Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 202
  • 734
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте отново. Утре ми беше часа при доки но днес на обяд прокървих. Първо кафяво после тъмно червено. Веднага отидох при лекарката ми тя видя бебето пиказа ми го на ехографа, но и видя отлепване на плодния сак и то не малко. Веднага ме приеха в болницата и сега съм на лежане и утрогестан 3×2. Сложиха ми и инжекция но шпа. Продължих да кървя сега е по слабо.
Моля ви, ако ви се е случвало, кажете ми....има ли шанс? Направо не съм на себе си. Имам чувството че загубих и симптомите които имах Sad
Успокой се под наблюдение си стискам палци всичко да е ОК!В коя седмица си какво казват лекарите?

# 196
mim29 От толкова малко нищо няма да ти стане. Не се притеснявай Simple Smile

ilceto Освен за олио за друго не се сещам.

А аз не знам сега вечерта 1 или 2 хапчета изпих от фолиевата киселина и съм се шашнала и аз дали ако са две няма да е проблем  Money ?

# 197
Спокойствие ти трябва. Стискам палци и аз.пиши утре като кажат как е бебето , а то ще е добре!

# 198
  • Телиш/Плевен
А аз не знам сега вечерта 1 или 2 хапчета изпих от фолиевата киселина и съм се шашнала и аз дали ако са две няма да е проблем  Money ?
Не е проблем, спокойно. Peace

# 199
Здравейте мили мами в първата седмица на 5 месец съм и от 2 дни забелязвам подуване в глезените,ръцете и малко в лицето.мисля че е прекалено рано за такова подуване предполагах че е след 6 месец.в понеделник съм при лекарката за албумин. Дано всичко е наред,но при вас кога се случи защото много ми притеснява това ранно подуване

# 200
Здравейте нали между 11-13 гс се прави ранен биохимичен скрининг. Още не съм се записала на ЖК, но искам да не изпусна прозореца. Мога ли да отида в някоя лаборатория и да си направя съответното изследване? Знам, че се взима кръв просто. Някой знае ли как се казва съответният тест. Разглеждах ценоразписа на няколко лаборатории, но не го разпознава нещо.

Това намерих, дали е то?

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 18:37 от faifai

# 201
Освен кръвния тест се прави и екографско изследване (т.нар. ранна фетална морфология). Второто изследване е по-важно, кръвния тест е просто статистика. Цената е обща за двете - около 100 лв. Въпросното кръвно изследване се прави на много малко места - виж ето тук:
http://genetika.maichindom.com/за-пациенти/биохимичен-скрининг/
Коригирам поста - БХС вече се поема от ЗК и е безплатен.

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 22:31 от Анонимен

# 202
  • Пловдив
Здравейте нали между 11-13 гс се прави ранен биохимичен скрининг. Още не съм се записала на ЖК, но искам да не изпусна прозореца. Мога ли да отида в някоя лаборатория и да си направя съответното изследване? Знам, че се взима кръв просто. Някой знае ли как се казва съответният тест. Разглеждах ценоразписа на няколко лаборатории, но не го разпознава нещо.

Това намерих, дали е то?

А защо не говориш с АГ който ще ти следи бременността?.Моето АГ ме вика след 10 дни, тъкмо ще съм в 11г.с.и каза до тогава да реша ще го правим ли това изследване.Като цена каза 60лв,а аз също все още не съм записана за Ж.К.Тази седмица ще си взимам направление от л.л,за да ме запише АГ.Според мен е най-добре да говориш с него вместо да ходиш по лаборатории,но ти си решаваш. Късмет и лека Б.

# 203
Здравейте, при изписан прогестан вагинално, прави ли се миробиология? Дали няма да даде отклонения в резултата?

# 204
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E

Това намерих, дали е то?

БХСто може да се направи до края на 13та седмица (т.е. 13с и 6д.) Не е нужно да те пращя някой лекар. Прави се ехография и след това ти взимат кръв.
В момента в Майчин дом кръвното изследване е безплатно (спечелили са някаква субсидия). Трябва да си платиш само ехографа. Него можеш да го направиш или там(цената е 45лв), или в друга клиника, която прави ранен скриниг, но не по-рано от 2 дни преди да ти вземат кръв.  Peace

# 205
Ами не съм избрала АГ още. Късно разбрах за бременността. Родих през февруари 2015 и изобщо не ми дойде цикъла, нямах и много симптоми. Накрая като си направих тест, отидох при случайно АГ в близка до жилището поликлиника за потвърждение. Каза че съм вероятно в 10гс вече, но не можел да ме запише за ЖК. Просто искам да се следя сега при някой близо до нас, че предишният АГ беше на много далечно и неудобно място, а сега и с малко бебе... Та със закъснение си взех направление от ЛЛ за бременността, но сега не съм в града да издиря някое друго АГ в близката поликлиника и не ми се искаше да пропусна прозореца. А пък в София каквото и да се опита да си запише човек, дават час седмици напред.
Изобщо... голяма обърквация. Simple Smile

ПС Сега разгледах, че в Майчин дом няма нужда от записване, така че супер.
Благодаря на всички!

Последна редакция: сб, 30 яну 2016, 10:50 от faifai

# 206
Здравейте момичета, нова съм тук първа бременност ми е термина ми е на 11 август, страшно много ми се гади и нищо не ми се яде! малко ми е притеснено и да ви попитам на вас правиха ли ви изследвания за рубеола на мен да и ми казаха антителата са в нормата но са малко и не са сигурни дали съм ваксирана или съм я карала и сега ще правя още изследвания

# 207
Здравейте мамчета,
Искам да попитам : при ЧХГ 1987.000 нормално ли е да не се види плоден сак? Шести ден от закъснението ми е.

# 208
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Много е рано да се види каквото и да е според мен.

# 209
  • София
Здравейте мамита Simple Smile Бременна съм в 24-та седмица и имам страшно много коластра  Confused Какво да правя трябва ли да я стискам,да я стимулирам или не ?  Hug

Общи условия

Активация на акаунт