Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 160
  • 734
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Орален глюкозо - толерантен тест е изследването за гестационен диабет.
10-12 часа не трябва да се приема храна.
Дава се венозна кръв за серумна глюкоза на гладно, след което се изпиват 75гр глюкоза на прах разтворена в 300мл вода. Два пъти през 60мин се взима периферна кръв(от пръста) и се прави захарен профил.
Изследването не е приятно и от личен опит не съветвам да се ходи сам на него. Въпреки, че през цялото време се избягват движения е добре да има някой близък - има голяма вероятност за прилошаване.
Благодаря!  Simple Smile

# 316
Момичета, имам нужда от помощ. Не живея в България, но ще се прибираме март месец и искам да се видя с гинеколог. Но искам да е някой много много добър и изпитан, понеже има важни неща, които ме интересуват, а тук не получавам нужната информация. За София става въпрос. Благодаря предварително  bouquet

# 317
Орален глюкозо - толерантен тест е изследването за гестационен диабет.
10-12 часа не трябва да се приема храна.
Дава се венозна кръв за серумна глюкоза на гладно, след което се изпиват 75гр глюкоза на прах разтворена в 300мл вода. Два пъти през 60мин се взима периферна кръв(от пръста) и се прави захарен профил.
Изследването не е приятно и от личен опит не съветвам да се ходи сам на него. Въпреки, че през цялото време се избягват движения е добре да има някой близък - има голяма вероятност за прилошаване.
Благодаря!  Simple Smile

На мен ми взимат и трите пъти кръв от вената, защото резултата от изследването бил най-точен.

# 318
  • град-държава
На мен в лабораторията ми казаха, че трябва следващите 2пъти да са от пръста, тъй като аз самата исках венозна, но отказаха.

# 319
  • Варна
  Аз сега се замислих за това изследване. Значи не трябва да съм яла и пила вода за първото взимане на кръв,а следващите? Питам защото пия един куп магнезий и желязо плюс витамини през 3 часа  #Crazy  Този ден дали ще трябва да не ги пия,или след първата кръв може? Нищо не ми обясниха за това изследване. Мислех,че само ще ми вземат кръв и ще си ходя.

# 320
  • град-държава
По време на изследването на мен не ми разрешиха вода и храна.
Аз ги пих след това и мисля, че тогава пропуснах една таблетка магнерот за деня. Отиди рано сутринта, два часа и малко трябва да си там.

# 321
  • Варна
  То при нас е с часове  Close  викат ме в 9.30 и лабораторията е в клиниката,иначе и аз си го помислих да отида по-рано,но ще се обадя по телефона да разпитам.

# 322
Момичета, имам нужда от помощ. Не живея в България, но ще се прибираме март месец и искам да се видя с гинеколог. Но искам да е някой много много добър и изпитан, понеже има важни неща, които ме интересуват, а тук не получавам нужната информация. За София става въпрос. Благодаря предварително  bouquet

Аз ходя в Токуда и съм доволна за сега, но часовете се записват с месеци напред. Чувам много добри отзиви и за клиника Щерев - не знам как е с часовете. А в Майчин дом знам, че д-р Дяволов бил страхотен. Прегледи има всеки вторник от 17:00 ч до 19:00 ч /май от 17 бяха/, отиваш и чакаш без предварително записан час. Затова е по-добре по-отрано да се отиде, че имало много чакащи за него.

# 323
И на мен ми искат да направя това изследване. То не се поема от здравната каса нали? Проблемът е, че сутрин ми се гади и понякога дори повръщам. И според мен няма да мога да изпия тази глюкоза. Веднъж си го правих, но не бях бременна. Но сега си мисля, че ще повърна.

# 324
Здравейте, не знам дали трябва да си задам въпроса тук, но не успях да намеря по-подходящо място. Бременна съм в 24 г.с., до сега  със съпруга ми водим нормален полов живот, но от 2 седмици насам и аз и той забелязваме, че съм по-тясна там долу. Дори усещам дискомфорт.... нормално ли  е това и така ли ще бъде до края. Това, което знам само, че  плацентата ми е малко по-ниска и в близост до цервикалния канал. Дали това и растежа на бебето имат връзка?

# 325
Ние отдавна не водим полов живот, защото още в началото изпитвах дискомфорт Sad

# 326
Момичета , от какво се развива гестационния диабет. Мисля , че прекалявам със сладкото и взех да се панирам. 11 г.с. съм .как мислите вие?

# 327
  Аз сега се замислих за това изследване. Значи не трябва да съм яла и пила вода за първото взимане на кръв,а следващите? Питам защото пия един куп магнезий и желязо плюс витамини през 3 часа  #Crazy  Този ден дали ще трябва да не ги пия,или след първата кръв може? Нищо не ми обясниха за това изследване. Мислех,че само ще ми вземат кръв и ще си ходя.

На мен ми казаха, че мога да пия само вода. Лекарствата си пих след като приключи вземането на кръв.

# 328
  • Сандански
Към момичетата с диабет или гестационен диабет - моля да ми препоръчат хубав глюкомер, тъй като с моя проблем с кръвната захар съм до никъде. Глюкозо-толерантният тест показа високи стойности на КЗ след 1 и 2 час (10,11 и 8,7 съответно). Правих след това изследване на гликиран хемоглобин - 5,5% е резултата и на IRI на гладно - 5 (реф. граници 2,5-25), което май успокои лекарят ми и ми каза, че само трябва да спазвам диета без сладко.   Не съм спокойна обаче, че това ще реши проблема. Спазвам диета без сладко, без картофи и ориз, едно ядене гледам да има към 30-40 г въглехидрати най-много.

Ще съм много благодарна, ако ме насочите какъв глюкомер да си взема. Другата седмица ще си правя КЗП (пак аз помолих лекарят, според него няма нужда  #Crazy ) Моля и за други насоки, ако се сетите, за да контролирам кръвната захар. Вече съм 36 седмица и няма време за бавене. Sad

# 329
Момичета искам да ви питам един въпрос:
Може ли два пъти секцио да ражда една жена и през колко време е позволено?

Общи условия

Активация на акаунт