Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 043
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Мамита,от вчера усещам много силно напрежение и тежест придружени с тъпа болка точно отдолу,не е в корема а все едно в влагалището като при цикъл ?  В 29 седмица съм на какво се дължи това ? Забравих да отбележа,че това чувство е повече докато съм права .  newsm78

# 586
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Най-вероятно ти се разширава таза, но звънни и на лекарят си за всеки случай.  Peace

# 587
  • София
Утре ще и се обадя ама сега с сън няма да ме лови... Дано не е решила беба да излиза по рано предвид по рано узрялата плацента newsm78

# 588
Мами, моля кажете мнение. От седмица съм със жълтеникаво зацапване, но от вчера стана доста обилно много тъмно жълто течение. Днес бях на док, сърцето бие, бебо е добре и ми езеха вагинален секрет но ще стане в понеделник. Имам и болки ниско долу от вчера. Не са много силни но са много ниско. Пия от месец утрогестан и но шпа....дали това течение няма да навреди на бебо? В 11 седмица съм Sad

# 589
  • София
ilceto, най-вероятно е от разширението на таза.
Аз бях с ниска плацента. Първите 5м ме болеше, заради ниската плацента, а последните - заради разширението на таза. Само към края на 6ти месец ми спряха болките и тогава си позволихме няколко забранени неща - пътуване и секс Simple Smile
За ваше успокоение - гинеколог. Предполагам можете да пиете Но-шпа, но след консултация с лекар.

mishkata77, нищо не мога да кажа за течението. Изчакайте резултатите.

# 590
Да не би да е от настинка? newsm78

# 591
mishkata77

Ще ви изпишат глобули за течението най - вероятно. Не се тревожете.

За болките повече лежане и споделете с док, може да ви увеличат лекарствата.

# 592
Мами, моля кажете мнение. От седмица съм със жълтеникаво зацапване, но от вчера стана доста обилно много тъмно жълто течение. Днес бях на док, сърцето бие, бебо е добре и ми езеха вагинален секрет но ще стане в понеделник. Имам и болки ниско долу от вчера. Не са много силни но са много ниско. Пия от месец утрогестан и но шпа....дали това течение няма да навреди на бебо? В 11 седмица съм Sad

Изчакай секрета. Бебето е достатъчно добре защитено /това е лекарско мнение/ така, че не се притеснявай, течението няма да му навреди. Дано всичко да е ок от гледна точка на инфекции и т. н. Но те съветвам, ако болките се засилят и усетиш нещо не както трябва отиди пак. Нищо, че са празници - на спешен кабинет. Но според мен ще ти изпишат глобули. Стискам палци  Hug

# 593
Здравейте дами,

чета отскоро темата, тепърва влизам в 9 гс, освен нормалното гадене, драстично нарастване на гърдите и общото неразположение, което огромна част от нас имаме, снощи в главата ми изникна един доста притеснителен въпрос. Та, имам куче, което има кученца-бебета, сетих се, че всяко паленце в бебшка възраст има глисти, майката почиства след тях, което автоматично означава, че и тя има глисти, според мен. След няколко дни им предстои вътрешното обезпаразитяване, но не ми дава мира, че може и аз да имам глисти, все пак галя и си играя с бебета и си гушкам кучето. Опитвам се да спазвам добра хигиена, като всеки път си мия ръцете, почиствам и т.н, но знам ли кога може да съм пропуснала. Опасно ли е да се хванат глисти по време на бременност? Има ли опасност за бебето? Аз не усещам различен от дискомфорт от бременните симптоми, но знам ли. Какви са симптомите за глисти.
Може и да ви се струва налудничаво, но се притесних! АГ-то ме попита за домашни животни и й казах, че имам куче с малки кученца на един месец, но тя не отреагира.
Определено ще изчакам резултата от обезпаразитяването на всички кучовци и ако има сигурно ще си направя изследване.
Благодаря предварително!

# 594
Тези малки кученца имат ли контакт с други животни, освен майката, ако тя е обезпаразитена, не би трябвало да ги е заразила. Личната хигиена е достатъчна да те предпази, ако все пак имат проблем, не ги целувай, мий си ръцете.
Нормално е докато сме бременни и с малки деца, да се психясваме малко на такива теми. И аз съм била така, а като се сетя като дете колко бездомни котенца и кученца съм прибирала и прегръщала.
Питай АГ да ти даде направление за такива изследвания, аз мисля че с миналата бременност правих, защото уж било задължително. А сега скоро правих за здравна книжка, не са скъпи, ако решиш да си го направиш сама.

# 595
Благодаря момичета, поуспокоихте ме. Надявам се това течение да не е нещо лошо. Sad

# 596
  • Сандански
Момичета, получих страшна гастритна криза. Чудя се дали мога да пия Но-Шпа, в 38 с. и 3 дни съм. Безопасно ли е за бебо сега? Друго не се сещам, което мога да пия при криза. Sad

# 597
Можеш да пиеш, но ще помогне ли? Вече си на финала и е разрешено да се пият повече неща, но само лекар може да каже какви. Няма ли с кой да се консултираш?

# 598
Тези малки кученца имат ли контакт с други животни, освен майката, ако тя е обезпаразитена, не би трябвало да ги е заразила. Личната хигиена е достатъчна да те предпази, ако все пак имат проблем, не ги целувай, мий си ръцете.
Нормално е докато сме бременни и с малки деца, да се психясваме малко на такива теми. И аз съм била така, а като се сетя като дете колко бездомни котенца и кученца съм прибирала и прегръщала.
Питай АГ да ти даде направление за такива изследвания, аз мисля че с миналата бременност правих, защото уж било задължително. А сега скоро правих за здравна книжка, не са скъпи, ако решиш да си го направиш сама.

Благодаря  bouquet  Да, много точно казано, домашно куче си е и единственото животно около палетата. Няма да изтрещявам, ще изчакам обезпаразитяването и предполагам, че всичко ще е ок.

# 599
Здравейте момичета!!! Поста ми е до момичетата в Бургас. Трябва да си занеса резултатите до някоя лаборатория, та въпроса ми е къде има лаборатория в кк Славейков? Благодаря Ви

Общи условия

Активация на акаунт