Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 147
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
Периодът от 19 Февруари 2016 г. до 25 Март 2016 г. се приема като рисков, тъй като тогава се формират органите на бебето.

Това ми показа калкулаторът на БГ мамма, искам да попитам за съвет какво може да се предприеме през този период за да предотвратим колкото можем нещо лошо да се случи, освен да не пием алкохол, цигари, да пием фолиева киселина и по-малко стрес?
Моя д-р добави никакъв кекс, физически натоварвания и много почивка Simple Smile

Никаквият секс се препоръчва само при проблемна бременност. Ако майката се чувства добре, няма неразположения и кървене/зацапване и има желание, няма никаква причина да се лишава двойката от нормална интимност, няма как да навреди на плода.

# 391
Периодът от 19 Февруари 2016 г. до 25 Март 2016 г. се приема като рисков, тъй като тогава се формират органите на бебето.

Това ми показа калкулаторът на БГ мамма, искам да попитам за съвет какво може да се предприеме през този период за да предотвратим колкото можем нещо лошо да се случи, освен да не пием алкохол, цигари, да пием фолиева киселина и по-малко стрес?
Моя д-р добави никакъв кекс, физически натоварвания и много почивка Simple Smile

Никаквият секс се препоръчва само при проблемна бременност. Ако майката се чувства добре, няма неразположения и кървене/зацапване и има желание, няма никаква причина да се лишава двойката от нормална интимност, няма как да навреди на плода.

Имам отвреме на време пробождания и опъвания ниско ( може би в матката) все едно ще ми дойде , поне така се чувствам преди МЦ винаги, тези спазми започнаха преди НЕочакваната дата на цикъл и като ги усетя се притеснявам да не се случва нещо лошо но до сега съм нямала кървене и дай Боже няма нищо.  Praynig

# 392
Здравейте,
как мога да сменя специалиста, който съм избрала за проследяване на бременност(ЖК)?
Изключително съм недоволна, по-натам ще отворя тема.
Предпочитам да мина на частно, то се е видяло, че на държавните пишат несъществуващи прегледи и мерки на бебето и какво ли не, направо нямам думи. Отделно внимание 0-лево!

# 393
Взимаш талон от ЛК за преизбор на проследяващ бременността. ЛК също може да ти я следи, ако ходиш на частно да не се занимаваш с ЖК. Аз моят го зарязах и ходя на частно и болнични взимам от там.

# 394
Благодаря, колко ти излезна/излиза за цялата бременност на частно?
Насочила съм се към Щерев (разбира се, не заради ниски цени или лукс).

А ако ЛК следи, то той само взима кръв, урина, а на частно си плащам ехографи и други специфични изследвания? Защото предпочитам тези пари да отидат в ЛК, а не в онова небрежно същество.

# 395

А ако ЛК следи, то той само взима кръв, урина, а на частно си плащам ехографи и други специфични изследвания? Защото предпочитам тези пари да отидат в ЛК, а не в онова небрежно същество.

Защо не отидеш във Шейново? Аз лично там си записах ЖК и за сега съм доволна, особено от акушерката, която обръща внимание и е насреща  Wink

# 396

Имам отвреме на време пробождания и опъвания ниско ( може би в матката) все едно ще ми дойде , поне така се чувствам преди МЦ винаги, тези спазми започнаха преди НЕочакваната дата на цикъл и като ги усетя се притеснявам да не се случва нещо лошо но до сега съм нямала кървене и дай Боже няма нищо.  Praynig

В началните месеци е нормално да имаш такива усещания, стига да не станат силно болезнени и непоносими.

# 397

Защо не отидеш във Шейново? Аз лично там си записах ЖК и за сега съм доволна, особено от акушерката, която обръща внимание и е насреща  Wink

Аз съм твърдо против Шейново. Събрах им попарата преди време. Записала съм се на частно.

# 398
  • Варна
Моя д-р добави никакъв кекс...
А торта може ли?

# 399
  • град-държава
Момичета, каква Т се сваля. В момента съм с 37.2 на единия термометър и 36.8 на другия. Преди час говорих с АГ, но още бях с нормална Т, сутринта бях и на лекар пулмолог - само кашлям, но направо се побърквам от страх, в 35 г.с. съм.
Изписаха ми проспан раз.таблетки и сироп тусавит. С чисти гърди съм, без хрема.
Аг каза да взема осцилококцинум 2×1  и парацетамол ако започна да вдигам Т и да отивам при нея, но не уточни каква Т се сваля при бременна.
Голям късмет извадих - няма що, а ако има други момичета, които са решили да ходят на запис болни, поне да се замислят малко преди да го направят.  Tired

# 400
След 38 я сваляй. Бях болна, стигнах 39,5, пиеш само парацетамол. Той е до 4-ри пъти през 6 часа. Спокойно, не си всявай сама паника, не си нито първата, нито последната бременна с Т. Бебето ще е ок, не е толкова уязвимо Wink

# 401
  • град-държава
 bouquet
Много се побърквам, макар и да зная, че в този сезон е шанс да те пропусне, но...

# 402
На мен АГ и личния ми казаха, че може да го приемам на 4часа. Иначе и аз на около 38градуса приемах, понякога и на по-малко, защото карах грип и ми беше доста зле Tired

# 403
Ако е висока Т и не може да се свали, сигурно може и на по-малко, но толкова пише в листовките, толкова ми каза и на мен гинеколога. Аз пробвах разни бабини рецепти също, но истината е, че бременните караме настинки и грип два пъти по-тежко от другите.

# 404
Аз пия Биозин мама и Прегнакеа витамини,иначе каката ми носи доста вируси от градинката.

Общи условия

Активация на акаунт