15-минутни ястия - идеи и рецепти

  • 210 051
  • 772
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 5 060

Скрит текст:
Трябва ни едно колелце сирене Камембер, няколко скилидки чесън и зелена подправка по желание - розмарин, риган, мащерка, всякак става Peace

Вадя сиренето от опаковките, може да се върне обратно в дървената кутийка, но понеже моята фурна е на газ - слагам в малък огнеупорен съд. Скилидките чесън режа на половинки по дължина, за да пуснат повече вкус и набучвам в сиренето, боцвам и подправката. Поръсвам няколко кристалчета сол, малко зехтин и в загрята фурна на да кажем 200* пека по средата 10-15мин. Слагам на решетката и няколко филийки хляб, вадя горещи и натривам с чесън (да, ние обичаме чесън Mr. Green) и поливам с малко зехтин. Топим хляба в разтопеното сирене и облизваме пръсти. Става и с "пресен", но на мен ми е по-вкусно с препечен. Ако не ми се прави салата, просто мятам по няколко чери доматчета по чиниите.

Рецептата взех оттук

Днес ще пробвам, звучи много апетитно.

# 316
  • Мнения: 638
Е, как за сметанов сос си постигнала този рекорд?
Ами, не знам...  newsm78

# 317
  • Мнения: 1 988
Няма нужда да се вари толкова време сметана.

# 318
  • Мнения: 9 913
То и гъбите ще се изпарят Simple Smile

# 319
  • Нейде из лудите гори...
  • Мнения: 1 367
Режа пипер на две по дължина, фурната загрява, докато го почистя и наредя в тава. След това смесвам яйца и сирене, + подправки , пълня пипера и тикам във фурната. Стърже кашкавал през това време и поръсвам, за има няма 15 минути да готови Wink

# 320
  • Мнения: 1 988
Аз пълня цели чушки. Почистени от семките само. Пак стават бързо.

# 321
  • Мнения: 7 055
И аз снощи правих цели, даже ги сложих в йенска и сложих капака последните 5 мин и така се белят мн лесно.

# 322
  • Мнения: 1 988
Ако има готови изпечени и почистени чушки, ги нареждам в тавичка и заливам с яйце и сирене. Може да се сложи и кашкавал. Става чудна запеканка, но сега само мога да се облизвам,защото съм на 90 дневната диета и не трябва да смесвам яйце и сирене.

# 323
  • Варна
  • Мнения: 1 366
Бягащата с вълци,     сега метнах пиперките,но ги подобриха с малко кайма(да видя какво ще стане)
Кръстих ги "пиперки айляк" Laughing

# 324
  • Нейде из лудите гори...
  • Мнения: 1 367
Баш айляк са си Simple Smile Месо у дома не се яде, бо предполагам ще се получат, да споделиш как са Wink
Щерката днес иска пица за закуска, та й намазах две филии с лютеница, потърсих с кашкавал и опекох, воала - Маргарита Simple Smile Е не е ястие, но спестява месенето и втасването на тестото Simple Smile

# 325
  • Варна
  • Мнения: 1 366
Мозък са,чууудни! bouquet

# 326
  • Мнения: 5 060
Ако обичате сирене не пропускайте рецептата Фиффи с камемебер.
Става бързо и мноооого вкусно, а с розе е невероятно.
Фиффи, мерси, че сподели!  bouquet

# 327
  • Мнения: 2 050
Мохини, радвам се, че ви е допаднала! Става и за мезе, и за лека вечеря, а виното е задължително Simple Smile Вариант е да се опече паралелно и цяла глава чесън, разрязяна напречно на две и топната в малко медец - става като крем за мазане, но май отнемаше малко повече време за изпичане. Ии да, само информативно - скоро погрешка взех Бри вместо Камембер. Пак е вкусно, но не се разтопи и не е същото.

# 328
  • Мнения: 3 062
Ако има готови изпечени и почистени чушки, ги нареждам в тавичка и заливам с яйце и сирене. Може да се сложи и кашкавал. Става чудна запеканка, но сега само мога да се облизвам,защото съм на 90 дневната диета и не трябва да смесвам яйце и сирене.
Аз правя същото, понякога, много рядко, леко панирам изпечените чушки и тогава ги заливам с яйцата и сиренето и ги запичам - нещо като "разделени" чушки бюрек. Но, мразя пърженето, пръските, след това чистенето... така че - един път в годината, ако имам настроение.

Понякога просто нарязвам изпечените чушки, леко запържвам и прибавям 1-2 яйца - използвам като гарнитура. Ако прибавя и сирене - пак става нещо като "половин миш-маш", но мъжът ми предпочита само чушките с яйца. А, допълнението към гарнитурата - някоя пържолка от топлата витрина на нашето "Фантастико", за който иска месо. Аз съм си добре и само с чушките и чаша таратор, например Sunglasses

# 329
  • София
  • Мнения: 3 069
Аз се сещам за чушки с доматен сос.Използвам предварително размразени чуки.За доматения сос задушавам лук,чесън,добавям консерва домати на кубчета да поври десетина минути,малко сол,захар ако е необходимо,босилек.Не чакам да се сгъсти много,ако много рядко сгъстявам с малко брашенце.в дълбока чиния нареждам чушките и ги заливам с доматения сос.Отделно поднасям и сиренце.

Общи условия

Активация на акаунт