Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 249
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
здравейте скъпи мами имам малко странни въпроси вече съм в 17 гс. на 19.09.2015г. беше първият ден на последната ми М.на 21,24,28.09 и 01,10,10.10 съм имала контакти с партньора ми,но тук идва въпроса на 19.10 си направих тест и ми поакза бледа  EFP на 21.10 бях на лекар и тя ми каза,че ембриона е на 5 седмици и видеозона показа 5w2d.според мен е невъзможно да е на толкова защото считано от 19.09 на 5 седмици се пада да е на 24.10 доста нелогично или трябва да съм имала много ранна овулация.най-странното е,че не сме усетили изобщо кога е станало уж не беше свършвал в мен а ето че вече съм в 17 седмица.въпросът ми е имате ли идея защо видеозона показва че е на 5w2d.и кога според вас съм заченала.да добавя че имах контакт с бившия ми пиятел на 11.10 с презерватив но лекарката го изключи като фактор за предолагаем баща,защото бебето било на 5 седмици......... newsm78 благодаря предварително

# 91
здравейте скъпи мами имам малко странни въпроси вече съм в 17 гс. на 19.09.2015г. беше първият ден на последната ми М.на 21,24,28.09 и 01,10,10.10 съм имала контакти с партньора ми,но тук идва въпроса на 19.10 си направих тест и ми поакза бледа  EFP на 21.10 бях на лекар и тя ми каза,че ембриона е на 5 седмици и видеозона показа 5w2d.според мен е невъзможно да е на толкова защото считано от 19.09 на 5 седмици се пада да е на 24.10 доста нелогично или трябва да съм имала много ранна овулация.най-странното е,че не сме усетили изобщо кога е станало уж не беше свършвал в мен а ето че вече съм в 17 седмица.въпросът ми е имате ли идея защо видеозона показва че е на 5w2d.и кога според вас съм заченала.да добавя че имах контакт с бившия ми пиятел на 11.10 с презерватив но лекарката го изключи като фактор за предолагаем баща,защото бебето било на 5 седмици......... newsm78 благодаря предварително

По това, което си написала, най-вероятно е да се е случило на 01.10, според мен. УЗ не показва сам възрастта на ембриона - лекарят трябва да го измери на дължина и тогава машината изчислява. Понеже става дума за части от милиметри, грешка винаги е възможна при измерването.

# 92
Сега имам бебок на 1 годинка и два месеца,и дъщеричка на 6г.Голяма ми дъщеричка съм я родила със секцио в Чехия,а малкия в България и пак със секцио.До колкото знам трябва да имам период от минимум 1г.и 6месеца за да зарастне операцията ако реша да имам още едно.На мене тука в БГ.никой доктор не ми е казал колко време трябва да мине.Ако някой има повече инфирмация ще се радвам да я сподели с мен.Благодаря Simple Smile
Препоръчват поне 2 години да има между операциите

# 93
мами колко дни допускат в България да преносиш бебето  Shocked

Последна редакция: вт, 19 яну 2016, 22:54 от Nerinka

# 94
  • Телиш/Плевен
мами колко дни допускат в България да надносиш бебето  Shocked
Вероятно имаш предвид "да преносиш бебето". Peace Около седмица-две, но зависи от конкретния случай. Следят се тонове на бебето, ниво на околоплодните води, степен на зрялост на плацентата и разни други показатели и така се преценява. Аз преносих с един ден и ми предизвикаха раждане, тъй като околоплодните води бяха намалели доста.

# 95
Аз преносих 9 дни и накрая ме оперираха. Мисля че след 7 дни те приемат в болницата и вече се решава какво и кога. Поне на мен така ми обясни моята АГ.

# 96
Според мен переносването е излишно!

# 97
  • Телиш/Плевен
Според мен переносването е излишно!
Не разбирам в какъв смисъл е излишно. newsm78
Все пак терминът се изчислява на база 28-дневен менструален цикъл с овулация на 14-тия ден. Ако цикълът е по-дълъг и овулацията е по-късно, нормално е плодът да изостава в развитието си и съответно в деня на термина все още да е по-назад. В такъв случай е нормално и лекарите да изчакат още време. Това според мен не само не е излишно, ами е и препоръчително. Peace

# 98
А с 3,5,7 или 10 дни какво ще стане? Бебето няма да порасне кой знай колко, след като е влезнала в 9-ти месец?

# 99
  • Телиш/Плевен
А с 3,5,7 или 10 дни какво ще стане? Бебето няма да порасне кой знай колко, след като е влезнала в 9-ти месец?
Ами понякога чакат и повече от 14 дни. Peace Пак да кажа, че всичко е до конкретен случай и се решава за него. Да, за една жена ще е излишно, за друга ще е важно да се изчака още някой и друг ден. Не може да се обобщава за всички. Това е преценка на лекарите, те виждат как се развиват нещата и могат да преценят кога да преминат към родоразрешение.

# 100
Да. Съгласна съм, но да не се чака прекалено дълго, това исках да кажа.

# 101
  • град-държава
Момичета, може въпросът ми да не е съвсем за тази тема, но искам да попитам откога започнахте да пазарувате за бебето и изобщо за раждането?
Не съм суеверна по принцип, но не съм купила и един чорап. Харесала съм основните необходими неща, но все отлагам. Забранила съм също на баби, приятелки и пр. да купуват каквото и да е.
Миналия ден стоим с майка ми в кафенето на болницата, докато изчаквахме АГ и тя гледа един рафт с бодита и отбеляза, че поне от болницата са подготвени за такива като мен... Laughing
Та кога започнахте с пазаруването?

# 102
5 месец  Grinning

# 103
Аз от третия взех да купувам до седмия имах всичко за бебето даже и е повече :-*

# 104
  • Бургас
здравейте скъпи мами имам малко странни въпроси вече съм в 17 гс. на 19.09.2015г. беше първият ден на последната ми М.на 21,24,28.09 и 01,10,10.10 съм имала контакти с партньора ми,но тук идва въпроса на 19.10 си направих тест и ми поакза бледа  EFP на 21.10 бях на лекар и тя ми каза,че ембриона е на 5 седмици и видеозона показа 5w2d....
Не разбирам въпроса. При ПРМ 19.09., 19.10. си е точно  5г.с.

Общи условия

Активация на акаунт