Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 149
  • 734
  •   1
Отговори
# 345
  • в града на атомното слънце :)
Не питай тук компетентни майки, това е форум! Поискай мнение от още един-двама лекари и реши. Аз раждах секцио от шубе, макар че трима доктори ми казваха, че всичко е перфектно за нормално. Ти се консултирай, а пък после решавай, но да е твое решение, не щото платения ти доктор ще вземе пари от твоето секцио!

Права си! Ще потърся и второ мнение. Благодаря ти!

Имай предвид, че в последните години, заради частните практики на докторите, все по-често започват да предлагат секцио по еди какви си причини, защото така им е удобно да си направят графиците. Аз ще раждам секцио (36г, първа бременност), но по истински медицински причини. Иначе бих предпочела нормалното. Потърси и второ, и трето мнение.

# 346
Аз раждах секцио на 35г,поради седалищно предлежание на плода.Всичко мина като по вода,1.19 се роди дъщеря ми,аз в 1.40 вече бях с телефона и говорих.На сутринта се изкъпах и си взех детето при мен и до изписването така.Живеем със съпруга ми сами,никой за нищо не ми е помогнал,но аз категорично не съм търсила помощ.Та мисълта ми е ,че не бих си помислила за друго раждане освен секциото.Минава за 10 мин.цялата процедура.

# 347
Хубаво, ама жената иска 2 деца за 1 година и колкото и бързо да се възстанови след коремната операция матката има нужда от почивка, за да не си навлече сериозни проблеми. И аз съм раждала секцио и честно казано подобни описания как всичко минава мигновенно ме изумяват.

# 348
Ако иска две деца за 1 година или година и половина,тогава трябва да избере нормално раждане.При нормалното раждане възстановяването е много по-бързо в сравнение със секциото,но понякога е и много по-бавно.Малко ли са случаите с вътрешни и външни разкъсвания,когато с дни не можеш да си седнеш на дупето,или не можеш да отидеш по голяма нужда.Колко са случаите след нормално раждане жените да не искат да повторят.Мои познати,които са раждали нормално и след това секцио,казват,че секциото е за предпочитане хиляди пъти.Друг е въпроса и къде ще раждаш,дали в частна или държавна,но това е друга тема може би.

# 349
Nadya360, хубаво е да имаш собствен опит с нормалното раждане, за да се изказваш толкова страховито за него. Това "една приятелка ми каза" е несериозно и е тъпо да плашиш бъдещи майки. Ако беше толкова опасно, нямаше да сме създадени от природата да раждаме така.
Аз съм раждала нормално и не съм почувствала нито за миг болка. Сутринта ми изтекоха водите, на обяд родих, а след обяд бях изкъпана и се чувствах отлично. Въпреки това сега се замислям дали да не обсъдя с лекаря възможността секцио. Отделен е въпроса, че няма да ми позволят, ако всичко върви добре до края. И може би ще е по-добре. Все пак секциото е операция и като всяка такава, има своите рискове.

А относно възраста и секциото-не смятам, че годините сами по себе си са предпоставка една жена да не може да роди нормално.

# 350
В никакъв случай не искам да плаша бъдещите мами,да малко страшничко се изказах,за което моля да ме извинят.

# 351
Ида, правиш забележка, ама и ти го написа като виц- "не почувствах нито за миг болка". Супер обнадеждаващо за всички бъдещи родилки Simple Smile

# 352
Ида, правиш забележка, ама и ти го написа като виц- "не усетих и за миг болка". Супер обнадеждаващо за всички бъдещи родилки Simple Smile

Zoι, къде видя виц? Не съм усетила нито за една секунда да ме боли-не съм усетила контракция, нито напъни, нито нищо. Бях с епидурална упойка. Искаш да излъжа и да кажа, че ме е боляло, ли? Ми съжалявам, не мога.

# 353
Ида, правиш забележка, ама и ти го написа като виц- "не почувствах нито за миг болка". Супер обнадеждаващо за всички бъдещи родилки Simple Smile
По-добре да прокламираш естественото раждане като безболезнено, отколкото секциото. Аз се ужасявам, че трябва да раждам секцио, защото знам какво е и недоумявам как някой си го предписва доброволно.

# 354
Lady, какво му недоумяваш, избрах си го доброволно, а и всички близки покрай мен, мина добре. Няма да казвам, че е 10 минутна процедура, но не беше някакъв кофти спомен. Сега съм напълно спокойна и за второто.
 Изобщо не искам да залитам в тема за или против, но нито секциото е толкова ужасно, нито нормалното е без грам болка.
 Упойка, до колкото си спомням се слага след 5 см. разкритие, голяма късметлийка до тогава грам да не заболи newsm78

# 355
Lady, какво му недоумяваш, избрах си го доброволно, а и всички близки покрай мен, мина добре. Няма да казвам, че е 10 минутна процедура, но не беше някакъв кофти спомен. Сега съм напълно спокойна и за второто.
 Изобщо не искам да залитам в тема за или против, но нито секциото е толкова ужасно, нито нормалното е без грам болка.
 Упойка, до колкото си спомням се слага след 5 см. разкритие, голяма късметлийка до тогава грам да не заболи newsm78
Zoi,това беше и моята идея,но ти се изрази по-добре!В крайна сметка всеки да ража както иска и като прецени за добре! Господ да ни пази и благополучен финал за всички мами!

# 356
Разбира се, всеки да ражда както иска, винаги ме е дразнила темата, защото няма две еднакви жени, съответно раждания.
 Да дойдат живи и здрави децата ни и ние покрай тях, а пък как, си е или личен избор, или такъв на обстоятелствата Wink

# 357
Ами операция е затова недоумявам. Лично мен ме е страх, има си рискове. Аз също отдавна нямам желание да споря по темата - за и против. Просто мнение от рода - лягайте под ножа, няма болка и нищо страшно са ми неприятни.

# 358
Lady, нямаш ли вариант да пробваш нормално сега?
 Това с изборът знаеш защо се получава, защото е планувано и не го виждаш, и усещаш.

# 359
Lady, нямаш ли вариант да пробваш нормално сега?
 Това с изборът знаеш защо се получава, защото е планувано и не го виждаш, и усещаш.
Имам, разбира се. Но ако бебето е със същите размери или по-голямо има вероятност да се получи същото - цял ден мъки и накрая секцио. Така или иначе при мен нищо не е планирано - ще се мисли в движение.
Както и да е, не искам да съм крайна, наистина всеки си има глава на раменете и най-вече лекар, на който има доверие, така че спорът е излишен  bouquet .

Общи условия

Активация на акаунт