15-минутни ястия - идеи и рецепти

• 214 124
  • 772
  •   1
Отговори
# 225
Само в единия край плънката така ли? Не остава ли в средата само като се навие  newsm78

# 226
Дана 2-3 см от началото,за да може хубаво да се навие.Имаше клипче и от там съм гледала.Просто навиваш на стегнато руло и това е. Simple Smile

# 227
Дана 2-3 см от началото,за да може хубаво да се навие.Имаше клипче и от там съм гледала.Просто навиваш на стегнато руло и това е. Simple Smile

http://didi-mybook.blogspot.bg/2011/09/blog-post.html
Само,че не да месите а да ползвате бутер тесто и лично аз настъргвам кашкавала.Просто не мога да намеря клипчето,от което гледах.

# 228
тази последната пица-баница е за остатъци от хладилника и е адски сполучлива, с каквито и да е кори, но е много далеч от 15те минути.

# 229
Риба тон сушими :
Вземате пресен стейк от риба тон (дебелината на стейка е 1 инч)В загрят тиган го запечатвате от всички страни ( целта е около 5 мм от повърхността да са запечени), което прави по 2 мин на големите страни и около минута на тесните страни. Овалва се в предварително препечени сусамови зърна. Поднася се нарязан на филийки и полят (тук-там) с васаби майонеза. Време на приготвяне -под 15 мин.

# 230
снощи спретнах една емпанада с риба тон, която е много сполучлива, но ми отне 35-40 мин с приготвянето и печенето, което смятам за ок. 10 мин приготовлление и след това докато се пече си вършиш нещо друго  Peace
наистина смятам, че да приемем 15 мин. като буквална и абсолютна стойност е нереално ако искаш да приготвиш хем разнообразна хем бърза вечеря.

# 231
Момичета, пицата с кори за баница стана много вкусна ...даже си мисля, дали пък не е по-малко калорична от традиционната newsm78
Все пак има по-малко хляб Grinning.
С конвенционално бутер тесто тип Бела със сигурност е по-калорична и вредна отколкото с обикновено домашно тесто, имайки предвид колко маргарин има в бутер тестото.

Дано не се повторя,че не съм дочела темата. Ето 3 предложения от мен:
1. Доматена супа с готова консерва. Аз имам домашни шишета със сок от домати, моркови и зелени подправки. Завира се водата, слага се лук, мазнина и сол. Ври 5 мин., добавя се консервата. Съотношението вода: консерва по усмотрение - да не стане рядка. Накрая се добавя фиде, и яйце за застройка.
На доматената супа трябва ли да се слага захар? Имам домашни консерви, но нямат захар вътре.

# 232
аз доматената супа я правя крем и използвам доматен сок (без семки, люспи и т.н.) или рендосани домати.
Слагам малко олио и масло, добавям 1-2 с.л. брашно. След като се позапържи брашното слагам 1 с.л. доматена паста и разреждам с доматения сок и малко вода. Оставям го да поври. Накрая добавям мляко, сол, черен пипер. Сервирам с настърган кашкавал.
Такава доматена супа съм яла в Турция и много ми допада вкуса.
http://www.nefisyemektarifleri.com/video/sutlu-domates-corbasi-tarifi/

# 233
  • в полите на Балкана

На доматената супа трябва ли да се слага захар? Имам домашни консерви, но нямат захар вътре.

Аз слагам една кафена лъжичка захар, ако доматите са кисели. Когато са домашни, сладки от моята градина пропускам захарта.

# 234
Направих супата с домашна консерва без захар. Малко модифицирах. Стана страхотна. Досега не бях правила. Благодаря!

# 235
Любимата ми доматена супа - е на моята майка . Нарича я сиренява чорба .
Във вряща вода се слага нарязана на ситно глава лук , няколко лъжици олио ,чубрица . Сипва се шише смлени домати / домашно производство / или пасирани домати . Вари се до омекване на лука . Добавя се целина на ситно.
 Може да се сложи фиде или ориз / аз я обичам без / .  Накрая се добавя натрошено сирене  -оставя се да поври съвсем кратко . Подправя се с черен пипер и нарязан магданоз.
 Поднасям я с крутони .
Вкус  от моето детство.

# 236
Филе от пилешки гърди ,нарязвам на малки хапки,овалвам в брашно ,после ги пускам в разбити яйца и в нагорещено олио.Не си играя една по една ,всичко въргалям и търкалям на куп!И в яйцата го пляснах на куп  Joy !Стават си истински пилешки хапки!Време на приготвяне 10 мин,5 мин да отворя киселите краставички за гарнитура и един айран!  chef Много вкусно за 15 мин !Опуших цялата кухня и хол ,защото са свързани  Joy и омазах сума съдове!Проветряването и изчистването на кухнята не влизат в 15-те минути ...... яденето също! Mr. Green

# 237
# 238
# 239
  • Варна
I Peych ми припомни една много лесна рецепта, която наподобява неговата за яйца и бекон на фурна. Става дума за http://kulinar.bg/%D0%9C%D1%8A%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D1%81-%D … _l.r_i.40593.html

Мъфините стават вкусни, но после миенето на тефлоновата ми форма е ужасссссс. Затова на дъното, под шунката, слагам хартия за печене и дишам спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт