дали го обичам, но не искам никога да си има друга!" (някои поводи за раздели от тукашни познати и една приятелка) са неща, които при нормална комуникация, налични чувства и ревизия на собствените потребности и желания с помощ от двете страни са поправими... Особено, ако има и деца, които страдат от евентуална раздяла.

# 223
То почти всички е поправимо, ако има желание и от двете страни.  Peace Но когато единият иска нещо, което е напълно недопустимо и нетърпимо за другия - тогава няма как.

# 224
Поправимо е, ако има желание за компромиси и от двете страни. Обикновено компромисите са от едната страна и в един момент чашата на търпението прелива... Ние ходихме и на семеен терапевт, но се видя, че той няма никакво желание да опита да промени нещата (поне си призна донякъде, че причината за всичко тази, която аз дадох)

Общи условия

Активация на акаунт