Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 145
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
Няма спор, поне не от наша страна. Ей, този вариант е най-кофтия, цял ден мъки и накрая секцио, но поне ти дава поглед и върху двете.

# 361
Zoι, аз също не съм спорила, казах как е било при мен, ти каза, че разправям вицове.
А ти уж нямаш против кой как да ражда, но в последния ти пост пак изкривяваш представата за нормалното раждане. Излиза, че то непременно е цял ден мъки. А това съвсем не е така. Както естественото може да е лесно и безболезнено, така може да е и трудно. Същото важи и за секциото.
Всеки да ражда по начина, който го кара да се чувства добре. За-против, няма много смисъл.

# 362
Я, прочети по-нагоре Lady какво е написала за мъките!  Wink

# 363
Прочетох я. А сега прочети и малко преди това какво аз съм написала за мъките.
Но ти каза, че моето е виц, а нейното прие като съвсем естествен развой на нормалното раждане.
От което излиза, че подкрепяш секциото като единствена опция. В което няма лошо, това си е твоя избор, но не е коректно за бъдещите майки, които ще раждат за първи път, да им се насажда, че непременно едното е едва ли не детска игра, а другото кански мъки. Ти сама мисля, че каза, че за всеки си е индивидуално, няма две еднакви раждания.

# 364
Да се включа и аз. Първото ми раждане беше нормално, за шест часа родих, без упойки или друго намаляващо болката. Да болка има, когато няма медикамент, който да я намали, но не е нещо непреодолимо. Казвам го не за да се заяждам, а защото имаме двата полюса с упойка и с усложнение. Просто исках да дам и средния вариант.

# 365
Ида, сори, обаче на заяждане ми отива и ще ти отговоря за последно.
 Ти написа, че не си усетила грам болки, е извинявай, но си първата жена, която чувам да го казва, затова го нарекох виц. Това, което писа Lady си е точно така, дълго, безуспешно раждане, което накрая завършва секцио. Нито една жена не познавам минала през това да каже, че е било ок или дори умерено, а баш мъки.
 Това, че имам мнение, не означава, че се бъркам в нечий избор. И последно това е форум и всеки може да споделя каквото желае, а другия да чете избирателно. Смешно ми е, че бих наплашила някоя бъдеща майка. Всяка такава чете и се информира и повярвай ми е прочела доста по-цветущи разкази.

# 366
Момичета, темата е за бързи въпроси и отговори, а не секцио vs нормално раждане.
Споразумейте се, че всичко е индивидуално  Peace

# 367
Zoι, аз съм в този форум от много отдавна и знам, че всеки има право да казва/чете каквото иска.
В една друга за мен интересна тема, в която за съжаление(или щастие) нямам какво да напиша, та само чета, съм прочела и всеки един твой пост. Там също отъждествяваш всеки, който не споделя твоето мнение, като човек, който се заяжда с теб. Явно хормоните от бременността те правят по-сприхава и се надявам да ти мине след като родиш. Понеже за мен е много изморително и ненужно да се обяснявам на някой, че не се заяждам с него, а чисто и просто мнението ми е различно.
И относно начина на  раждане- също става банално. Не познаваш, не значи, че няма. Аз пък познавам две, които не изпитаха никаква болка, а дори нямаха и моята екстра-епидурална упойка. Сто пъти се каза-различни хора, различни раждания. Всеки може да прави с тялото си каквото намери за добре.
Спирам, че изобщо не  е за това темата.

# 368
Момичет, стига сме се карали,това е безмислено,всеки е прав за себе си.Аз пък искам да кажа,че от всичките мъки терзания най-важен е крайния резултат.Дай Боже да си гушнем живи и здрави бебоците и всичко ще забравим!Днес се очертава страхотен ден,пожелавам ви много приятни разходки и хубави емоции!

# 369
Малко глупав въпрос, ама може ли да има гадене в 4-та гестационна?

# 370
Малко глупав въпрос, ама може ли да има гадене в 4-та гестационна?

Предполагам, че да...

# 371
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Абсолютно може.  Peace

# 372
Може да ти се гади, аз бях така, дори повръщах

# 373
Здравейте, мами. Преди 3 седмици писах- бях с много отлепен плофен сак, но след престой в болница и нон стоп лежане и до днес - сакчето се залепи почти. Сега ме притеснява че загубих всички симптоми. Пия утрогестан в голему дози -3*2 и но шпа. Имах леки болки и на прегледа миналата седмица док ми каза че всико е наред, имаме сърчице и болките са от разрягане. Но от 4 дена нямам никакви болки, почти не ми се гади, напрежението в гърдите изчезна, само зърната са леко болезнени при допир. Следващия преглед е другара седмица и не искам да ставам параноична....но дали е нормално? Имам и силно жълто течение, но от вагиналния всичко е ок. Как мислите? Дали бебето е добре? На някоя от вас, случвало ли се е ? Sad

# 374
В коя г.с. си? По принцип по някое време и гаденето изчезва, и гърдите не болят толкова. Но пък щом е имало проблем с отлепен сак, аз бих отишла на един преглед за свое успокоение Naughty

Общи условия

Активация на акаунт