Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 205
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
а как прецени, че не са добри? на мен ми изглеждат ок.
по принцип е хубаво да ги види и ендокринолог...освен лекаря, който те е изпратил Simple Smile
жалко, че не са ти пуснали и ИРИ

# 181
Lady, когато разбрах, че съм бременна отидох при ЛЛ каза, че съм освободена от такса, после на женска консултация пак. Лабораторията бяха първите, които ми взеха, ок практика им е, ама касата не им ли плаща по моя талон? Не могат да си покрият стотинките за спринцовки и епруветки от парите, които ще получат?!
 В нета има много калкулатори занизчисляване на майчинство, най-точно, обаче е в сайта на НОИ с ПИК.

# 182
Благодаря за отговорите относно глюкозотолерантния тест, момичета. Днес го направих и за съжаление не са добри резултатите и ме е яд, че съм загубила толкова време. Резултатите са: 4,31 на гладно, 10,11 след един час и 8,75 на втория час. Сега какво следва - консултация с ендокринолог ли? Sad

Моето изследване от последния път е със следните резултати. На гладно 4,61, след един час 9,54 и след два часа 8,27. Лекарят ми каза, че са в норма, но са на горна граница и трябва да спазвам строга диета. Не се притеснявай излишно, а веднага отиди на ендокринолог. Успех.

Последна редакция: чт, 28 яну 2016, 18:08 от Pepich

# 183
Момичета аз имам едно питане.
По време на бременност колко дни болничен ми се полага? Вчера като ходих на ЖК си поисках болничен и акушерката като сметна дните ми каза, че няма да ми стигнат до края и ще трябва да има прекъсване с отпуска или да вляза в болница. Аз не искам нито едно от двете. Вече съм в 17г.с. и ми стана странно как така не ми стигат дните за болничен до края на бременността.

# 184
  • Сандански
bridzit, Pepich, благодря ви, поуспокоихте ме. Simple Smile bouquet

# 185
Здравейте. Цикъла ми закъснява с 7 дни и вчера посетих гинеколог, но не се вижда нищо. Днес си направих кръвен тест който е с резултати 31,07 IU/I и искам да попитам това положителни стойности ли са ?

# 186
Lady, когато разбрах, че съм бременна отидох при ЛЛ каза, че съм освободена от такса, после на женска консултация пак. Лабораторията бяха първите, които ми взеха, ок практика им е, ама касата не им ли плаща по моя талон? Не могат да си покрият стотинките за спринцовки и епруветки от парите, които ще получат?!
Не е въпрос на практика, Зои, просто ЗК освобождава от такса определена група пациенти, но не покрива тази част от изследванията. В лабораторията за вземането на биологичен материал се плаща еднократна сума, определена от самата нея. Тази цена, независимо от броя на изследваните показатели, не може да бъде по-висока от 2 лв.!

# 187
  • Телиш/Плевен
Здравейте. Цикъла ми закъснява с 7 дни и вчера посетих гинеколог, но не се вижда нищо. Днес си направих кръвен тест който е с резултати 31,07 IU/I и искам да попитам това положителни стойности ли са ?
Отговорили са ти вече в другата тема, че е положителен. Честито! bouquet
При гинеколог ще се види нещо след поне десетина дни закъснение (а и малко повече).

# 188
  • град-държава
Cutie_Honey, не се притеснявай - средата си. Според моята осведоменост, твоите резултати не показват гестационен диабет, но има нарушение, което трябва да контролираш с адекватно  хранене.
Моите резултати бяха 5.03, 8.63, 7.58,
като това беше най-високата КЗ на гладно, която ми е излизала от началото на бременността и много се ошашках. Но след консултацията с ендокринолог и напътствията, успокоих топката.
Направи си консултация задължително, ще ти обясни как да се храниш и всичко ще е наред.
Както ти казах от хляб и подобни най-много се качва захар, но и аз например днес съгреших с една част от пица.  Laughing Разбира се трябва да забравиш изобщо за простите въглехидрати.
Не се притеснявай - ендокринолог и ще видиш, че всичко ще е наред.

# 189
Здравейте отново. Утре ми беше часа при доки но днес на обяд прокървих. Първо кафяво после тъмно червено. Веднага отидох при лекарката ми тя видя бебето пиказа ми го на ехографа, но и видя отлепване на плодния сак и то не малко. Веднага ме приеха в болницата и сега съм на лежане и утрогестан 3×2. Сложиха ми и инжекция но шпа. Продължих да кървя сега е по слабо.
Моля ви, ако ви се е случвало, кажете ми....има ли шанс? Направо не съм на себе си. Имам чувството че загубих и симптомите които имах Sad

# 190
  • София
Моля помагайте. Днес бях на БХС. На ехограаф всичко изглежда добре. Сега ми излезнаха някакви резултати от кръвните и много се притесних. Не мога да ги разчета. Няма референтни стойности. Пише само:
PAPP-A 7058 mIU/l
free BhCG 19.1 IU/l
Или ме насочете къде да попитам. В 11г.с. + 2 дни съм.

# 191
Здравейте,момичета!
Да ви попитам на някоя от вас вземан ли е цервикален секрет в 16-18 г.с?

# 192
  • Пловдив
Здравейте момичета, може да ви се стори смахнат  въпросът ми, но не ми дава мира. Бях прегладняла и набързо си отрязах филийка хляб и кашкавал, но по едно време усетих  на един от залците вкус на плесен, имало е на кората и аз не съм го видяла. Бях чела, че мухълът по храната е вреден и особено много за бременните, та доста се притесних.... Дали има някакъв риск?

# 193
Моля помагайте. Днес бях на БХС. На ехограаф всичко изглежда добре. Сега ми излезнаха някакви резултати от кръвните и много се притесних. Не мога да ги разчета. Няма референтни стойности. Пише само:
PAPP-A 7058 mIU/l
free BhCG 19.1 IU/l
Или ме насочете къде да попитам. В 11г.с. + 2 дни съм.
Ето в тази тема момичетата са по-компетентни :
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=886413.msg32422384#new

# 194
  • София
Мaмитa помaгaйте.. Преди мaлко вaрих водa дa готвя и трябвaше дa отцедя водaтa от тенджерaтa..Незнaм кaкво стaнa но си зaлях пръстите с врялaтa водa и aдски боли сaмо студенa водa помaгa..Кaжете кaкво дa прaвя ?

Общи условия

Активация на акаунт