Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 138
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, мами. Преди 3 седмици писах- бях с много отлепен плофен сак, но след престой в болница и нон стоп лежане и до днес - сакчето се залепи почти. Сега ме притеснява че загубих всички симптоми. Пия утрогестан в голему дози -3*2 и но шпа. Имах леки болки и на прегледа миналата седмица док ми каза че всико е наред, имаме сърчице и болките са от разрягане. Но от 4 дена нямам никакви болки, почти не ми се гади, напрежението в гърдите изчезна, само зърната са леко болезнени при допир. Следващия преглед е другара седмица и не искам да ставам параноична....но дали е нормално? Имам и силно жълто течение, но от вагиналния всичко е ок. Как мислите? Дали бебето е добре? На някоя от вас, случвало ли се е ? Sad
Най-добре е наистина да се прегледаш по-рано.Не се притеснявай,стискам палци!

# 376
Здравейте, мами. Преди 3 седмици писах- бях с много отлепен плофен сак, но след престой в болница и нон стоп лежане и до днес - сакчето се залепи почти. Сега ме притеснява че загубих всички симптоми. Пия утрогестан в голему дози -3*2 и но шпа. Имах леки болки и на прегледа миналата седмица док ми каза че всико е наред, имаме сърчице и болките са от разрягане. Но от 4 дена нямам никакви болки, почти не ми се гади, напрежението в гърдите изчезна, само зърната са леко болезнени при допир. Следващия преглед е другара седмица и не искам да ставам параноична....но дали е нормално? Имам и силно жълто течение, но от вагиналния всичко е ок. Как мислите? Дали бебето е добре? На някоя от вас, случвало ли се е ? Sad

Наистина в един момент някои симптоми изчезват, но ако много се притесняваш отиди по-рано на лекар. Надявам се, че всичко с бебчо е ок, но щом няма болки не мисля, че има повод за притеснение. Успех П. П. Радвам се, че сакчето е почти залепено Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 фев 2016, 17:59 от Uvajenie

# 377
Здравейте Мами . В 9 г.с. съм , но не мога да спра цигарите още . Намалила съм ги , пуших преди по 2 кутии и половина а сега с една карам ден и половина . Ако  има някой , който до скоро е пушил и ги е спрял , моля дайте съвет  Cry Cry Cry

# 378
Здравейте мами  Heart Eyes Можеби задавам глупав въпрос, но все пак важен за мен. Имате ли идея, ако таткото пие лекарства, хормони и т.н, след полов акт, който приключва в мамито, дали може да навреди на плода? Единственото, което знам за мъжките герои по време на бременност е, че могат да предизвикат контракции.
Благодаря  bouquet

# 379
Здравейте Мами . В 9 г.с. съм , но не мога да спра цигарите още . Намалила съм ги , пуших преди по 2 кутии и половина а сега с една карам ден и половина . Ако  има някой , който до скоро е пушил и ги е спрял , моля дайте съвет  Cry Cry Cry

Здравей bambolina , аз лично в момента, в който разбрах, че съм бременна изпуших 2 цигари и ги спрях. Моят съвет  е да мислиш за създанието в себе си, а не за цигарите. Всичко е въпрос на воля, няма съвет или метод, който да ти помогне. Някои лекари твърдят, че спирането изведнъж е стрес за организма, но все пак нека да направим всичко възможно да родим здрави дечица!
Поздрави, успех и леко бременеене!

# 380
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Имаше си някъде тема за бременни пушачки ( мисля дори, че беше нещо като взаимопомощ), но през телефона не мога да си намеря търсачката.
Поразрови малко, може да ти е от полза  Peace

# 381

Аз пуших до преди да видя теста. Пуша от 15 години. Спрях ги, вече 4 месеца не пуша. Откакто спрях да повръщам, започнах да сънувам, че пуша по няколко наведнъж. От миналата седмица си върнах и кафето, така че зора е още по-голям, обаче аз съм инат. Приемам, че съм си дала тялото под наем за 9 месеца и после за още година докато кърмя. И послеееее......1 кана кафе и 1 стек цигари и никой да не ме търси докато не ги унищожа!

Със сина ми пуших по 1 цигара на няколко дни, бяха около 2-3 на седмица. До края пуших. После спрях от раз за година докато кърмих. Но тогава бях млада, сега доста повече се замислям за последствията.

# 382
Благодаря ви , че ми обърнахте внимание  . Мисля си за човечето в мен , но не мога и не мога да ги спра тези пусти цигари . Всички около мен пушат и е още по трудно . Но все пак благодаря , че ми отделихте време да споделите  Grinning Simple Smile

# 383
Не се тревожи!Аз съм в 9г.с.В началото на 7г.с. просто една сутрин всички симптоми бяха изчезнали.Веднага се разрових из нета-на повечето места пишеше,че рязкото изчезване на симптомите най-вероятно означава,че нещо с ембриона не е наред.И аз паника,веднага при лекарката.Слава Богу,всичко ни е наред.Лекарката каза,че изчезването на симптомите е нещо нормално,а не индикация за нещо лошо

# 384
На 15ти януари беше последен цикъл, предполагаемо зачеване 30 януари. Преди датата на цикъл започнаха болки в гърдите и чувсттвителност  на зърната и спазми ниско ( както всеки цикъл) и до сега си продължават. Трябваше да ми дойде на 13ти, но не дойде и направих кръвен и урин. тест и потвърдиха бременност. Спазмите в корема продължават, но гърдите тази вечер ме болят по-малко. Това трябва ли да ме притеснява, знак ли е че нещо става лошо? При вас  в ранна бременност случвало ли се е да намалява и усилва болката или драстично да намалее? Ходих днес при АГ но ми каза след няколко дни пак, защото се виждала съмнителна сянка но за да е по-сигурно пак след няколко дни и болките в гърдите намаляха няколко часа след това.

# 385
  • София
На 15ти януари беше последен цикъл, предполагаемо зачеване 30 януари. Преди датата на цикъл започнаха болки в гърдите и чувсттвителност  на зърната и спазми ниско ( както всеки цикъл) и до сега си продължават. Трябваше да ми дойде на 13ти, но не дойде и направих кръвен и урин. тест и потвърдиха бременност. Спазмите в корема продължават, но гърдите тази вечер ме болят по-малко. Това трябва ли да ме притеснява, знак ли е че нещо става лошо? При вас  в ранна бременност случвало ли се е да намалява и усилва болката или драстично да намалее? Ходих днес при АГ но ми каза след няколко дни пак, защото се виждала съмнителна сянка но за да е по-сигурно пак след няколко дни и болките в гърдите намаляха няколко часа след това.
Вероятно още е рано да се види. Можеш да си направиш кръвен тест за бременност и да го повториш след 48 часа. На този етап той ще ти даде най-точна информация за това, как се развива бременността. Не е нужно да е на гладно. Или да изчакаш още няколко дни за преглед. Както решиш. Успех  Peace
Не обръщай толкова внимание на симптомите.

# 386
Вероятно още е рано да се види. Можеш да си направиш кръвен тест за бременност и да го повториш след 48 часа. На този етап той ще ти даде най-точна информация за това, как се развива бременността. Не е нужно да е на гладно. Или да изчакаш още няколко дни за преглед. Както решиш. Успех  Peace
Не обръщай толкова внимание на симптомите.
Да, направих си ЧХГ и ми показа 1007 утре отново ще правя и ще се опитаме пак да видим нещо ако се покаже по- добре , ако не ще чакам още но това ме притесни че болките в гърдите намаляха , а до оня ден бяха много силни.

# 387
Здравейте мами  Heart Eyes Можеби задавам глупав въпрос, но все пак важен за мен. Имате ли идея, ако таткото пие лекарства, хормони и т.н, след полов акт, който приключва в мамито, дали може да навреди на плода? Единственото, което знам за мъжките герои по време на бременност е, че могат да предизвикат контракции.
Благодаря  bouquet

Не знам дали може да навреди на плода това с хормоните и т. н., но съм чувала, че не е хубаво мъжът да свършва вътре при бременност...

# 388
Периодът от 19 Февруари 2016 г. до 25 Март 2016 г. се приема като рисков, тъй като тогава се формират органите на бебето.

Това ми показа калкулаторът на БГ мамма, искам да попитам за съвет какво може да се предприеме през този период за да предотвратим колкото можем нещо лошо да се случи, освен да не пием алкохол, цигари, да пием фолиева киселина и по-малко стрес?

# 389
Периодът от 19 Февруари 2016 г. до 25 Март 2016 г. се приема като рисков, тъй като тогава се формират органите на бебето.

Това ми показа калкулаторът на БГ мамма, искам да попитам за съвет какво може да се предприеме през този период за да предотвратим колкото можем нещо лошо да се случи, освен да не пием алкохол, цигари, да пием фолиева киселина и по-малко стрес?
Моя д-р добави никакъв кекс, физически натоварвания и много почивка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт