Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 056
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря ви, момичета, и аз предполагам, че е от хормоните. Беба е ин витро и доста ме наблъскаха с хормони още преди да забременея. Интересно предната ми бременност също беше ин витро, а не си спомням да съм имала подобни проблеми. Но пък тогава ме стимулираха с други лекарства и с по- малки дози. Благодаря ви за съветите  Hug

# 556
Лейди, хайде бе момиче, виж какво става ще те настигнем и ще те минем тези в 31- ва седмица Grinning
Ще стискам до последно  Twisted Evil !

# 557
  • България
За плацентата в амбулаторния ми лист пише, че е по задна маточна стена, ляв кант 1 степен зрелост. Околоплодните води са в норма. Питах не е ли рано да е 1 степен - отговорът беше, че всичко е наред. На преглед съм чак след месец. Трябва ли да търся второ мнение?

# 558
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Според мен някой лекари под първа степен зрялост имат предвид нула от цитатът показан по-горе.
Моята докторка също каза че съм първа степен и всичко било наред.
Питайте лекаря си следващият път.

# 559
И при мен още на феталната морфология в 20 седмица беше 1ва степен, казаха ми, че всичко е наред. После и лекарката, при която се следя, отбеляза 1ва степен и в амбулаторния лист във 22ра седмица - също никаква индикация за проблем, каза, че всичко е наред и ще се видим след 4 седмици. Но определено нямаше предвид 0 степен, защото сестрата я попита каква степен да запише, 0 ли и д-р Герганова каза, е, 1ва.

Да допълня, аз намирам различна информация, от показаната по-горе за степените на зрелост на плацентата:
Източник: http://radiopaedia.org/articles/placental-grading

grade 0: <18 weeks
    grade I: 18-29 weeks
    grade II: >30 weeks
    grade III: >39 weeks

Последна редакция: нд, 28 фев 2016, 10:52 от Stitch

# 560
И моята плацента беше зряла, но родих месец по - късно.

# 561
Здравейте отново,
При Б може ли да се пият някакви лекарства за грип?
Имам темпер. 37.6 и кашлица, но не смея нищо да пия. Знаете ли някой сироп за сваляне на темпер. и за облекчаване на кашлицата?
Днес нямам възможност да отида на доктор, а най-рано във вторник. Някоя от вас лекувала ли е грип и с какво?
 Благодаря ви!

# 562
За плацентата в амбулаторния ми лист пише, че е по задна маточна стена, ляв кант 1 степен зрелост. Околоплодните води са в норма. Питах не е ли рано да е 1 степен - отговорът беше, че всичко е наред. На преглед съм чак след месец. Трябва ли да търся второ мнение?

Моят съвет е, за твое успокоение да потърсиш второ мнение. Стискам палци всичко да е наред.  Praynig

# 563
Amore, не знаеш дали е грип. Само парацетамол и то при по-висока Т, над 38 например. За кашлянето вземи някакви ментови бонбони или някой бабин компрес.
Четвърти път съм болна откакто съм бременна, просто баткото ми разказа играта ooooh!

# 564
И аз изкарах 4-5 вируса досега  #Cussing out . Два пъти слагах маска и да ви кажа имаше полза - скатах големия грип и един стомашен вирус. Не съм пила лекарства - само малко осцилококцинум, лукчета, прополки и два-три пъти си пръсках Тантум верде, когато не се търпеше болката в гърлото.

# 565
А нормално ли е да ми се спи следобед в 13 г.с.

# 566
  • София
А нормално ли е да ми се спи следобед в 13 г.с.
По всяко време ми се спеше Simple Smile Аз даже успях да заспя на 3D филм.

# 567
Здравейте отново,
При Б може ли да се пият някакви лекарства за грип?
Имам темпер. 37.6 и кашлица, но не смея нищо да пия. Знаете ли някой сироп за сваляне на темпер. и за облекчаване на кашлицата?
Днес нямам възможност да отида на доктор, а най-рано във вторник. Някоя от вас лекувала ли е грип и с какво?
 Благодаря ви!
  прополки с витамин Ц и акооо вдигнеш по висока темп.чак тогава парацетамол. Аз още в 14гс имах тези проблеми и прополките вършат страхотна работа,но все пак иди на лекър.

# 568
Ще пробвам и прополките докато във вторник отида на лекар.
Благодаря ви  Hug

# 569
Лейди, колкото и да не ми се вярваше явно наистина батковците носят от градината. Надявам се да се свършва вече, че бременна и болна е ужасно!

Общи условия

Активация на акаунт